Reklama

Reklama

V dávných dobách vznikla říše zvaná Persie. Její král byl mocný i moudrý a v místech, která dobyla jeho vojska, vždy nastolil pořádek. Měl dva syny, v očích boha však nebyla jeho královská rodina úplná, proto adoptoval chudého sirotka Dastana, který se stal jeho třetím synem - bez nároku na korunu, protože nebyl vznešeného rodu. O mnoho let později se všichni královi synové účastnili válečného tažení. Přes králův zákaz útočit na posvátné město Alamút princové dají na radu králova bratra a zahájí boj. Město je dobyto, princezna Tamina , strážkyně města, je uvězněna a bratři získávají tajemnou dýku, která může svého majitele přenášet v čase. I když krále útok na posvátné město rozhněvá, nakonec se vydá do Alamútu, aby se syny a bratrem oslavil válečný triumf. Ještě téhož dne je otráven a vina padne na Dastana. Aby princ očistil své jméno a našel skutečného vraha, musí rychle uprchnout. Společně s ním utíká i princezna Tamina... (TV Nova)

(více)

Recenze (1 452)

yazik 

všechny recenze uživatele

Hry jsem nehrál, tedy krom prvního prince z roku 89, takže film hodnotím jako nezávislý pozorovatel a jakožto takový se mi tento film velice líbil. Jen ten závěr mi přišel místy trochu naivní, proto nedám plné hodnocení. Nicméně po celou dobu jsem se velice bavil. Své plus přidali i sympatičtí herci, proto dávám 4*. ()

Demoiselle 

všechny recenze uživatele

Nevim. Prostě nevim. Něco se mi na tom nezdálo, už od začátku. Klasická lajna, po který se jede a jede až do konce. Konec jasnej, love story klišovitá až jen šlo. Vtipné slovní hříčky zpestřili sice honbu za zachárnu světa, ale bylo jich až moc. Nebyla to nejhorší ztrára času, ale vim, že znovu ten film rozhodně neuvidim! ()

Fiijay 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle sem si to představoval,kdo nemá rád pohádky tisícu a jedné noci , jako kdyby neexistoval.Krasné kulisy spojení i s novodobou hrou velmi efektně a pár mezi kterými to od začátku jiskřilo ,takovéhle by se mely točit novodobé pohádky. ()

Plague. 

všechny recenze uživatele

Původně jsem ani komentář psát nechtěl, ale kdy to tady čtu... Možná je to pro někoho překvapení, ale filmy vznikly jako zábava pro lidi ne jako nějaké super hlubokomyslné ponaučení. A tohle rozhodně je dobrodužná zábava stejně jako třeb Indiana Jones. A jako fanoušek her můžu jen ocenit Ubisoftovské přelety a údery. ()

ToXo 

všechny recenze uživatele

Špičkovy film, vyprava, lokacie, efekty, masky, kostymy - všetko do detailov premakane. K tomu napinave, vtipne s peknou kamerou, doprevadzane efektnou hudbou a s Gemmou Arterton. Hollywoodsky Entertainment presne taky ako ho mame radi. Ostavam nadmieru spokojny - 5/5 ()

m.zales 

všechny recenze uživatele

říkala jsem si,jestli ještě někdo někdy vymyslí dobrodružný film odehrávající se ve starých dobách,který nebude na jedno brdo se všemi ostatními ...a ano, je tady... dobrý námět a napínavý děj... nic okoukaného..Princ z Persie mě potěšil :)) ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Princ mal všetko, čo som očakávala, že bude mať (a nemal) nový Súboj Titánov . A pri tom som od oboch očakávala o niečo viac. I tak sa ale prikláňam k lepšiemu hodnoteniu- pre exotickú atmosféru, podmanivý soundtrack, pár originálnych nápadov a ozaj dobre zvolenú hlavnú dvojku. Len keby vedľajšie postavy dostali trochu viac priestoru a keby bol Gyllenhaal o málo častejšie vyzlečený ;) Musím ale priznať, mňa príbeh mystickej Perzie celkom bavil. ()

gefr 

všechny recenze uživatele

Kdybych neznal herní provedení, byl bych z tohohle filmu pryč. Bohužel je to pro mě jen slabý odvar, který na mě nijak extra nezapůsobil. Přesto dávám 3 hvězdy za obsazení a za odvahu se do tohoto projektu vůbec pustit. ()

