Reklama

Reklama

Vysokoškolský profesor Dr. Jack Gramm, který zároveň pracuje jako forenzní psychiatr FBI, dostane ultimátum – zbývá mu 88 minut života. Aby se zachránil, musí Jack použít všechny své dovednosti a zkušenosti, aby zúžil okruh možných podezřelých, mezi něž patří nespokojení studenti, opuštěná milenka i sériový vrah, který sedí v cele smrti. Jack Gramm založil celou svou kariéru na spolehlivém „určování“ povah lidí a faktorů rizik. Svoje expertní osvědčení získal díky případu sériového vraha Jona Forstera a nyní, s pocitem zadostiučinění, čeká na Forsterovu popravu. Ale když se začnou objevovat další podobné vraždy, musí Jack obhájit, že Forster je skutečně vinen, jak celou dobu tvrdil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Výhoda scénáristů byla že mohli jako vraha označit kohokoliv a myslím že by to bylo i uvěřitelně neuvěřitelné. Takto tedy vybrali a ukázali. Mě totiž přišla podezřelá celá třída. Al Pacino hraje jakéhosi zasloužilého playboye na kterého se lepí všecky mladé holky v okolí. Akce minimum a když nastane např. výbuch auta, tak to vypadá jako v německém televizním filmu. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Krimoška bez nějakých přehnaně okázalých sekvencí, kterou táhne tajemná zápletka, jež je sice trochu za vlasy přitažená, ale není nijak přehnaně překombinovaná a bavilo mě ji postupně odhalovat. Nepotěší levný look a místy, zejména v úvodu, amatérsky působící režie. Naopak překvapila mě řada známých (nejen) seriálových tváří, ač jejich herecké výkony leckdy trochu zaostávají. Ovšem Al Pacino to rozhodně táhne, tyhle role mu jdou. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Gary Scott Thompson .. Zase někoho dohnal stín minulosti, jeho údajná pochybení a omyly. Rutinní thrillerová skladba s levnou vizáží, kde poletuje roztěkaný, ale stále přesvědčivý Al Pacino a má kolem sebe spoustu sličných žen, fungujících převážně jen jako líbivá kulisa pro oko divákovo. Režie je průměrná a scénář s každou minutou hloupější, včetně fádního a nudného vyústění. Na to, že se většina děje má odehrát právě v 88 minutách je to navíc značně nevěrohodně seskládáno, např. jen ježdění po městě by samotné zabralo celé dopoledne.. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Když uhádnete kdo je vrah, hned po první desetiminutovce, něco není asi úplně v pořádku. Zajímavý námět v neskutečně nudném provedení, který se potácí od bodu A do bodu B mrtvolně bezkrevným způsobem, aby v závěrečném aktu předvedlo 88 minut solidní záblesk režisérova génia - zablikal a pak totálně zhasnul. Škoda Al Pacinova talentu. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Úlety jsou fajn, úlety jsou super, úlety mám rád. Díky zálibě ve filmech mám jistotu, že minimálně dvakrát za týden nějaký úlet zažiju, i když nepozvu žádnou holku na rande. Navzdory tomu bych se ale vážně ani trošku nezlobil, kdyby film, na který čekám do půlnoci, stál za něco víc než za starou bačkoru. Tou starou bačkorou myslím Al Pacina, který také jako jediný na tom všem vydřel bídné dva body. Zabíjet tam vlastně mohli úplně všichni a je s podivem, že to nakonec tolik lidí přežilo. Koukat na takové filmy má asi podobný smysl, jako chodit na rande s holkou, která na vaše pozvání odpoví "no jo, stejně nemám co dělat." A název? Podle všeho inspirován příběhem scénáristy, kterému tajemný hlas v telefonu nahlásil "máš 88 minut, piš!" ()

Galerie (76)

Zajímavosti (9)

  • Film se odehrává v Seattlu, ale natáčel se ve Vancouveru. Je to poznat v několika scénách - ve filmu se např. objeví prodejna z obchodního řetězce Shoppers Drug Mart, jedná se o kanadský obchodní řetězec. Ve filmu se také objeví v několika záběrech kanadské novinové deníky 24 Hours a Metro. Metro je sice distribuováno i v USA, ale pouze v New Yorku, Bostonu a Philadelphii, nikoliv v Seattlu. (liquido26)
  • Premiéra měla být už v roce 2005, ale nakonec se posunula o dva roky. (Elisebah)

Reklama

Reklama