Reklama

Reklama

Wholetrain

Trailer

Obsahy(1)

Nezávislý německý film vám představí partičku chuligánů, kteří chodí "zdobit" berlínské metro. David už měl problémy s policií, uvažuje o konci. Tino je prudká povaha, hodně riskuje. Naopak Elias je opatrný, někdy až paranoidní. Achim, začátečník, jsou to pro něj jedny z jeho prvních akcí na metru. Jde o prestyž, styl, respekt, adrenalin. Ovšem konkurenční crew jim dává na frak. Souboj se vyhrocuje, při neuvážené akci je třeba vzít nohy na ramena a nenechat doklady na místě činu. Tino má smůlu a při útěku pře policií skončí pod autobusem. Soundtrack má silné obsazení jako např. KRS-One, Afu-Ra, Planet Asia a další. (ČSFD)

(více)

Recenze (44)

genetique 

všechny recenze uživatele

Tí, ktorým imponujú umelci z ulice svojimi nápismi na stenách, vlakoch a iných miestach, si určite prídu na svoje. Ja osobne mám k nim priaznivý prístup dovtedy, pokiaľ svojimi graffitmi dokážu skrášliť napríklad nejakú schátralú plochu. Takže ma film svojim bezduchým pretekaním v krajšej, väčšej a odvážnejšej kresbe nezaujal natoľko, aby som mohol ignorovať viditeľnú absenciu príbehu, čo je škoda, pretože práve s príbehom by bol film naozaj nabúchaný, podobne ako jeho dobre zmixovaný soundtrack. 65%. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Naprosto fenomenální a jednoduché. Tak se dá vystihnout film Wholetrain, film o mužích a chlapcích, kteří smysl života viděli vidí v adrenalinu a umění, jenž ale ne je každý chápe. Film o riziku a problémech, jenž taková zábava nese. A hlavně film o přátelství a důkazu, že levné filmy s neznámými herci bývají často lepší jak ty drahé. Pro mně osobní kulťák. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Sprejerovo srdce zaplesá, že zase někdo natočil film o jejich ,,umění''. Já mám na sprejerství odlišný názor a tenhle film (pomineme-li Vorla) byl můj první o sprejerství . Snad je můj názor na tento nešvar ovlivněn tím, že v popisu mé práce je správa veřejného prostoru, nebo tím, že ctím vlastnická práva druhých... Když něco není moje, nemohu po tom čmárat čímkoliv. A dokonce ani tehdy, když mi to bude připadat odpudivé nebo barevně nudné. (častá výmluva lapených sprejerů) . Mně se samozřejmě také nelíbí socialistické a některé soudobé betonové plochy, opěrné či protihlukové stěny s jejich jednotvárnou šedí. Leckde bych byl pro dohodu s městem tyto plochy vyčlenit pro grafity, ovšem za předpokladu předběžné dohody o tom co tam má vzniknout. Někde to už i tak funguje, vždy se ale najde nějaký živel, který i docela pěkné graffiti ,,crosne'' svým hnusným podpisem, podobně jako pes močí na patník pomočený jiným psem...Nejhorší jsou writeři, kteří svými tagy zamořují své okolí. Ti se už nepodepisují jen na ony plochy, ale své ,,umělecké'' podpisy rvou na vše. --- Osud hrdinů filmu mi byl celkem šumák. Evidentně šlo o hochy, kteří měli k dospělosti a rozumu ještě daleko. Kromě touhy natřít to rivalskému gangu je na tom hlavně bavil ten adrenalin. A o ten tu jde především. Proto nebaví sprejery ty ofiko free plochy... Oni chtěj dostat nějakej ten hlídanej yard nebo train... Když jsem viděl jak jednomu z nich je volný jeho malý syn, ale konkurenčním gangem přestříkanej vlak ho dostal do rauše...říkal jsem si, hochu ty máš do dospělosti ještě sakra daleko.. Přitom se nejednalo o žádné loosery, ale kluky z normálních rodin. Jako taková sonda do života pubescentů je film zajímavý, jejich osudy ale se mnou nic nedělaly a to ani ,,dojemný'' závěr. Za mně jsou to troje policejní pouta. * * * ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Elias, David, Tino a nováčik Achim malujú za KSB. Chlapci z konkurenčnej ATL (Above The Law) Crew majú krajšie a štýlovejšie veci a to partičku nasiera tak, že sa rozhodnú spraviť wholetrain. Ten komu tieto vety nehovoria nič, asi nebude cieľová skupina pre tento film, ale tí, čo sa niekedy v noci prechádzali yardom a vedia ako vonia aerosól, tí si prídu na svoje. A pri záverečných scénach si budú zatláčať oči naspäť do jamôk. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Kto si zažil nočnú ulicu, to napätie a strach pred kripom, zvuk striekajúceho canu, plný ruksak, plné gate, tomu tento film skutočne ulahodí. Ostatní prosím odpísať z hodnotenia aspoň dve hviezdy. Inak kamera, hudba, námet a výsledný dojem eňoňuňo. ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně jediný film který se takovou měrou věnuje sprejerské subkultuře. Je otázkou, zda jsou graffiti uměním nebo vandalismem. Wholetrain se však nezabývá morálním aspektem, neřeší jestli jsou graffiti uměleckým protestem proti fádní architektuře nebo pohrdáním a revoltou vůči konzumní společnosti. Wholetrain nehodnotí, nekritizuje, ale věrohodně popisuje prostředí writerů. Seznamuje nás s tím, jak to chodí v jedné takové crew, která čelí neustálým konfrontacím s konkurencí, ale také potyčkám s policií. Podlé mého názoru se jedná o zajímavý dramatický příběh s velmi stylovým koncem. ()

