Reklama

Reklama

Dresden

(seriál)
  • USA The Dresden Files
Fantasy / Krimi / Mysteriózní / Drama
USA / Kanada, 2007, 8 h 33 min (Minutáž: 42–43 min)

Předloha:

Jim Butcher (kniha)

Hrají:

Paul Blackthorne, Valerie Cruz, Terrence Mann, Raoul Bhaneja, Conrad Coates, Matt Gordon, Jonathan Higgins, Daniel Kash, Matthew Knight, Deborah Odell (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Harry Dresden (celým menom Harry Blackstone Copperfield Dresden) je čarodej, jediný profesionálny čarodej pôsobiaci v Chicagu. Na svoje živobytie si privyrába rôzne, mimo iné aj ako súkromný detektív - tam kde zlyhajú ľudské sily totiž môže pomôcť mágia a prípadne aj jeho priateľ Bob, duch uväznený vnútri vlastnej lebky. Zároveň však musí dodržovať zákony White Council, rady čarodejov chrániacej ľudstvo práve pred zneužívaním mágie a popritom sa snažiť nevyzradiť priveľa svojej známej, policajtke Connie Murphy dohadzujúcej mu prípady. Seriál bol natočený poďla kníh Jima Butchera. (M.a.t.t.)

(více)

Recenze (28)

honajz 

všechny recenze uživatele

Příjemný seriál, který má atmosférou nejblíže ke Strange Luck. Hlavní hrdina je sice čaroděj, ale spíš vypadá jako současný Phil marlowe, občas dostane přes držku a nějakých kouzel a čar je v každém dílu úměrně a střídmě. Což je k dobru věci. Každý díl má chytrý scénář, jsou tu i dobré hlášky, dobře použitá hudba. Má to pomalejší rytmus, není to příliš akční, ale o to víc se člověk dostane dovnitř. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Seriál o čarodejovi, ktorý je zároveň súkromným detektívom inšpirovaný novelami Jima Buchera. Skalní fanúšikovia kníh asi spokojní nebudú, možno je však dobre, že sa toto dielko vydalo vlastnou cestou a až na nudný pilot, ďalšie diely už majú čo ponúknuť. (v skutočnosti o pilot nešlo, diely boli údajne odvysielané v prehádzanom poradí) Spracovanie je vcelku priemerné ale aj vďaka sympaťákovi Paulovi Blackthornovi známeho hlavne z 3 série 24 je to príjemné sledovanie. Škoda, že po 12-dielnej sérii sa už ďalšieho pokračovania zrejme nedočkáme. Potenciál bol veľký. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem dva díly z téhle série a docela mi to stačilo - po dalších netoužím. Seriálů o čarodějích, čarodějkách, démonech a dalších nadpřirozených bytostech je natočeno dost, "Dresden" vůbec ničím nevybočuje z jejich průměru. K podprůměrnému hodnocení jsem se nakonec uchýlila z jediného důvodu: představitel hlavního hrdiny je mi jednoduše nesympatický; obsadit charismatičtějšího herce, přihodila bych hvězdu navíc. Hodlám si přečíst knižní předlohu a doufám, že mi ksicht Paula Blackthorna nebude lézt do fantazie:-). 45% ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Příjemně vyvažené dělení času stráveného před kamerou mezi hlavní seriálové postavy. Ani u jednoho dílu jsem se nenudil. Na 5 hvězd to sice není (slabší efekty, hudba a scénář) navíc jsem cítil mírné přehrávání postavy Dresdena. Ale, jelikož mám tenhle styl mysteriozního krimi moc rád. mírně Dresdena nadhodnotím 4* - 75% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Takový mix Castle a Supernatural, přičemž ani jedna stránka není nijak zvlášť do hloubky propracovaná. Na krimi to má zprvu nepříliš zajímavé případy (i když šmrncnuté nadpřirozenem), na fantasy seriál to má zas dost mělkou mytologii a hlavně fakt žalostné low-cost efekty na úrovni studentského projektu. Naštěstí na nich to zas až tak nestojí. Hlavním kladem jsou sympatické postavy a postupně vyvíjející se vztahy (klasika Castle/Beckett šablona), že mě nakonec docela mrzí, že už je konec. Poslední cca tři díly byly hodně fajn a ukázaly, že i přes nic moc rozjezd a prakticky neexistující souvislý děj z toho mohla být nakonec hodně fajn epizodická záležitost. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách průměrná fantasy detektivka se všema klišé, která dané žánry přináší. Celý ten starý koncept epizodičnosti a strach jakýmkoliv způsobem posunovat nějaký globální děj se pravděpodobně staly důvodem, proč byl Dresden po 12ti dílech nemilosrdně pohřben. Jednoduše nenabízí nic, co byste nedostali v tuctu dalších podobných seriálech. Jediná světlá stránka spočívá v tom, že tu není nikdo, kdo by vás mohl nějak výrazně iritovat. Pouštět, pokud se vám nechce moc přemýšlet. // Nejoblibenejsi postava: Harry Dresden // 50% ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

