Reklama

Reklama

Vysokoškolský profesor Dr. Jack Gramm, který zároveň pracuje jako forenzní psychiatr FBI, dostane ultimátum – zbývá mu 88 minut života. Aby se zachránil, musí Jack použít všechny své dovednosti a zkušenosti, aby zúžil okruh možných podezřelých, mezi něž patří nespokojení studenti, opuštěná milenka i sériový vrah, který sedí v cele smrti. Jack Gramm založil celou svou kariéru na spolehlivém „určování“ povah lidí a faktorů rizik. Svoje expertní osvědčení získal díky případu sériového vraha Jona Forstera a nyní, s pocitem zadostiučinění, čeká na Forsterovu popravu. Ale když se začnou objevovat další podobné vraždy, musí Jack obhájit, že Forster je skutečně vinen, jak celou dobu tvrdil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Spooner 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru naprosto tuctový a předvídatelný kousek. Al Pacino chodí hodinu a půl po městě, furt s někým telefonuje a hledá vraha, kterého už jsem poznal po půl hodině. Když to má ale tak šablonovitou zápletku, tak to chtělo natočit aspoň trochu svěže a ne takhle unyle. Škoda, nepovedlo se. Alespoň, že ten Pacino má pořád charizmatu na rozdávání, ostatní herci taky nejsou špatní a na ten večer to přece jenom neublíží. Dalo se z toho ale udělat mnohem víc. 50% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Krimoška bez nějakých přehnaně okázalých sekvencí, kterou táhne tajemná zápletka, jež je sice trochu za vlasy přitažená, ale není nijak přehnaně překombinovaná a bavilo mě ji postupně odhalovat. Nepotěší levný look a místy, zejména v úvodu, amatérsky působící režie. Naopak překvapila mě řada známých (nejen) seriálových tváří, ač jejich herecké výkony leckdy trochu zaostávají. Ovšem Al Pacino to rozhodně táhne, tyhle role mu jdou. ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Když uhádnete kdo je vrah, hned po první desetiminutovce, něco není asi úplně v pořádku. Zajímavý námět v neskutečně nudném provedení, který se potácí od bodu A do bodu B mrtvolně bezkrevným způsobem, aby v závěrečném aktu předvedlo 88 minut solidní záblesk režisérova génia - zablikal a pak totálně zhasnul. Škoda Al Pacinova talentu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Al Pacino chce novú jachtu, tak sa pozrie iba na honorár a neprečíta si scenár, Sobieski a Kara Unger si povedia, že je dobré pre kariéru zahrať si s Pacinom a tiež si neprečítajú scenár a potom vznikne podobný typ filmu. Toto patrí na video a mali by tam hrať v hlavných úlohách herci zo štvrtého riadku sekcie hrajú: pri popiske tohto filmu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Rutinný, nezvládnutý a televíznym dojmom pôsobiaci psychologický triler s chytľavou, ale nevyužitou zápletkou (hlas v telefóne vám oznámi, že za 88 minút zomriete) a príšerným scenárom. Unavený Al Pacino (Insomnia) nestíha držať krok s hnusnou retrospektívou, fádnou Avnetovou réžiou, nepresvedčivými emóciami, strašnými dialógmi, matnou vizuálnou stránkou, tragikomickými výkonmi kolegov (McDonough, Forsythe, Unger), stupídnymi zvratmi a neexistujúcim zmyslom pre tempo. Ešte slabšie, ako (relatívne podobný) D-Tox. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (9)

  • Když je osoba, která vyhrožuje Jackovi, poprvé ukázána do kamery, uplynulo 88 minut od začátku filmu. (liquido26)

Reklama

Reklama