Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hněv starý 900 let se probouzí. Uprostřed opuštěného města, při archeologických vykopávkách je v podzemí objeven 900 let starý obludný tvor. Když se krveprolití stupňuje, je místní šerif se skupinou obyvatel nucen najít způsob, jak zničit tvora, který má jen jediné poslání - naprosté vyvraždění všeho živého. (oficiální text distributora)

Recenze (19)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Podobně jako u Nightmare Mana opět nechápu natolik nízké hodnocení tohoto sice trikově zaostávajícího klonu vetřelčích klonů:) , ale po herecké ani scénáristické stránce jsem si opět nevšiml výrazně znatelné debility, na Emanuelu se navíc hezky kouká a údajně příliš temné útoky potvora se taky nekonaly v nějak nesnesitelné míře. Příjemný dojem mi sice docela zkazil odfláknutý konec, ale i tak slušné tři hvězdy. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Mladý Indiana Jones meets Evil Dead, bez kúsku režijnej invencie a so smiešnymi vizuálnymi efektami. Krutoprísny low-grade B biják, ktorý nepotrebujete ani nechcete vidieť. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Stěží průměrný představitel žánru "americký venkov atakován nestvůrou", jehož zásadní chybou je, že se bere moc vážně (narozdíl od Feast nebo Tremors). Celá druhá polovina se odehrává ve tmě, což spolu se zběsilým střihem znepřehledňuje akční sekvence jak jen si dokážete představit. Příběh je stereotypní až běda, postavy naprosto unylé a nezajímavé. Co alespoň trochu funguje je samotné monstrum - když jsou z něj vidět jenom končetiny, působí víc než dobře, avšak jakmile ho tvůrci odkryjí celé, jde veškerý kladný pocit z něj do háje. Mé hodnocení je tak pouze bídných 40%. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Cosi běhá po tmě, cosi křičí ve tmě, cosi zabíjí ve tmě...... Měl jsem doma stažené žaluzie, koukal jsem až k večeru, upravil funkce na TV a stejně jsem houby viděl...... tma, tma a tma a pak na konci na chviličku takové roztomilé zvířátko...... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

To jsou mi ale v letošním HorrorFestu kousky! Unearthed je film klišovitý v každé minutě stopáže, na skladě jsou hrozné dialogy, nelogická chování postav, bezedné zásobníky zbraní a herci připomínají skupinku chodících prken. Mimozemský organismus, resp. vizuální efekty, se snad nevyrovnají ani Calibovi ze Souboje titánů, snímku pamatujícím skoro tři dekády. Potvora flusající červíky podobné štěnicím agenta Smithe se v první polovině přímému záběru ještě vyhýbá (kromě první, vcelku dobré lekačky) a má tak v sobě trochu napětí, jakmile ale ukáže zuby v celé své kráse (spíš hnusu), zasměje se i desetileté děcko. Ale bude ještě hůř. Zdaleka největším problémem filmu jsou: 1/ střihač, který zde svému řemeslu opravdu dostál a rozcupoval každou akční scénu na droboulinké kousíčky... 2/ kameraman, jehož záběry na detaily v kompozici s ultrarychlým střihem způsobují neuvěřitelný chaos, bordel, mišmaš, guláš, že bych fakt blil. Absolutně nedoporučuju! Odpad nedám jen díky krvavým záběrům, dvěma slušným lekačkám a několika momentům z prvních 40 minut (to čtverné salto jedné z hlavních postav po výbuchu ale do těch lepších scén nepatří). /After Dark HorrorFest 2007/ ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Po zpětné zkušenosti (2dny zpátky) s Tooth & Nail, jsem čekal z Dark Horror Festu trošku kvalitnější snímek. Bohužel. Unearthed je „daleko“ horší. Nudná práce a zběsile nepovedený střih jenom umocňuje nepovedený scénář, trapné chování postav, které již sami o sobě nemají co nabídnout, béčková kategorie je jim ještě dost vzdálená, o nic víc než nějaký pořádný křik v budoucnu nezavadí. Smál se už samotné šerifce a to nemluvě o překvapení v podobě trapného k smíchu dovádějícího monstra…Hrozně nepovedené počítačové triky, u rychlejších pohybů obzvláště. Hrozně jsem se nudil a to je snad nejhorší, ztráta času – 1-2/10* ()

petero

všechny recenze uživatele

AFTER DARK HORRORFEST 2 (Borderland, Crazy Eights, Lake Dead, Mulberry St., Nightmare Man, The Deaths of Ian Stone, Tooth n Nail, Unearthed) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Rozkošné dobrodružné béčko s naprosto otřesnými digitálními efekty, i když ne s úplně všemi - občas vypadá některý stromový šlahoun obstojně. Tedy oficiálnímu textu moc nerozumím, ale to nevadí. Tým archeologů a vědců se vydává do nitra džungle, aby získal pro svého objednatele starou španělskou dýku pocházející z doby, kdy Španělé podnikali výpravy na tento kontinent. Jenže dýka se ukrývá v hrobě jednoho z tehdejších dobyvatelů a slouží jako ochranný talisman před ochráncem z džungle. Ten byl kdysi vyvolán domorodci, aby je chránil před kolonizátory. Živil se jejich krví, jenže se jaksi vymkl, a tak se začal živit každým, kdo mu přišel do cesty. Vyjmutím dýky z hrobu zlo opět ožilo. Naivní příběh a zmatené postavy křičící o pomoc i tehdy, kdy jim nikdo nerozumí a nebo jsou samy. Krásná džungle, bažiny, prastaré stromy i zlověstné liány. Vynoří se vzpomínky na Predátora i na vlnu italských kanibalských filmů (byť tady lidské maso pojídá jen rozzuřená flora). Většina scén je napínavých, jelikož někdo (něco) někoho stále honí. Film tak velmi rychle uteče. Nenáročná oddechová jednohubka. ()

Aven odpad!

všechny recenze uživatele

Blbost na n-tou. Nejde to brát vážně, nejde to brát ani jako povedené béčko. Celý film se nese v módu: tma,tma,tma,lekačka, jedna z postav se začne chovat jak idiot, tma, tma, někdo umře, tma, dementní dialog, rádoby dějový zvrat, tma, nuda,nuda, NUDAAAAAAAAAAAAAAAA. ()

mosnak odpad!