Tygrys 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky graffiti určitě zajímavý snímek. Pro zbytek docela nuda, nezajímavé postavy a děj. Prostě něco na zabití času v práci :) Jo, a ty prácičky ATL byly myslím o dost luxusnější než KSB. ()

J0hny5 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý film o životě a graffiti, který ocení spíše mladší osazenstvo. Celkem na mě film zapůsobil realisticky a líbil se mi závěr. 70% ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Trocha podceňovaný nemecký film, myslím, že si zaslúži väčšiu pozornosť. Dej nie je až taký premakaný, ale obsah je dobrý, má aj hĺbku a myšlienku. Je to dobre natočený film o sprejeroch, je to dramatické, žiaden vtip ( pre mňa veľké plus ), atmosféra funguje, hudba sa celkom hodí. Herci určite neboli podpriemerní, na moje prekvapenie sa celkom snažili. Myslím, že tento 80 minútový film stojí za to. 100x lepšie ako dementný Gympel. S prižmúrením jedného očka môžem dať za 4*. 70% ()

Bouzy 

všechny recenze uživatele

Po tomhle filmu člověk dokáže pochopit kult jménem Graffiti. Je to umění a určitý způsob adrenalinu, kterým se kluci z ulice chtějí vyjádřit. R.I.P. Tino. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý! Takovéto filmy mám opravdu rád a navíc tento patří ke špičce podobných. Oproti českému Gymplu je to opravdu film pro náročnější. Herci celkem i sympatičtí a konečný vlak opravdu stál za to. ()

PanFilmov 

všechny recenze uživatele

Tak tento super film kruto vystihuje tematiku GRAFFITI. Je tu vidno ako to všetko v graffiti svete chodí, respect, štýl, celkový dojem a graffiti vojna tu hrajú hlavnú rolu, proste film nabitý super scénami a hlavne kresbami. Nezainteresovaný ľudia by po pozretí tochto filmu mali graffiti začať vnímať ako za čosi viac než len za vandalizmus, mali by ho brať ako istý druh dosiaľ neznámeho umenia a prijať ho bez akýchkoľvek problémov lebo graffiti tu vždy bude, nik ho nezastaví tým že bude zbytočne protestovať a zmývať kruté maľby zo stien, vlakov a podobných povrchov!!! ()

Brion.y 

všechny recenze uživatele

Grafitti ma nikdy nejak extra nedostalo... hiphop nikdy ani nedostane... ale vlaky milujem... a tie menšie nočné vylepšenia sprejom im fakt sekli... rovnako ako filmu správna rýchlosť... preto veľkoryso palec hore a žiadna kritika. ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[7/10] Jednoducho natočené a silno disponujúci zážitkom pre diváka film z prostredia sprejerov. Wholetrain je veľmi zaujímavá a dobrá dráma, ktorá má síce jednoduchý príbeh o skupinke sprejerov, ktorí sa dostanú do problémov ale všetko je to pomerne zaujímavo natočené, aj ked´ je to všetko točené z Nemecku a Polsku tak boli prostredia v ktorých sa film odohrával prekvapivo slušné, herci boli veľmi dobrí, do postáv sa skvelo vžili. Dokonca aj nejaké nepodstatné vedľajšie postavy boli prekvapivo dobré. Florian Gaag natočil prvý film a hned´ veľmi dobrý, námetom jednoduchý film ale snažil sa ho spracovať tak aby z toho divák mal nejaký ten zážitok, a to sa mu aj podarilo. A pochvalu si zaslúži aj vynikajúci soundtrack. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Po gymply další môj film ktorý rozoberá problematiku graffity sa tentokrát odohráva v Nemecku. Film je plný zábavy, vtipných gagov ako aj smútku...a na koniec ten fantasticky "upravený vlak"...7/10 ()

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

Vynikající snímek, určitě nejenom pro člověka, kterého přitahuje čmárání po zdech. Film je dramatem, tudíš vděčným žánrem filmových fajnšmekrů a jako u správného dramatu i zde hraje velkou roli emoční náboj. Mladí herci se se svými replikami poprali víc než solidně a samotný příběh vás vnese přímo do života několika kamarádů, kteří kreslí po zdech a vlacích. Budete moct sledovat jejich denní starosti života, jejich noční akce, problémy s policajtama a hlavně jejich přátelské či nepřátelská vztahy. Co mě se týče, ani chvilku jsem se nenudil. ()

Pitrsss 

všechny recenze uživatele

Do street artu zas tak moc nevidím (obě ruce mám levý), ale na hezkej piece na zdi, nebo panel se vždycky rád podívám. Berlín je mekka evropského graffiti, o tom žádná. Byl sem v Paříži, Vídni, Zurichu, ale Berlín na mě v tomhle směru dejchnul nejvíc. Dost tamních lidí tím doslova žije a přesně tak na mě zapůsobil i tenhle film. Totiž, že tvůrci dobře rozuměli tomu, o čem chtějí točit. Takže to na rozdíl od jiných podobných filmů nevyznívá trapně, ale naopak přirozeně a uvěřitelně. Když ve Wholetrain někdo kouří trávu, vypadá to jako, jako když vážně kouří jointa a né puškvorec. Když někdo dělá metro, vypadá to, jako když vážně dělá metro, atd. Super (ne)herecké výkony, jak bývá u podobných filmů zvykem. Krásně syrová kamera. Výborný soundtrack. Optimální délka. 80% ()

robo7773 

všechny recenze uživatele

Film nic moc, akoze niečo tomu chyba a toho je viac :) nemalo to smrnc. Nuda, nic nove, nic zaujimave, proste asi nikoho to neudrzi v sedadle pred telkou, asi maximalne tych ktorý sa v tomto filme najdu ()

Reklama

Reklama