Reklama

Reklama

Hellraiser

Trailer

Mladá žena bojující se závislostí získá prastarou krabici s puzzle, aniž by tušila, že jejím účelem je přivolat Cenobity, skupinu sadistických nadpřirozených bytostí z jiné dimenze. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

„Dost je mýtus.“ Kdybych měl použít jen jedno jediné slovo, muselo by to být slovo zklamání. Já od nového Hellraisera ani nic nečekal, i přesto mě vlastně zklamal. A to hlavně svou plochostí a absencí atmosféry. Obsazení postavy Pinhead mi nevadilo vůbec, vlastně poprvé tato postava svým zjevem ve filmu odpovídá či přímo odkazuje k literární předloze. Výhrady bych ale měl k vizuálnímu pojetí cenobitů. Asi bych snesl, že jsou „bílí“, respektive světlí, přijde mi však škoda, že na rozdíl od předchozích cenobitů, nehrají na detaily, jejich vzhled působí tak nějak celkově. A nejde z nich strach, což z takového Butterballa jsem jako smrádě sral maggi v kostkách. A kulervoucnosti Angelique už série asi nikdy nedosáhne. Pinhead je fajn, dostává zase hodně prostoru a hodně mluví, jen po čase člověku dojde, že toho v podstatě mnoho neříká (to, co tady řekne za celý film zvládl Bradleyho Pinhead třemi čtyřmi slovy). Samotného mě překvapilo, že vůbec někdy budu kritizovat mluvu této postavy. Jsou tu i mé oblíbené létající řetězy. Pozměnění univerza, i to by se dalo přežít, byť mi profesní degradace cenobitů (s P. v čele) přišla líto. Asi jako když vás v práci přeřadí od počítače ke kopírce. Co mi vyloženě vadilo bylo pojetí Konfigurace nářku. Tahle zničit funkční žánrovou ikonu. To se mi normálně kroutily střeva. Přepálená stopáž, jedna z nejnegativnějších věcí filmu. Ona (a přílišné zaměření tvůrců na vizuální stránku) může za absenci atmosféry. Co při své levnosti předchozí dva díly alespoň trochu dokázaly v mnohem kratší stopáži (trochu zajímavý příběh, napětí a atmosféra), k tomu tenhle film nepřičichl ani jednou za celé dvě hodiny. Abych jen nehanil, velmi pozitivně vnímám obsazení a pojetí hlavní hrdinky, úplně obyčejná normální holka, která si diváka získá během chvilky. 2,5* Mé celkové pořadí oblíbenosti série: H2, H1, H3, H5, H4, H7, H9, H10, H11, H6, H8 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Moje prvé stretnutie s touto sériou ma úprimne navnadilo, aby som si pozrel staršie filmy. Minimálne prvé dva. "Hellraiser" 2022 mi príde ako skutočne fascinujúci film. Nemal som tušenie kam to bude smerovať, pohltilo ma to svojimi nápadmi a vizuálmi a rovnako aj nápadmi, ktoré sa tu dostali. Nenudilo ma to, bavilo ma to sledovať a ku koncu som si prial, aby sme sa dočkali aj niečoho ďalšieho. Takže dúfam, že to nebude stopka pre túto sériu. Jediné čo mi trošku vadí sú naši hrdinovia. Alebo ľudské postavy celkovo. Neskutočne ma nezaujali. Prišli mi vysoko tuctové, nudné a stereotypné. A najmä nie ani ten typ postáv, ktoré ma v hororoch baví sledovať. Na druhej strane mám aspoň pocit, že Odessa A´zion konečne neskončila v absolútne tragickom filme a prijala aj niečo, kde viac môže ukázať zo svojho talentu a nebude vo filme, ktorého sledovanie bude čistá frustrácia. No som zvedavý na staršie tituly. Uvidíme, kedy sa k nim dostanem, ale vidieť toto pre mňa stálo za to. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Séria Hellraiser sa rozrástla o ďalšieho člena a je to v poradí 14 kúsok do rodiny, keď rátam aj jeden krátkometrážny a jeden amatérsky. A tak s celej serie som nevidel štyri a ani nebanujem. Prvé časti sú vynikajúce, ale potom je to len vata alebo nuda. Od tohto pokračovania som nič nečakal a je zrejme, že som ani nič nedostal. Prvom rade ma po celu dobu otravovala hlavná predstaviteľka, bola mi vrcholne nesympatická a časté jej hlúpe rozhodnutia ukazovali na to, že i ako postava veľa sympatie mať nebude. Príbeh bol slabo rozvinutý, to čo bolo predhodene bolo tak jednoducho podané, že i na Hellraisera to bolo strašne nenáročné. Pinhead tu chýbal a jeho náhradníčka sa u mna teda neosvedčila a celkom cenobiti tu ani nemali veľa priestoru, ale i po trikovej stránke to nemalo také grády, aké si značka Hellraiser zaslúži. Išiel som do toho, ale prekvapenie sa nekoná. Len slabé 3* ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Byla jsem na vážkách, zda je dobře, že jde film svou vlastní cestou. Přeci jen, je rok 2022, a hlavní hrdinka, která si hraje na děvku, aby zachránila svého milého, né, jděte, to by bylo nevhodné, takže chápu změnu.  (Sorry, viděla jsem jenom první dva díly původní série.) Ale co jsem viděla tady, to se mi líbilo. A nakonec je dobře, že to prostě jenom "nenatočili" znovu. Měla jsem obavy, že to bude jenom přehled nechutností, ale nebyl. Od Brucknera jsem viděla zatím jenom Rytuál a tam jsem byla taky spokojená. Dobře natočené, skvělá hudba, relativně dobré obsazení. Což je můj problém. Poslední dobou mám problém, aby mi byly v hororech sympatické hlavní hrdinky... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„LAMENT, LORE, LAUDERANT, LIMAL, LAZARUS, LEVIATHAN. CO OD NÁS ŽÁDÁŠ?…“   Po technický stránce perfektní horor! Příběh je odsejpajécí kravina s fantasy – horororovým námětem, která není extra napínavá (ve stylu lekaček), ale drží si spíš thrillerový tempo s trochou krve (i body gore). Jednou bavilo!   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „The Hellbound Heart“, kterou napsal v roce 1986 Clive Barker, neznám. 2.) Začala nám doma nějak blbnout Rubikova kostka.  3.) Jsem šťastnej, když se ze mě vysypou kolečka. /// Thx za titule „seamus1“.                PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  ** ()

