Reklama

Reklama

Captain America: První Avenger

  • USA Captain America: The First Avenger (více)
Trailer 1

Steve Rogers je idealistický mladík, který touží vstoupit do armády a pomoci Americe porazit nacisty. Nemá však nejmenší šanci, je neduživý a odvodové komise po celé zemi ho odmítají. Při jednom z pokusů si jeho vytrvalosti a zarputilosti všimne doktor Abraham Erskine a nabídne mu účast v tajném vojenském experimentu, jehož cílem je vytvořit pro Ameriku skupinu supervojáků. Ze Steva se tak stane dokonalá lidská bytost. Na boj s nacisty přesto nedojde. Objeví se mnohem větší a nebezpečnější nepřítel, tajná organizace Hydra, vedená všehoschopným gaunerem Johannem Schmidtem, který má svůj vlastní plán na ovládnutí světa. Jeho součástí má být i tajná formule doktora Erskina na výrobu supervojáků. Steve dostane štít, který se stane jeho poznávacím znamením, a se skupinou vojáků, které zachránil ze zajetí, začne likvidovat základny Hydry. Přinese mu tato mise nesmrtelnost, nebo smrt? (TV Nova)

(více)

Recenze (1 710)

charlie789 

všechny recenze uživatele

Cap je moja najoblúbenejšia postava , filmy z 2 . sv mam najradšej ale celé to bolo prehnané . Tie zbrane boli až moc ano dokazali využiť moc teseractu ale niektore techniky čo tam mali mi tam skrátka nepasovali , akcia nič pár scien rečí a koniec filmu : ) za mňa 68% ()

danny79 

všechny recenze uživatele

Zabavne, nevazne, jednoduche, vizualne povedene s spoustou technicky povedene akce. Pribeh je slabsi a logika obcas pokulhava, ale jako komiksova jednohubka to splnuje ucel. ()

Socirel 

všechny recenze uživatele

Sice to není skvělý film, postavy se místy chovají hloupě, je zde trochu slabší pasáž uprostřed filmu a v některých fázích příběhu bych si představoval delší nebo naopak kratší délku scén, přes všechny negativa mě film bavil, audivizuálně je povedený a dobře obsazený, Hail Hydra. ()

Bajerys 

všechny recenze uživatele

50% První super hrdina, který se pokusí vyhrát válku. Celkem směšné, ale jako film se to dá přežít. Nejdřív musím zdůraznit, že film se odehrává v 2.světové válce. První polovina filmu je tak trochu sci-fi retro, kde vidíme jak to všechno začalo a v druhé části sledujeme bitvu (bitvu, která je dost praštěná). Určitě je těžký natočit sci-fi zasažen do 2.světové války. Ale upřímně si myslím že se to dalo natočit o dost lépe, méně akčněji. Spíše to působí jako digitální komiks o hrdinovi ve druhé světové. No doufám, že v životě už nic takového neuvidím, nějak mi tento film nepadl do oka. Ještě že mě držela nad vodou Hayley Atwell (agent Carter), která tento film zachraňovala a Tommy Lee Jones aspoň pobavil. ()

killberrybil 

všechny recenze uživatele

Ach, jak americké! Bych blil. Hlášky:"Chceš zabíjet nacisty?" "Ne, chci jen chránit svou zem." Aha, proto chtěl bojovat na území jiných států, ok. "Pozabíjím všechny členy hydry" Takže najednou dostal chuť zabíjet? Zvláštní. ()

mato331 

všechny recenze uživatele

Drahí súdruhovia, drahé súdružky, Rád by som Vás privítal na dnešnom XXIV zjazde KSCSFD*. Dnešná téma má názov "Ako západná kinematografia ničí naše stáročiami budované kultúrne dedičstvo a ohrozuje našu socialistickú budúcnosť". Ďalej prenechávam slovo predsedovi Socialistického Filmového Zväzu, súdruhovi Seretenkovi. Nedávno som mal možnosť zhliadnuť film zvaný Captain America: Prvý Avenger a s hrôzou sledoval, ako skupina zapredaných imperialistov ohrozuje náš dlho budovaný socializmus. Preto považujem za potrebné okamžite zničiť všetky kópie tohoto filmu a jeho šírenie trestať smrťou. Ďalej navrhujem neodkladne natočiť film s názvom Kapitán Fjodorovskij: Prvý Komsomolec a vysielať ho každý večer v priebehu nasledujúceho mesiaca, čím zabezpečíme potlačenie tejto vskutku nechutnej západnej propagandy. Proletári všetkých krajín spojte sa! (Pre mladších, prípadne menej domýšľavých: KSCSFD: Komunistická strana česko-slovenskej...) ()

dedavena 

všechny recenze uživatele

Vyžle se pta, proč ja? To je zasadni otaska. Stif už něchce hrať tajtrlika. Postupi experyment a stava se z něho chlap jak hora. Tuž idě bojovať za spravedlnosť. Spočatku dobre no postupně se s teho stava taka srandovni přihlupla cyparna. Se divim Lee Jonesovi, že zebral rolu v taki kravině. ()

io. 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanda amerických komiksových panáčků, takže jsem to musel tak trochu ignorovat. Celkově docela dobrá myšlenka: superhrdina a superpadouch - červená hlava se všemi těmi scifi udělátky mně docela pobavily. Spousta akce, zajímavé stroje... hezká podívaná, určitě jsem se nenudil. Jednu věc nemůžu pochopit, proč amíkům musí hrát u většiny filmů symfonický orchestr!? Někdy to k filmu sedne, ale v tomto případě mi hučení lesních rohů a vřískání trumpet docela vadilo. Přes všechny moje výhrady dávám stejně 4* - není to dokonalé, ale je to dost dobré! ()

