David BrucknerKamera:
Eli BornHudba:
Ben LovettHrají:
Jamie Clayton, Odessa A’zion, Goran Višnjič, Selina Lo, Drew Starkey, Brandon Flynn, Hiam Abbass, Aoife Hinds, Adam Faison, Jason Liles (více)Obsahy(2)
Mladá žena bojující se závislostí získá prastarou krabici s puzzle, aniž by tušila, že jejím účelem je přivolat Cenobity, skupinu sadistických nadpřirozených bytostí z jiné dimenze. (mikki089)
Videa (1)
„LAMENT, LORE, LAUDERANT, LIMAL, LAZARUS, LEVIATHAN. CO OD NÁS ŽÁDÁŠ?…“ Po technický stránce perfektní horor! Příběh je odsejpajécí kravina s fantasy – horororovým námětem, která není extra napínavá (ve stylu lekaček), ale drží si spíš thrillerový tempo s trochou krve (i body gore). Jednou bavilo! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „The Hellbound Heart“, kterou napsal v roce 1986 Clive Barker, neznám. 2.) Začala nám doma nějak blbnout Rubikova kostka. 3.) Jsem šťastnej, když se ze mě vysypou kolečka. /// Thx za titule „seamus1“. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()
Hellraiser Cliva Barkera je pro adaptace těžký námět. Zfilmovat ho tak, aby dával smysl v motivaci všech postav i prolínání reality s pekelnou dimenzí, aby strhnul dějově a potěšil nejenom fantazijními výjevy utrpení a šťavnatým gore, vyžaduje více než jen tradiční “hororový talent”. David Bruckner se scenáristy zde slušně rozvinuli odhalování světa cenobitů a slavné skládací kostce dodali nové, takřka mytologické rozměry. Ale ve finále se ve smysluplnosti zvratů a uzavření osudů postav přece jenom tak trochu ztratili. Jedna z přeživších postav to zkonstatovala správně: “Co se tam právě stalo”? ()
Reboot hororové klasiky Hellraiser pro moderní éru od šikovného Davida Brucknera za mne dopadl velmi dobře. Bruckner po slabším Temném domě natočil další slušný hororový zářez a stává se velmi silnou zárukou kvality. V Rituálu i Southboundu předvedl, že zvládá atmosféru i gore a to dokazuje i nyní, vlastně mi jeho režijní styl velmi chutná. Originál Hellraiser já osobně považuji za nadhodnocenou klasiku. V době vzniku šlo rozhodně o zajímavý zážitek. Z dnešního pohledu je to pro mne film průměrný. Herci, dialogy, scénář, vizuál zkrátka dnes nezaujmou a gore je taktéž úsměvné. Lepší mi přišel rozhodně díl druhý, takže Reboot to tentokrát neměl až tak těžké a samozřejmě u mě překonal všechny díly. První půlka je sice lehce pomalejší a moc se tam toho nestane, ale až tak mi to nevadilo. Poměrně rychle si mě Bruckner získal na svou stranu a celé dění a mytologie kolem puzzle box mě bavila. Postavy jsou ok, ale rozhodně nepatří k těm světlejším momentům, ale jakmle se dění přesune na zámek tak začne pořádně hutná hororově pekelná zábava jakou si letos ani nepamatuji. Výborná hudba i vizuální stránka. nástup Cenobitů na scénu je vyloženě k posraní. Atmosféra je nepříjemná, jejich vzhled je kurevsky znepokojivý a vizuálně úchvatný ( kreativita maskérů úctyhodná) a potěšilo i Gore ( jasně mohlo ho být víc, ale když na něj došlo, je to TOP kvalita) jsou tu hodně zajímavé a netradiční záběry, které jsem ještě nikde nikdy neviděl, takže radost koukat. Finální stáhnutí z kůže legendární a dost možná to nejpůsobivější od Martyrs. Bavilo mě i lore a celkově mám z toho dobrý pocit. Doufám, že Bruckner natočí dvojku a bude to ještě větší divočina, pak půjdu s radostí do plných. 8/10. ()