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem chtěl navštívit (nebo být účastníkem) AFTER DARK HORRORFESTu! Bohužel bych asi měl výčitky svědomí. Protože skoro 80% filmů, které se tam objevily stojí za ..... A tato katastrofa to jen dokazuje :-( 0%! ()

Teardown odpad!

všechny recenze uživatele

Přemýšlím zda tomuto rádoby hororu o nestvůře připomínající sprsklinu vetřelce a klokana mám dát alespoň jeden bodík. Marně tápu za co, když všechno bylo naprosto špatné. Kurna kdyby z toho udělali alespoň komedii. Možná by to vypadalo pak všechno úplně jinak. Takhle prostě musím dát týhle retardovanosti nulu. Hodně srovnatelná záležitost s obří hovadinou Požírač kostí, u kterého jsem se ale na druhou stranu dosti zasmál. ()

Patches1984 odpad!

všechny recenze uživatele

Když jsem měl tenhle komentář asi z poloviny napsaný, trochu jsem se zarazil, jestli nespoiluju. Ale pak jsem si uvědomil, že vlastně ani nevím, jak Unearthed dopadl - a to jsem ho dokoukal před desíti minutami. Takhle je to totiž v tomhle filmu se vším. Hodina a půl běhání ve tmě, kdy se vlastně nikdy pořádně nedozvíte, co se děje. A když už se něco přecejen dozvíte, tak to nedává smysl. Tak to dopadá, když se někdo pokusí natočit kombinaci Vetřelce a Evil Dead. Jako když pejsek s kočičkou vaří dort. Mimozemšťané sbírající vzorky DNA a při té příležitosti zabíjející všechno okolo. Ramboidní policistka-alkoholička (škoda, že tvůrci nezískali Michelle Rodriguez, role pro ni jako ušitá) se škraloupem v minulosti, o kterém se ale dozvíme jenom minimum informací, protože jsou servírovány v celkem asi čtyřech dvouvteřinových rozmazaných flashbacích. Indiáni, kteří vědí úplně všechno nejen o vlastní mytologii a historii, ale také o archeologii, geologii, chemii a biologii a biochemii, obzvláště ve spojitosti s mimozemskými entitami. A samozřejmě spousta zmatených komparsistů, jejichž jediným účelem je bolestivě umřít. Za normálních okolností by mě to možná i bavilo, ale to bych muselo aspoň něco z toho být dobře natočeno. I přes tohle všechno jsem nechtěl být úplně zlý a dát alespoň tu jednu hvězdičku. Ale nepřišel jsem na to, za co. Postavy jsou do jedné ploché a nezajímavé, herecké výkony sotva průměrné, atmosféra prakticky neexistující a příběh? Ten spočívá jen v tom, že se jezdí z místa na místo a občas někdo umře. Jestli tam byla alespoň nějaká myšlenka, tak se naprosto ztratila. Takže tak. 0/10 ()

moviefan4 

všechny recenze uživatele

Dosť slabá zlátanina dobrodružneho filmu a hororu ktorá zrovna nevyšla najlepšie skôr naopak. Zo začiatku to vyzeralo nádejne ale potom sa to pretransformovalo na dáku divnú zlataninu ktorá ma nudila a chcel som aby to už skončilo. Tú 1* udelujem za začiatok. Inak to bola nuda sračka o nahananí velkeho stromu ktorý každeho zabijal. Nuda na prvú! ()

david666 

všechny recenze uživatele

Fakt miluju filmy, kde po celou dobu není lautr nic vidět. I když tady je to asi lepší, aspoň to zamaskuje stupidní PC triky. Přičemž určitý potenciál v příběhu tady je. ()

brasek odpad!

všechny recenze uživatele

Filmári si našli malý lesík za mestom a ten premenili na juhoamerický prales, teda len premenovali. Ľudia behajú stratení po lese a vzadu vidno okraj lesa, pretože ten les vôbec nie je hustý a nie je až taký veľký... a ten bludný 900 rokov starý tvor?! To je teda výtvor! ()

Deacon59 

všechny recenze uživatele

Celkem slušné gore, ale to je asi tak všechno. Gumový Gremlin a jeho věrný přítel pavouček ještě horor nedělají. ()

TylerD. 

všechny recenze uživatele

Jak vidno rodina Murphyovců smysl pro komičnost nezapře :) "Tvor, který má jediné poslání..." Jasně, jedna potvora má poslání vyvraždit 466221264816848 živých tvorů na Zemi. Tak určitě. No a pokud někdo namítá, že se to množí, pak jsem asi přehlídnul, jak tento problém vesnické akční komando pořešilo. Další nelogičnosti jak v ději, tak při jednotlivých scénách asi nemusím ani zmiňovat. Je to prostě jen scifi béčko a i když já se vůbec nenudil, tak bych radši nikomu jinému než fandům těchto filmů nedoporučil. ()

Reklama

Reklama