Lazy87 

všechny recenze uživatele

Komixem nedotčený jsem se po hoooodně dlouhé době dokopal ku sledování tohoto nacionalistickeho hrdiny. Nechtěl jsem. Měl jsem strach. Ale dalo se to přežít, až na to, že to byla trochu kokotina. ()

barca9995 odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto, totálně a úplně idiotský film. Hnusný scénář, příběh zasazený do hnusný doby (nenávidím tématiku druhé světové války), ale to nejhorší co mohli američani udělat je vrazit tam toho namachrovanýho, nesympatickýho, arogantního, steroidama nacucanýho ******. Hodnocení 1/100 (ten jeden za to, že film skončil). ()

DavidKovar 

všechny recenze uživatele

Možná to není můj žánr. Možná jsem až příliš konzerva. Ale nějak nedokážu skousnout, když lidé ve druhé světové válce využívají technologie, které začali existovat až 40 let poté. Ať mi nikdo neříká, že by se toto téma nedalo pracovat i bez toho, aniž by tam létaly bombardéry s autopilotem, nebo užívali jakési 3D projektory a podobně. Pro mě ten film byl příliš hloupý, ale možná tomu jen nerozumím. ()

Thuffir 

všechny recenze uživatele

Verbal rulez :-))) .... Tak co na to koukáš? ... :-) ... A omluva všem za tento krátký vstup, ale tohle nechápu. Zrozen pro kritiku, majíce hlubokého ducha :-D ... ()

Emma06 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké zklamání, film jsem chtěla v půlce vypnout. Akční scény nic extra, chybělo mi napětí a zvědavost. Hlavní "hrdina" mě nijak zvlášť neoslovil - nemastný neslaný. ()

Maza2222 

všechny recenze uživatele

Nechápu na csfd tak nízké hodnocení, ale čím to já začínám? :D Nebylo to špatné, tak jak někteří říkají. Marvel zkrátka umí točit filmy, ale tohle se povedlo. Kapitána jsem si ve filmu oblíbil natolik, že je to okamžitě můj nejoblíbenější hrdina z MARVELU. Herci byli dobří, akce nebyla špatná, ale záporák mě celkem zklamal. Nevím proč, ale asi nejsem na záporáky tohoto typu. Podtitulková scéna je také dobrá (já vím, jsem blázen :DD). Dal bych 70%, ale za scénu ,,Já tě líbat nebudu.'' :DD musím dát 80%. Dobrý film ()

kratajirka 

všechny recenze uživatele

Unešenost, Úžas, Uchvácenost - to jsou 3 U, kterými bych shrnul podívanou v podání KapitánaEmériky. Marvel měl silné období a naprosto vším válcoval kdejakou snahu jiných filmařů o vydatný hírou biják. America je toho jasným důkazem. Skvělá story se skvělými efekty. GreatJob ()

PsenickaR 

všechny recenze uživatele

Captain America to má ze všech představovacích sólovek nejtěžší a to za to vlastně ani sám nemůže. Jednak je to jeho charakter, který je tak absolutně kladný, kde má jasně vymezené hranice dobra a zla a jeho jedinou touhou je bojovat za dobro, za svou vlast a lidstvo a neváhá se pro to i obětovat. Dále tu také máme období, ve kterém se objevil, v porovnání s ostatními je o kus dozadu, je old school, protože se objevuje v období druhé světové války, zatímco ostatní sólovky jsou ze současnosti. I přes tyto nevýhody se povedlo Kapitána uvést poměrně slušně i když za to vděčíme také Skullovi v roli jeho nepřítele, i když část jeho armády působila spíše směšně. Pro svět Marvelu je Captain důležitý a bylo potřeba jej prostě oživit a představit a to účel splnilo, navíc se zde povedlo díky konci přenést další připravované působení Kapitána do současného světa, takže o jednu starost pro příště méně. A že Evans moc hereckého talentu nepobral moc nevadí, protože pro tuto roli žádný nepotřebuje. ()

PanIncognito 

všechny recenze uživatele

Pečlivá dobová autentičnost a výtečný Tommy Lee Jones patří k hlavním výhodám filmu. Za nevýhodu považuji hlavně dabing (hlavní problém dabingu tkví v tom, že německé postavy hovoří s přízvukem a tak působí spíše směšně, než temně), ovšem za ten nezodpovídají tvůrci filmu. Tvůrci filmu mají na svědomí zdatné, nebojím se uvést nadprůměrné dílo, které rozhodně není ztrátou času... na závěr pochválím ještě výborný obraz a tím končím. :DD (viděno s dabingem) ()

Související novinky

Harrison Ford je nový generál Ross

Harrison Ford je nový generál Ross

15.10.2022

MCU se po premiéře snímku Black Panther: Wakanda nechť žije a s nástupem nového roku překlopí do páté fáze, spolu s tím nás pak čeká pochopitelně hromada nových filmů, seriálů, a samozřejmě i postav.… (více)

Čtvrtý Captain America našel režiséra

Čtvrtý Captain America našel režiséra

09.07.2022

Před dvěma dny vstoupilo do kin po celém světě nejnovětší akční dobrodružství od studia Marvel pod názvem Thor: Láska jako hrom režiséra Taiky Waititiho a zatímco nový snímek o hrdinovi z Asgardu… (více)

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Čtvrtý Kapitán Amerika potvrzen

Čtvrtý Kapitán Amerika potvrzen

18.08.2021

Čtvrtý díl filmové série Kapitán Amerika od studia Marvel má oficiálně zelenou. Hlavní roli nového Kapitána pak ztvární Anthony Mackie, jenž přebral štít i roli po Steveu Rogersovi v seriálu Falcon… (více)

Reklama

Reklama