Reklama

Reklama

To nevymyslíš!

(seriál)
Komedie / Povídkový
Česko, 2005, 30 min

Hrají:

Miroslav Vladyka, Pavel Nový, Martin Dejdar, Jitka Asterová, Václav Vydra nejml., Zlata Adamovská, Jan Čenský, Taťjana Medvecká, Jiřina Jirásková (více)

Obsahy(1)

Pořad To nevymyslíš aneb neobyčejné příběhy obyčejných lidí vzniká podle námětu diváků. Jaké tentokrát nabídne povídky? (oficiální text distributora)

Recenze (155)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tam, kde svého času fungovala v Bakalářích vtipná gradace do mile absurdních výšek, nastoupila v tomto sequelu estrádovitá šroubovanost, která za pomoci herecké stáje planety Nova ničí všechen potenciál, jelikož na tak krátkém povídkovém úseku musí být vždy nejúdernější a nejvtipnější pointa, nikoliv trapný sled skečů jako v tomto případě. Hanebná ostuda! ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Já jsem na to dokonce párkrát koukal a řikal si, že ty příběhy nejsou možný, ale on je fakt napsal sám osud a i když to zosnoval sám autor, který nenápadně napsal svůj příběh, o zbytek se beztak postarali scénáristi z Novy, takže z toho všeho vznikl nečekaná zábava se zajímavým spádem, dokonalou myšlenka a to zaobaleno do zdánlivě nápaditého seriálu, který Nova ukončila dřív než se vůbec mohl rozležet v hlavách diváků. Kravina, kravina, kravina a la (jako obvykle) Televize Nova. 0/10 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jaký má tohle přínos? O kvalitě se dá mluvit na posledním místě, o hereckých výkonech se nedá mluvit asi vůbec. Nova se opět předvedla, vzala pár českých jmen, pár příběhů a nabalila je k sobě do cyklu "To nevymyslíš". Bakaláři z ČT koukají z velké výšky na tento další faux pas. Povídka s Upírem Krejčím mě přivedla málem k slzám. On jako milenec Evy Aichmajerové? Neskutečně trapná postava v povídce, která se dala přirovnat k sci-fi a hororu (chudák Eva...). ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

I když je to naprostá ohavnost, musím dát jednu hvězdičku. V jednom díle hrála moje spolužačka Hanka Hrubá. Ahoj, Hani :o) ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Velmi slabý pokus o nové Bakaláře. Přesto ne tak strašlivý. Náměty ujdou, jenže to zpracování je většinou otřesné. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Hrozná blbost, příšerné herecké výkony, myslím si že tu byla zvolena i nevhodná hudba, herci-no spíš neherci typu Petr Janda aj., a celé se mi to zdá poněkud uspěchané s jednou jedinou a velkou vidinou...To si TV Nova zas výměnou za Ordinaci pomohla..Neobyčejné příběhy-povídky obyčejných lidí, které jim naspal sám život, někdy humorné, někdy zas smutné až dojemné. To celé pak v čele s moderátorem Miroslavem Vladykou, který se posléze herců, vždy po ukončení jednotlivé povídky (tuším že jsou vždy tři), ptá na jejich jednotlivé dojmy a postřehy. Pár epizod jsem viděl, a jestli se mě líbila no spíš zaujala jedna tak je to hodně. Něco podobného tu už bylo řádově před dvěma desítkami let v cyklu "Bakaláři". Netřeba si myslím srovnávat i nějak více představovat. Ta jedna hvězdička ta je tedy jen za příjemného a sympatického Miroslava Vladyku. ()

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Nejhorší na tomto skvostu je, že se Nova otevřeně hlásí k tomu, že je to pokračování skvělých Bakalářů. Nenechte se zmást. Trapné příběhy a ještě trapnější herecké výkony všech zúčastněných, a to včetně takových velikánů, jako je třeba Jiří Lábus (tentokrát ve dvojroli). Naprosto nenápadité a mnohdy neuvěřitelně umělé patlaniny, které mají asi navodit atmosféru těch dobrých zahraničních humorných seriálů, ale navodí tak maximálně atmosféru rodinky Kopečkovic a to ještě po zavíračce. I Kopečkovi jsou lepší, a to jsem se na TeleTele vybodl po čtvrtroce vysílání, protože se kvalita vytratila. Tady ale kvalita nikdy nebyla a proto není překvapením, že se tato mizerná serie (od slova srát) příběhů z paty seškrabaných nikdy nemohla pokazit. Dalo by se říci, že se jedná o standardní hospůdku třetí jakkostní kategorie, s příplatkem za vzduch, bez ramínek a postelí, jen s blechama a štěnicema prolezlým slamníkem. Nic pro člověka rozumně sapiens. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Tristní provedení jinak vcelku nosného nápadu. Avšak vybízí mě to k dvěma otázkám. Copak vážně nemáme schopné herce, že se tu točí takové trapno? Copak nemáme žádné schopné scénáristy, že se tu musí točit díla bez scénáře? Jako esej nad stavem české audiovizuální kultury je to však dostačující. ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

To nevymyslela ani Nova. Ještě že žiju v době, kdy mě nikdo nenutí na to koukat, ale třeba to jednou tak bude a to pak bude průser, přátelé. ()

Psema odpad!

všechny recenze uživatele

Něco tak špatnýho může vzniknout jenom na NOVĚ. Jen při vzpomínce na hrajícího Petra Jandu se mi zákonitě musí orosit čelo. ()

Niktorius odpad!

všechny recenze uživatele

Jakž takž zajímavé nápady totálně utopené v humusoidním zpracování. Zejména herci jsou ve většině případu naprosto otřesní. Zkrátka zahnívají sračička ze samotného dna televizní zábavy. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 3/10/// +možnost vidět mnoho herců, některé příběhy, někdy hudba -uvádí to Miroslav Vladyka, jsou zde i nudné, trapné, zbytečné příběhy, někteří herci hrají opravdu hůř než já/// Příběhy jsem zhlédnul všechny a tak se naskýtá i otázka zda to je v přádku. Ale ono nejspíš kdybych se u tohoto pořadu nudil, tak se na něj nedívám. Udělalo mi radost, že mohu zhlédnout několik herců i neherců a přitom nemusím koukat na jeden a ten samej děj. Pokud nebudu hodnotit (kritizovat) tento pořad jako celek, tak bych se rád spíše zaměřil na jednotlivé příběhy. Tedy stručně, vedle normálních, průměrných, se zde najdou i vyložené odpady u kterých sem trnul. Ale ono hodně záleží na scénáři, hudební kulise, příběhu, obsazení té či oné části. Prostě až tenhle celek dokázal vytvořit buďto dobrý nebo špatný díl. 3* ve výsledném hodnocení je čistě průměr. A jsou to 3 zasloužené, protože z těch zhruba 30 příběhů, se zde objevilo cca 5, které opravdu stáli zato a docela mě i zasáhli. Nemějte za to, že rád vyčnívám z řady, řekl bych, hodně záleží na vkusu./// Celkem 65%/// ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nepodařilo se navázat na Bakaláře, ale o to ani nejde. Chci to hodnotit bez nějakých přirovnání, a tady dochází k jednomu zásadnímu problému. Scenárista to špatně napsal, režisér ještě hůře natočil a herci to neuhráli. Vladyka, který pořadem provází, je zde jako přírodní úkaz. Povídky mají rozdílnou kvalitu, a světe div se, pár, ale opravdu jen pár, je nápaditých a zábavných. Jinak jako celek je to pořádná křeč nezvládající základní pravidla filmového řemesla. 40% ()

Reklama

Reklama