Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři sestry a bratr, do jejichž života neblaze zasáhla otcova smrt, se snaží zbavit se jeho přízraku a vytvořit si nový domov v newyorské Upper East Side. (oficiální text distributora)

Recenze (7)

bogomira 

všechny recenze uživatele

Opravdu krutá sonda do jedný rodinky. Protože neznám originál, tak nevím jestli je to díky Čechovovi nebo panu režisérovi (btw. začínal Herkulem v New Yorku, to je dlouhá cesta :), ale tohle drama chytne a nepustí. Holky výborně hrajou a celý to krásně drží pohromadě. Kdo máte rád dobrý divadlo, jděte do toho po hlavě! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Na začiatku som zostal v prekvapení, prečo má tento film mobro-čsfd-ovské farby. A v tomto prekvapení som zostal až do konca. Je pravda, že film zaváňa televíznym spracovaním. Dej má takpovediac jednokulisové natáčanie, kamera je pomerne statická. No nič z toho ma nerušilo. Ani nemohlo, keď som si to popri perfektných hereckých výstupoch, viac-menej bezchybne napísaných dialógoch a trpezlivo stúpajúcej dramatickej línii ani neuvedomil. Pomohlo by ešte aj trošku to zostrihnúť. 75%. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Nedá se říct, že bych se zcela nudila, ale dívala jsem se jen proto, že nic jiného nedávali. O nic bych stejně nepřišla. Zápletka se sice dá nazvat dramatickou, ale chybí jí poutavost, a neuškodilo by i zpestřit prostředí. ()

baaaja 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus až dost uřvaný a ukřičený film, ale měli to ve scénáři, takže se s tim nic dělat nedá a koukat se na to určitě dalo. Hercům rozodně nezávidím jejich role, protože jednotlivé výstupy musely být dost náročné (dlouhé krkolomné texty obsahující složité úvahy).. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Velmi divadelní zpracování, mnoho textu k odříkání a výrazné herecké projevy. Půlhodinové slovní přestřelky v jediné cimře zde nejsou nic neobvyklého. Protože jsem si všechny repliky vyslechl se zájmem a na všech herečkách mohl oči nechat, hodnotím tento úryvek ze života několika lidí celkem kladně. ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Opravdu skvělý film, který se nijak nesnaží skrýt, že je v podstatě televizní inscenací a který se pojetím (odehrává se vesměs jen na dvou lokacích - dům rodiny a nemocnice) blíží soap operám. Jenže tahle rodinka, která se rozhádá pokaždé, když se sejde, je tak skvěle napsaná, osobnost každé postavy je perfektně vykreslená. Tomuhle filmu se povede za dvě hodiny popsat a do divákova nitra zapsat hlavní postavy tak silně, že např. normálnímu seriálu to samé trvá nejméně deset dílů. A že je film silně statický, že je z něj opravdu cítit původ z divadelní hry? Vůbec to nevadí, všechny dialogy mají tak neskutečný náboj, že vás nenechají vydechnout. Největší pozornost a pochvalu si určitě zaslouží Maria Bello, která se do své duševně rozpadající Marcii obula s opravdu odpovídající vervou - jeden z nejlepších hereckých výkonů, co jsem za poslední dobu viděl. 4,5* - to půlku hvězdičku srážím, protože asi dvě rozepře mi připadaly hrozně rychle useknuty a vyřešeny, jako kdyby v těchto fázích odvedl špatnou práci střihač, ale zas tolik to nevadí. The Sisters je jedno z nejlepších čistých monožánrových dramat posledních let. ()

Reklama

Reklama