Reklama

Reklama

V dávných dobách vznikla říše zvaná Persie. Její král byl mocný i moudrý a v místech, která dobyla jeho vojska, vždy nastolil pořádek. Měl dva syny, v očích boha však nebyla jeho královská rodina úplná, proto adoptoval chudého sirotka Dastana, který se stal jeho třetím synem - bez nároku na korunu, protože nebyl vznešeného rodu. O mnoho let později se všichni královi synové účastnili válečného tažení. Přes králův zákaz útočit na posvátné město Alamút princové dají na radu králova bratra a zahájí boj. Město je dobyto, princezna Tamina , strážkyně města, je uvězněna a bratři získávají tajemnou dýku, která může svého majitele přenášet v čase. I když krále útok na posvátné město rozhněvá, nakonec se vydá do Alamútu, aby se syny a bratrem oslavil válečný triumf. Ještě téhož dne je otráven a vina padne na Dastana. Aby princ očistil své jméno a našel skutečného vraha, musí rychle uprchnout. Společně s ním utíká i princezna Tamina... (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (1 451)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vytvořil jsem tuhle strašlivou pověst, abych zahnal to největší zlo. Víš o čem mluvím? Daně." Copak nám to zdobí starou dobrou Persii? Škleb Indiany Jonese, parkour nebo třeba neplatič daní? To jsou mi ale novoty, avšak slušně vyprojektovaná pohádka do tohoto prostředí určitě patří. A hašteření mezi neurozeným princem a zákeřnou princeznou mě docela dost bavilo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jakmile se objevila znělka s ohňostrojem nad zámkem Neuschweistein, bylo hned jasné, kudy se potáhne karavana.. Někdo chrabrý, někdo krásný, někdo vtipný, někdo proradný a někdo nebezpečný - strejdou Marsellusem Bruckheimerem štědře zadotované, dějově i násilím poněkud bezkrevné dobrodružství v dávno zavátých stopách Mumie. Orientální blockbuster z pískoviště, do něhož se může klidně vymočit toulavé psisko, neb já se do něj už nikdy vracet nehodlám. No nic, aspoň že si Gyllenhaal při perském parkuru natrénoval skoky v čase pro Zdrojový kód a já nepřestávám doufat, že se podaří přenést na plátno i další legendární hru - Pong od Atari. V dvojroli plochých čárek by se měla objevit Keira Knightley, obsazení míčku je z castingového hlediska prozatím otevřené.. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ja som bola spokojná. Čo viac by sme čakali? Rozprávkový spektákel od Disneyho, kde je veľa bitiek, avšak príliš málo krvi - ako ostatne vo všetkých hollywoodskych fantasy štukoch. Čo sa dá robiť. Aj tak je to akčný, zábavný a hlavne na pohľad príjemný popkorn. Gemma Arterton sa mi síce nezdá taká nekonečne úžasná, aby som vzdychala nad jej krásou, ale mám holt iný vkus. Z vedľajších postáv ma potešili hlavne hlášky Alfreda Molinu :-) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $200miliónovTržby USA $90,759,676Tržby Celosvetovo $336,365,676Tržby za predaj Blu-ray v USA $15,245,377Tržby za predaj DVD v USA $36,485,122║ Ono sa to dobre pozerá len keby to nebolo tak obsahovo prázdne a k blížiacemu záveru čoraz viac blbé, akcia fajn, kamera újde, trikovo slušné, Jake Gyllenhaal a Gemma Arterton to slušne ťahajú, Ben Kingsley je herecky už dosť mimo. /60%/ ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Víš, co se říká o mužích s velkým mečem, že? Já bych to na takový průser, jak zde někteří uživatelé píší, neviděl. Jistě, film je předvídatelný, co si budeme povídat. Akce je místy trochu nepřehledná, ale ne vždy. A že Piráti z Karibiku (obzvlášť první díl) jsou opravdu někde jinde, to je taky každému jasné. Přesto jsem bavil. Sympaťák Jake Gyllenhaal tvoří s nevšední kráskou Gemmou tak skvělou dvojku, že filmu odpustíte všechny chyby a necháte se jen unášet na vlnách písku. A pokud si k tomuto připočítáte skvělého Kingsleyho a hláškujícího Alfreda Molinu (viz. hláška na začátku mého komentáře) tak vám vyjde, že Princ z Persie je dokonalý případ blockbusteru. Sednout si do kina (před obrazovku) na dvě hodiny přepnout mozek do polohy "off" a jen koukat na pěknou krajinu, krásnou Gemmu a kochat se výbornou hudbou. To je vše, co po vás film žádá. A pokud na tyto podmínky přistoupíte, tak byste neměli být zklamáni. Já nebyl, a proto filmu můžu dát poctivých 80 %. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (47)

  • Ve filmu je řečeno, že Dýka času bez písku je jen obyčejný nůž, navíc ani ne příliš ostrý. Ve videoherní trilogii je ale tato dýka mimo jiné brána jako klasická zbraň. Ve třetím díle „Prince of Persia: The Two Thrones“ ji princ dokonce používá jako hlavní zbraň místo meče. (HERGImanCZ)
  • Film vychází ze stejnojmenné veleúspěšné počítačové hry "Prince of Persia" z roku 1990. (Ignus.cz)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. května 2010 v Londýně. (Varan)

Související novinky

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

22.05.2018

Po Princi z Persie se Jake Gyllenhaal vzdal blockbusterových ambicí a začal hrát v menších filmech. Díky Patrole, Zmizení nebo Slídilovi se z něj však znovu stalo žhavé zboží, po němž touží i drahé… (více)

Jake Gyllenhaal jako nový Batman?

Jake Gyllenhaal jako nový Batman?

16.11.2017

Možná jste zaznamenali, že si Ben Affleck není úplně jistý svým pokračováním v roli Batmana. V červenci sice na Comic-Conu tvrdil, jak je všechno super, všichni ale předpokládali, že chce jen… (více)

The Division verbuje Jakea Gyllenhaala

The Division verbuje Jakea Gyllenhaala

05.06.2016

Herní firma Ubisoft si po vzoru Marvelu založila vlastní filmovou pobočku, v níž hodlá převádět svoje největší značky do celovečerní podoby. Rozjezdem bude letošní Assassin's Creed, jemuž se upsal… (více)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Reklama

Reklama