Abyste alespoň nepatrně pobrali onu nekonečnou hloubku mých odborných filmově-teoretických tezí, musíte si u čtení pobrukovat TOHLE. Na dveřích pekla vrznul pant, ten Rubik je fuckt diletant! / Složíš to snadno za pár chvil, a pak aby ses unudil. / Bukvice říkaj „Horor tak jak má být!“, já na to „Zábava nuzná!“. / Jen další recyklát, co bude i Bejkra srát, a k tomu všude samá buznáááá. // Héééllrejzzzr, vyprstí ti anál. Héééllrejzzzr, radši přepni kanál! Héééllrejzzzr, má péra tůůůůze rád. Héééllrejzzzr, i Satan už je homoklááád. // Pinhed nám z modré zrůžověl, ‘by homokvótam vyhověl / Cenobiti lačně polykaj, vyfintění jak na gájprajd / Pořád říkám „Tohleto je fuckt moc“, když vypadá to už i v pekle, / že tam bukanýr hříšníkům žužlá knír a lidstvo je komplet teplééééé. // Hééélrejzzzr, prorajzuje ti řiť. Hééélrejzzzr, tak se pelesti chyť! Hééélrejzzzr, určitě si nevzal gel. Hééélrejzzzr, věčný trest pro prdel. ()
Krása, pokud Hulu bude pokračovat v tomhle křísení mrtvých hororových frančíz, budu jen a jen rád. David Bruckner v tomto ohledu pro mě odvedl ještě lepší práci než Dan Trachtenberg v nedávném Predátorovi, z hororového hlediska je nový Hellraiser výrazně uspokojivější. Na gore se nicméně mohlo trochu přidat, nejde se vůbec do extrému, přičemž zrovna Hellraiser na streamu by něco tvrdšího snesl. Tak třeba v pokračování, ideálně i s nějakými trochu sympatičtějšími postavami. ()
Knižní popis Pinheada v novém Žáčkově překladu:
„Rozumíš?“ přidala se postava vedle prvního mluvčího. Její hlas, na rozdíl od hlasu jejího společníka, byl jemný a vzdušný – hlas vzrušené dívky. Každý centimetr hlavy měla potetovaný spletitým mřížováním a z každého průsečíku vodorovných a svislých linií jí čněl do kosti zapíchnutý ozdobný špendlík. Podobně dekorovaný měla i jazyk. „Víš vůbec, kdo jsme?“ zeptala se. (NinadeL)
- Původně bylo vydání plánováno na 5. září 2008, s tím, že 9. leden 2009 byl posledním plánovaným datem. Nakonec film vyšel o 14 let později, 7. října 2022. (mikki089)
- Když Riley (Odessa A’zion) hledá Rolanda, výsledky zobrazí seznam webových stránek. Žádná z nich nemá platný název domény. (Takeshi666)
Související novinky

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy
Po úspěchu snímku Můžeme být hrdinové režiséra Roberta Rodrigueze (Alita: Bojový Anděl, Spy Kids: Špioni v akci) se Netflix rozhodl prodloužit spolupráci se známým tvůrcem, a to rovnou do takové míry…

Hororový Hellraiser oznamuje obsazení
Remake kultovního hororu Hellraiser byl před pár dny dotočen, tvůrci tak nyní mohou oznámit plné obsazení. Režisér David Bruckner (Temný dům) spolu s autorem originálu Clivem Barkerem údajně…

Hororové pohromy ve 3D
Spy Kids 4. Že to není horor? Neříkejte, že neječíte děsem. Robert Rodriguez už píše scénář, v březnu začne natáčet. Jak jinak, i tohle pokračování bude ve 3D. Stejně tak se třetí rozměr plánuje pro…

Komiksové filmy už jen pro děcka
Přinejmenším ty superhrdinské. Krátce po prohlášení Marvel Studios, že filmy kategorie R (tedy mládeži nepřístupné) nejsou součástí jejich celkové strategie, rozhodlo se pro stejný krok i studio…