Galerie (2)

Zajímavosti (6)

  • Knižní popis Pinheada v novém Žáčkově překladu: 
    „Rozumíš?“ přidala se postava vedle prvního mluvčího. Její hlas, na rozdíl od hlasu jejího společníka, byl jemný a vzdušný – hlas vzrušené dívky. Každý centimetr hlavy měla potetovaný spletitým mřížováním a z každého průsečíku vodorovných a svislých linií jí čněl do kosti zapíchnutý ozdobný špendlík. Podobně dekorovaný měla i jazyk. „Víš vůbec, kdo jsme?“ zeptala se. (NinadeL)
  • Když Riley (Odessa A’zion) hledá Rolanda, výsledky zobrazí seznam webových stránek. Žádná z nich nemá platný název domény. (Takeshi666)
  • Původně bylo vydání plánováno na 5. září 2008, s tím, že 9. leden 2009 byl posledním plánovaným datem. Nakonec film vyšel o 14 let později, 7. října 2022. (mikki089)

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

27.06.2022

Po úspěchu snímku Můžeme být hrdinové režiséra Roberta Rodrigueze (Alita: Bojový Anděl, Spy Kids: Špioni v akci) se Netflix rozhodl prodloužit spolupráci se známým tvůrcem, a to rovnou do takové míry… (více)

Hororový Hellraiser oznamuje obsazení

Hororový Hellraiser oznamuje obsazení

08.10.2021

Remake kultovního hororu Hellraiser byl před pár dny dotočen, tvůrci tak nyní mohou oznámit plné obsazení. Režisér David Bruckner (Temný dům) spolu s autorem originálu Clivem Barkerem údajně… (více)

Hororové pohromy ve 3D

Hororové pohromy ve 3D

27.09.2009

Spy Kids 4. Že to není horor? Neříkejte, že neječíte děsem. Robert Rodriguez už píše scénář, v březnu začne natáčet. Jak jinak, i tohle pokračování bude ve 3D. Stejně tak se třetí rozměr plánuje pro… (více)

Reklama

Reklama