Reklama

Reklama

Wholetrain

Trailer

Obsahy(1)

Nezávislý německý film vám představí partičku chuligánů, kteří chodí "zdobit" berlínské metro. David už měl problémy s policií, uvažuje o konci. Tino je prudká povaha, hodně riskuje. Naopak Elias je opatrný, někdy až paranoidní. Achim, začátečník, jsou to pro něj jedny z jeho prvních akcí na metru. Jde o prestyž, styl, respekt, adrenalin. Ovšem konkurenční crew jim dává na frak. Souboj se vyhrocuje, při neuvážené akci je třeba vzít nohy na ramena a nenechat doklady na místě činu. Tino má smůlu a při útěku pře policií skončí pod autobusem. Soundtrack má silné obsazení jako např. KRS-One, Afu-Ra, Planet Asia a další. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Naprosto fenomenální a jednoduché. Tak se dá vystihnout film Wholetrain, film o mužích a chlapcích, kteří smysl života viděli vidí v adrenalinu a umění, jenž ale ne je každý chápe. Film o riziku a problémech, jenž taková zábava nese. A hlavně film o přátelství a důkazu, že levné filmy s neznámými herci bývají často lepší jak ty drahé. Pro mně osobní kulťák. ()

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

Vynikající snímek, určitě nejenom pro člověka, kterého přitahuje čmárání po zdech. Film je dramatem, tudíš vděčným žánrem filmových fajnšmekrů a jako u správného dramatu i zde hraje velkou roli emoční náboj. Mladí herci se se svými replikami poprali víc než solidně a samotný příběh vás vnese přímo do života několika kamarádů, kteří kreslí po zdech a vlacích. Budete moct sledovat jejich denní starosti života, jejich noční akce, problémy s policajtama a hlavně jejich přátelské či nepřátelská vztahy. Co mě se týče, ani chvilku jsem se nenudil. ()

Reklama

Karja 

všechny recenze uživatele

Jak vidno asi prvotina režiséra Floriana Gaagy, a vůbec ne špatná. Ve srovnání s českým Gyplem, který se rovněž nesl v duchu života sprejerů, není toto společné dílo z Německa a Polska slabší. Možná o nějaké to procento lepší, každopádně lépe podchyceno a vyjádřeno. Čeští filmaři asi ještě moc neumí využít takového krásného námětu. Z různých filmů či životních zkušeností jsem měla za to, že sprejerství je hlavně výsadou mladých, do kapuc zahalených teenagerů. Ale tenhle film dokazuje opak: jeden z nich měl už dítě a rozumu moc nepobral, co se týče alespoň zodpovědnosti. Však život mu to vrátil. 80% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tí, ktorým imponujú umelci z ulice svojimi nápismi na stenách, vlakoch a iných miestach, si určite prídu na svoje. Ja osobne mám k nim priaznivý prístup dovtedy, pokiaľ svojimi graffitmi dokážu skrášliť napríklad nejakú schátralú plochu. Takže ma film svojim bezduchým pretekaním v krajšej, väčšej a odvážnejšej kresbe nezaujal natoľko, aby som mohol ignorovať viditeľnú absenciu príbehu, čo je škoda, pretože práve s príbehom by bol film naozaj nabúchaný, podobne ako jeho dobre zmixovaný soundtrack. 65%. ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně jediný film který se takovou měrou věnuje sprejerské subkultuře. Je otázkou, zda jsou graffiti uměním nebo vandalismem. Wholetrain se však nezabývá morálním aspektem, neřeší jestli jsou graffiti uměleckým protestem proti fádní architektuře nebo pohrdáním a revoltou vůči konzumní společnosti. Wholetrain nehodnotí, nekritizuje, ale věrohodně popisuje prostředí writerů. Seznamuje nás s tím, jak to chodí v jedné takové crew, která čelí neustálým konfrontacím s konkurencí, ale také potyčkám s policií. Podlé mého názoru se jedná o zajímavý dramatický příběh s velmi stylovým koncem. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Film získal na Mezinarodním filmovém festivalu v Berlíně zvláštní uznání poroty. (morgos)
  • Natáčení probíhalo po nocích ve varšavském metru, během kterého štáb narazil i na skutečné sprejery. (morgos)
  • Na nátačené spolupracovali řada nejlepší německých sprejerů, kteří vystupují pod nicky Cemnoz, Neon, Won a Ciel. (morgos)

Reklama

Reklama