tento seriál nemá s perfektní knižní předlohou kromě jmen postav vůbec, ale vůbec nic společného. Tvůrci asi četli Dresdena zhulení a nebo jsou tak hloupí, že jim podstatné věci unikly. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Přiznávám že nemám rád nové seriály s jednou ústřední záplatkou natáhlou přes x sérií, ve kterých se v podstatě nic neděje a proto jsem si radši sehnal takovou jednohubku s originálním námětem. A je to moc fajn jednohubka, která skončí dříve, než se okouká. Harry Dresden je typický noirový detektiv s doupětem, vnitřními monology, který pomáhá poručíku Murphyové řešit případy. Až na to že Dresden je mág a případy se většinou týkají dalších mágů, upírů, duchů nebo jiných nadpřirozených věcí. Dresden je sympoš s ošuntělou vizáží a hokejkou místo staffky, má za kamaráda cynického a hláškující ducha Boba, žijícího v lebce, kouzla která používá jsou originální a svět ve kterém žijí je v podstatě stejný jako náš, akorát pár lidí ovládá magii. Pohodový seriál. ()

Finskej 

všechny recenze uživatele

Od literární předlohy se seriál skutečně odchyluje, ale lze to přežít - a to říkám jako maniak, který zlouskal všech 15 knih. Prostě je to něco *blízkého, ale trochu jiného* a dá se na to koukat. Hodnocení ***, za výborný výkon Paula Blackthorna, kterého celá záležitost evidentně nesmírně baví, je ta čtvrtá *. Škoda, že to po první sérii utli. ()

Všelicos 

všechny recenze uživatele

Seriál je povedený, nejvíce se ale vydařila postava permanentně nabručeného ducha Boba. Baví mě odkrývat další a další tajemství jeho i Dresdenovy minulosti... Knihy jsem nečetla, ale po seriálu se na ně chystám :) ()

Lachvos 

všechny recenze uživatele

Nenápadné, ukončené po první série, svým způsobem osobité i nápadité, zase něco jiného, a přesto tomu něco chybí...takže co můžu říct? Vyzkoušejte a rozhodněte se sami ;) ()

sirien 

všechny recenze uživatele

Nedávno sem znovu zkouknul pár dílů... předtím jsem ocenil námět, čímž jsem věc poněkud přecenil, reálně to je... well... řekněme to takhle: autor knižní předlohy ten seriál fakt nemá rád a i když ho nepovažuju za hrozný (předlohu jsem ještě nečetl), tak musím říct, že vlastně chápu proč. Extrémní nízkorozpočtovost těmhle věcem fakt nesvědčí a snaha změnit něco co má předlohu na nepromyšlenou epizodní záležitost nedopadá dobře. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Průměrný scénář na motivy knihy, kterou jsem nečetla. Možná i díky tomu se mi seriál fakt líbí. Nechybí humor, nadsázka, trocha podivna, občas napětí. Slušná muzika, hlavní protagonisté ujdou, Bob je dokonce skvělý. Za mne 80%. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Hellblazer meets Phil Marlowe z kanadské produkce. Hellblazer i chandlerovky jsou tedy sice lepší, ale Paul Blackthorne je fakt super a celé to pěkně odsýpá a přestože je kvalita dílů kolísavá a triky levnější, po posledním dílu stejně chcete přídavek. Harry Dresden je masér a mrzí mě, že z podobných seriálů se chytil akorát Grimm. Ještěže jsou tu knihy. ()

Bohnice05 

všechny recenze uživatele

Zábavný odpočinkový seriál, který je směsicí Supernatural, seriálu Sleepy Hollow a Charmed. Člověk se občas neubrání úsměvu nad laciností triků, ale když to nebudete brát tak vážně, dobře se pobavíte. Jedinou výtku mám k verzi, kterou jsem viděl já a to přímo k epizodě 8: Storm Front. Tento díl vznikl z původního pilota seriálu a je to na něm zatraceně vidět. Takže když ho pak dostanete jako 8. díl, kdy už všechny postavy znáte, víte jak se chovají, jaké mají vztahy atd. musíte neveřícně kroutit hlavou. ()

Nekromacer 

všechny recenze uživatele

Jestli díly opravdu neodvysílali přeházeně, tak to byl tedy prapodivný záměr autorů. Minimální návaznost dílů, tady není na škodu. ()

Reklama

Reklama