Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po bojích kdesi v Tichém oceáně je na jaře 1945 už tři roky nezvěstný otec desetileté Pug. Přesto děvče i jeho matka Ruby věří, že se tatínek - krásný a ověnčený slávou - vrátí po válce domů. Většina okolních farmářů včetně zámožného souseda Silase je však přesvědčena, že Frank zemřel. Tu se náhle v městečku objeví muž. Je záhadný, zraněný, hladový a unavený. Jmenuje se Tom a začne Ruby s Pug pomáhat. Rodinná farma opět ožívá. Pomalu, ale jistě se ovšem blíží konec války... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Som veľkým fanúšikom filmov, ktoré sú jednoduché v príbehu, ale hlboko v emóciách a význame. Americký spisovateľ Rodney Patrick Vaccaro napísal román ale aj scenár pre film „Run the Wild Fields“. Rok 1944 malé mesto Severnej Karolíny a vojna, ktorú USA vedie v Pacifiku už viac ako 3 roky, neustále vyžaduje ďalšie obete. Aj Ruby Millerová s dcérou Opal „Pug“ čakajú na zanedbanej farme na svojho manžela, otca, ktorý je nezvestný už 3 roky a nedal o sebe žiadnu správu. Pochopiteľne, že dúfajú v jeho návrat. Hoci má film v pozadí 2. svetovú vojnu a násilie, vojnová akcia nie je ukázaná, je len nenápadne naznačená. Tento spôsob vyvolávania pozície vojny je vynikajú. Ešte aj smrť prezidenta Roosevelta (12.5.1945) , ktorá ovplyvňovala celú krajinu je podávaná ako skutočný zármutok všetkých. Film je takou lahôdkou duše, potešujúci príbeh o láske, priateľstve a ľudskej slušnosti, ale aj o žene, ktorá dáva útočisko mužovi o ktorom predpokladá, že je zbabelcom a ktorý sa príliš bál bojovať vo vojne. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Krásny americký doják o tom, že život človeka (malej Opal) sa môže zmeniť k dobrému aj v zlých časoch svetovej vojny. Stačí na to jeden vojak, čo nechce narukovať. Film vznikol v zlatých časoch, keď Hallmark u nás dával ešte výborné TV filmy 1996 - 2001. ()

Reklama

Handle 

všechny recenze uživatele

Rozjezd filmu byl velmi průměrný po všech stránkách, avšak později se z toho stalo docela zajímavé Drama. Ale ten konec jsem úplně jasně předpokládal. Přesto se jedná o lehce nadprůměrný snímek. Mám rád filmy z tohoto období.. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama