Reklama

Reklama

Captain America: První Avenger

  • USA Captain America: The First Avenger (více)
Trailer 2

Steve Rogers je idealistický mladík, který touží vstoupit do armády a pomoci Americe porazit nacisty. Nemá však nejmenší šanci, je neduživý a odvodové komise po celé zemi ho odmítají. Při jednom z pokusů si jeho vytrvalosti a zarputilosti všimne doktor Abraham Erskine a nabídne mu účast v tajném vojenském experimentu, jehož cílem je vytvořit pro Ameriku skupinu supervojáků. Ze Steva se tak stane dokonalá lidská bytost. Na boj s nacisty přesto nedojde. Objeví se mnohem větší a nebezpečnější nepřítel, tajná organizace Hydra, vedená všehoschopným gaunerem Johannem Schmidtem, který má svůj vlastní plán na ovládnutí světa. Jeho součástí má být i tajná formule doktora Erskina na výrobu supervojáků. Steve dostane štít, který se stane jeho poznávacím znamením, a se skupinou vojáků, které zachránil ze zajetí, začne likvidovat základny Hydry. Přinese mu tato mise nesmrtelnost, nebo smrt? (TV Nova)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (1 710)

castor 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejstarších superhrdinských comicsů á la z ořezávátka supervojákem, který to má s požadavky (zhýčkaných) diváků trochu těžké. Ti buď ocení indianajonesovský feeling, nebo budou kafrat do poslední minuty. Musí dát stranou všechny ty demoliční superhrdinské bijáky, protože tenhle jde na to jinak, nicméně není ochuzený o několik bonusů, které (pro mě) tak trochu pásově dělané comicsy v poslední době postrádají. Potěší výpravný retrostyl, potěší několik akčních momentů (ale jiné zase zklamou), potěší herci ve vedlejších rolích, potěší dialogy s dobovým šmrncem. Scénář nicméně chtělo místy učesat a na některých místech zabrat, ale nakonec vlastně spokojenost. Na solidní tři hvězdy. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Mimořádně vyvedená marvelovka, která mi za šérého podzimního odpoledne sednula jako agentu Furymu páska přes oko. Sympaťák Chris Evans táhne s přehledem celý film kupředu, dvě hodiny utečou bez nějakého výraznějšího záseku, akční scény vypadají skvěle, bojištěm létá štít z vibrania, vybuchují tanky a megatanky a všude se to hemží nacisty s dezintegrátory. Nezdálo se mi to rozvláčné, nudné, ani vizuálně omšelé, naopak stylizace do retra mi vyloženě vyhovovala, přišlo mi to celé jako splněný sen nebo životní dobrodružstvé malého chlapce a nepotřeboval jsem zde vůbec kulervoucí hlášky, vtip či přetechnizovanost. Prostě jsem si sednul a užíval si to. Aby si film člověk vychutnal, musí být správně nalazený. Dnes to vyšlo více než dobře. 140 miliónů dolarů(rozpočet)/368 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ta retro stylizace byla naprosto boží. Všude se tam hemží pseudoretro zařízení a artefaktůchtiví náckové, až jsem si z toho vzpoměl na staré dobré časy strávené u paření Return to Castle Wolfenstein. Fakt mi to hrozně sedlo a bojím se, že v současnosti nebude Kapitán Amerika zdaleka tak cool. Navíc měl fakt dobrou ženskou. Nejlepší ze všech Marvelovek. Chris Evans je v tý roli výbornej a neuvěřitelně se na to hodí. Moc se mi líbil i samotnej zrod Kapitána Ameriky, kostým a tak. Na první pohled spíše komickej hrdina, ale celé to tak nějak dávalo smysl a já jsem to žral a fandil jsem mu. I ten jeho bojovej styl je bezva. A ten konec byl nefalšovaně romantickej. 9/10 ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Steve Rogers je obyčejný klučina z Brooklynu, ze kterého armáda udělá supersilný válečný stroj. Jeho vytříbené morální hodnoty ale tahle přeměna nezasáhne, a tak se druhou světovou válkou prodírá po svém. I Kapitán Amerika dostal nadmíru vydařený origin, který je plný nářezové akce, upřímné romantiky a na jedničku zvládnuté retro atmosféry. Mohl to být velký průšvih. Místo toho ale před sebou máme vyváženou popcornovku, která baví minimálně stejně dobře jako Iron Man a Thor. Možná i o ždibíček lépe, to už ale záleží na vašich osobních preferencích. (8/10) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi príťažlivá komiksovka. Joe Johnston si drží svoj štandard, aj keď niekdy príliš neprekvapí, rozhodne však nesklame. Značka a obchodný názov Captain America je však natoľko populárna, že sa mohli pokúsiť z tohto plánovaného veľkofilmu urobiť väčšiu dieru do sveta, ako len pridať ďalší, pomerne tuctový veľkofilm, k rodine rutinných komiksových spracovaní. Niečím sa však vždy dokázal odlíšiť a mierne vystrčiť hlavu z radu. Od začiatku pomerne plynule a svižne odsýpa, scenár má diery, ale tie sú celkom kvalitne zaplátané dobrými dialógmi a hlavne skvelými hláškami. Rozpočet na akčné scény bol viditeľne využitý do posledného centíka a na mnohé z nich sa bola radosť pozerať. No a okrem dobre obsadenej hlavnej postavy aj množstvo trefných vedľajších postáv, hlavne zloduchov. Sám som zvedavý ako sa podarí v najbližších rokoch prepojiť dejové línie avengerov, každopádne tento potešil. 75%. ()

Galerie (239)

Zajímavosti (208)

  • Když si Arnim Zola (Toby Jones) balí své věci při odchodu z továrny Hydry, můžeme si mezi nimi všimnout nákresu obleku. Ten odkazuje na robotické tělo, jež měl v komiksech. (Kubaaa97)
  • Ve filmu můžeme vidět Steva (Chris Evans), jak nosí žlutou stuhu, která byla udělována k Medaili americké obranné služby. Tato medaile byla ale udělována mezi 8. zářím 1939 a 7. prosincem 1941. Steve vstoupil do armády až poté, co USA zasáhly do druhé světové války, tím pádem nemá na nošení této stuhy nárok. (Kubaaa97)

Související novinky

Harrison Ford je nový generál Ross

Harrison Ford je nový generál Ross

15.10.2022

MCU se po premiéře snímku Black Panther: Wakanda nechť žije a s nástupem nového roku překlopí do páté fáze, spolu s tím nás pak čeká pochopitelně hromada nových filmů, seriálů, a samozřejmě i postav.… (více)

Čtvrtý Captain America našel režiséra

Čtvrtý Captain America našel režiséra

09.07.2022

Před dvěma dny vstoupilo do kin po celém světě nejnovětší akční dobrodružství od studia Marvel pod názvem Thor: Láska jako hrom režiséra Taiky Waititiho a zatímco nový snímek o hrdinovi z Asgardu… (více)

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Čtvrtý Kapitán Amerika potvrzen

Čtvrtý Kapitán Amerika potvrzen

18.08.2021

Čtvrtý díl filmové série Kapitán Amerika od studia Marvel má oficiálně zelenou. Hlavní roli nového Kapitána pak ztvární Anthony Mackie, jenž přebral štít i roli po Steveu Rogersovi v seriálu Falcon… (více)

Reklama

Reklama