CrazymanM 

všechny recenze uživatele

Pěkně zpracované,nic víc,jinak je to stejně blbé jako hra.Ty krásné tvářičky,drsní hoši a slušné souboje a akce prostě nestačí!!! ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Trošku orientálneho dobrodružstva nezaškodí :) Povedzme si pravdu, kto si aspoň raz nezahral počítačovú hru, na základe ktorej bol natočený tento film. Ja som v podstate na podobných hrách vyrastal, takže pre mňa bola povinnosť si to pozrieť a nemôžem povedať, že by som ľutoval. Aj keď čakal som od toho trošku viac, avšak nebola to zase žiadna katastrofa....akcia, dobrodružstvo, láska, šťastný koniec. To všetko tomu ako správnej rozprávke nechýbalo. Správny šmrnc tomu dodal Jake Gyllenhaal a krásna Gemma Arterton. 65 % ()

keyzar 

všechny recenze uživatele

Film mě naprosto nadchl. I když místy byl nezáživný, na výsledný dojem to velký vliv nemělo. Jen film nesmíte porovnávat s historií. To byste asi moc nepochodili. Ale podle mě to velká škoda není. Mimochodem jsem hrál hru a pěkně to sedí ;-) ()

infernet 

všechny recenze uživatele

Nástup a vlastně celá první půle je ve velkém stylu, pak už mi to ale přišlo takové uměle natahované a tu nudu nezachránilo ani velké akční superfinále. Můj celkový dojem je někde mezi 50 - 60%, což jsou slabé ***. P.s.: Tohle stálo 200 mega doláčů? No nazdar hodiny, znám mnohem lepší filmy a za zlomek ceny! ()

Jaffaro 

všechny recenze uživatele

Tento film si ziskal moju pozornost uz len preto ze je spraveny podla mojej oblubenej hry. Assassini boli tak nesympaticky az som s nimi spokojny. Z hladiska akcie niektore sceny boli dost slabe a bolo ich tam malo na moj vkus ale vyvazili ich celkom podarene pocitacove efekty. Nechybal ani humor (k comu asi najviac prispel Molina) a tiez sa zabrdlo do trocha romantiky. Celkovo film sa mi paci i ked koniec mohol byt o cosi lepsi. ()

PoNoruška 

všechny recenze uživatele

Velmi svižný děj, který odsýpá. Celkem originální honičky pro fandy "parkuru", větší množství bojových scén, které však nepůsobí samoúčelně. Ve svém žánru nadprůměr. ()

Související novinky

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

22.05.2018

Po Princi z Persie se Jake Gyllenhaal vzdal blockbusterových ambicí a začal hrát v menších filmech. Díky Patrole, Zmizení nebo Slídilovi se z něj však znovu stalo žhavé zboží, po němž touží i drahé… (více)

Jake Gyllenhaal jako nový Batman?

Jake Gyllenhaal jako nový Batman?

16.11.2017

Možná jste zaznamenali, že si Ben Affleck není úplně jistý svým pokračováním v roli Batmana. V červenci sice na Comic-Conu tvrdil, jak je všechno super, všichni ale předpokládali, že chce jen… (více)

The Division verbuje Jakea Gyllenhaala

The Division verbuje Jakea Gyllenhaala

05.06.2016

Herní firma Ubisoft si po vzoru Marvelu založila vlastní filmovou pobočku, v níž hodlá převádět svoje největší značky do celovečerní podoby. Rozjezdem bude letošní Assassin's Creed, jemuž se upsal… (více)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Reklama

Reklama