Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z divácky nejúspěšnějších filmů osmdesátých let se odehrává v čase vánočním, kdy pan Peltzer koupí v zapadlém krámku Čínské čtvrti pro svého syna Billyho neobvyklý dárek: mogwaie, malé zvířátko připomínající medvídka. Chov zvířete má však pevná pravidla. Nesmí na světlo, nesmí se namočit a nesmí se krmit po půlnoci. Všechny zákazy samozřejmě Billy, i když nevědomky, poruší a výsledkem jsou ulice plné podivných a notně škodolibých příšerek, které začnou ničit celé městečko a terorizovat jeho obyvatele. Je na Billym, aby se s pohromou vypořádal. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (397)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Po novém zhlédnutí po letech mi Gremlins přijdou jako vcelku zábavná, byť poměrně bezduchá podívaná, na které se kupodivu skoro nepodepsalo její stáří. Design příšerek i jejich hlasový projev jsou hlavní předností této komedie, s celkovým vtipem je to už ale horší. Film se strašně dlouho rozjíždí - zlí Gremlini přichází na scénu po nekonečně dlouhém úvodu, a teprve pak se něco děje. Na můj vkus je ale tenhle film příliš "rodinný" - tahle podívaná by podle mě v pohodě snesla výrazně větší nálož krve, cynismu, brutální akce a černého humoru. Takhle mi přijde, že se celou dobu jede jen tak na půl plynu, a když se to konečně trochu rozjede, přichází rychlý konec. Jako u většiny podobných filmů, které se mi v dětství líbily, mě i v tomto případě nové zhlédnutí vystavilo nemalému zklamání a nutnosti revize dřívějšího hodnocení. Kolik obdobných zkušeností na mě asi ještě čeká? ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Film mého dětství. Pamatuju si, že když jsem to viděl poprvé někdy v osmi letech, tak jsem z toho byl tak unešen, že jsem na to každý den koukal na VHS! A taky si pamatuju, jak jsem chtěl mít vlastního Gremlina. Ten hodný Gremlin byl tak roztomilý. Kdo by ho nechtěl? Ale ti zlí, no ty byli moc hezké příšerky. Tento film se mi však líbí i po téměř deseti letech, což se jen tak nevidí a rád jsem si to připomněl. Všechno začíná tak klidně a potom přijde akce ve které se zboří pomalu celé město. Najdeme zde hned několik žánrů. Komedie, fantasy, horor, akční a ke konci thriller. Scéna, kdy Gremlinové zpívají před dveřmi staré vdovy, a ta pak vylítné na vozíčku ven, jsem se smál nahlas. A takovýchto scén bych našel určitě ještě pár. Hodně vydařený snímek!!! ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Okrem "katastrofickej" zábavy, ktorá postihla malé americké kľudné mestečko, tešiace sa na Vianoce, vydarená Columbusova a Danteho satira na ducha tohto sviatku. Pokiaľ berieme celý útok na mestečko ako metaforu toho, aký zhon sa stal z Vianoc, k tomu pripočítame úvahu nad chovaním sa divákov v multiplexoch a otázku, kedy sa po všetkých tých zhonoch konečne posadíme pred telku a pozrieme si napríklad Snehulienku, je to zábava dokonca aj inteligentná. Ale možno nad tým premýšľam až príliš a mal by som si radšej na budúce Vianoce dávať bacha. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Sice jsem už tenhle film viděl jako malý děcko, ale stejně jsou pro mě Grelins pořád dost zvláštní záležitostí. Během sledování jsem si postupně zvykl, že je to vlastně taková černá komedie, možná až hororová komedie (taky byl tenhle film jedním z důvodů, proč vznikl PG-13), ale pořád ta kombinace toho, jak jsou gremlini roztomilí, někdy i dost vtipní, a jak jsou zabíjeni lidmi, kteří bojují o přežití... Možná bych chtěl vidět spíš film, kde teda buď to bude roztomilá pohádka, nebo přitvrdí a bude to pořádná brutalitka. V každém případě je to řemeslně dobře odvedená práce, ale nějak mi to nesedlo. (6/10) ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Tyhle malé mrchy s černým smyslem pro humor si zaslouží i přes pár výtek pět hvězdiček. Gremlini s přehledem strčí do kapsy Chuckyho a spol.. Jsou to prostě nejcyničtější zabijáci všech dob. I když jsou to vcelku sympatičtí antihrdinové, díky kvalitnímu obsazení lidských rolí jsem stejně nakonec fandil Homo Sapiens Sapiens. ()

Galerie (148)

Zajímavosti (70)

  • Cameo: Steven Spielberg měl v době natáčení zlomenou pravou nohu, můžeme ho vidět ve scéně, kde vynálezce Hoyt Axton (Randall Peltzer) telefonuje své ženě, Spielberg je ten, který se v sedě prohání na motorizovaném invalidním vozíku se zabudovaným televizorem. Když se pozorněji podíváte, uvidíte na jeho noze sádru. (Stocki)
  • V tomto filme sa na plátne po prvýkrát objavilo logo spoločnosti Amblin Entertainment. (beso74)
  • Jedním z hlasů, který namluvil Mogwaie/Gremlinse byl i Michael Winslow, známý jako Jones ze série filmů Policejní akademie. (Stocki)

Související novinky

Jak to vypadá s pokračováním Gremlins?

Jak to vypadá s pokračováním Gremlins?

25.11.2020

Třetí díl série Gremlins je už několik let předmětem spekulací fanoušků a příslibů ze strany tvůrců, nyní se Chris Columbus (Sám doma, Harry Potter a kámen mudrců) jakožto scenárista prvního dílu… (více)

Nová streamovací služba Warnerů má název

Nová streamovací služba Warnerů má název

10.07.2019

Říkáte, že máte málo streamovacích služeb? Tak to máte kliku, konglomerát WarnerMedia se totiž řítí do streamovacích válek s novou službou HBO Max. Jak již z názvu vypovídá, nová služba zahrne… (více)

Zemřel herec Dick Miller

Zemřel herec Dick Miller

31.01.2019

Ve věku 90 let zemřel v kalifornském Toluca Lake herec Dick Miller. Smutnou zprávu předal médiím rodinný mluvčí. Rodák z Bronxu má od svého debutu v roce 1955 ve snímku Apache Woman na svém kontě… (více)

Vzniknou Rošťáci 2?

Vzniknou Rošťáci 2?

07.04.2014

Pokud vám film z titulku nic neříká, není to zas tak velké překvapení. Rošťáci Richarda Donnera (Superman, Smrtonosná zbraň) jsou obří klasikou spíš v zámoří, kde v osmdesátých letech nabrali podobný… (více)

Reklama

Reklama