Reklama

Reklama

Kat: Válečná zóna

  • USA Punisher: War Zone (více)
Trailer 1

Bývalý člen speciálních sil Frank Castle je po šesti letech zpět v plné zbroji jako Punisher, který tentokrát vede válku na dvou frontách - s podsvětím i s FBI. V hlavní roli vykonavatele spravedlnosti se představí Ray Stevenson, jehož známe ze seriálu Řím.  Bývalý člen speciálních sil a agent FBI Frank Castle je po šesti letech zpět v plné zbroji jako Punisher, který tentokrát vede válku na dvou frontách. Poté, co zabil mocného mafiánského dona, se nyní jeho terčem stává druhý darebák v pořadí - krutý šéf gangu Billy Russoti (Dominic West). Castle ho při přestřelce znetvoří, ale zahyne přitom i tajný federální agent. Russoti, který si říká “Jigsaw”, touží po odplatě a najme si na to Franka, nejnechvalněji proslulého zločince z podsvětí. Ale ani FBI nechce zůstat pozadu. Je na Punisherovi, aby nalezl způsob, jak v tomto adrenalinem nabitém akčním thrilleru obejít zákon a zničit smrtící armádu zločinců. Herec Ray Stevenson (seriál Řím), se přesvědčivě zhostil role vykonavatele spravedlnosti, jehož žena a dcera byly zavražděny, kterou převzal po Dolphu Lundgrenovi (1990) a Thomasu Janeovi (2004). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (369)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Čistokrevné akční béčko, které si díkybohu hlavně na nic nehraje a občas nemá daleko k odlehčené nadsázce. Ray Stevenson i Límec jsou v pohodě a hlavní záporáci jsou fakt vtipný. Prvních pár minut jede scénář překvapivě věrně podle komiksové série Punisher MAX - In The Beginning z roku 2004, která v roce 2008 vyšla i v ČR. Postupně se děj filmu vydá vlastní cestou, ale stále v duchu série MAX, tedy hodně přímočaře a přehnaně brutálně. Samotný komiks nebyl žádné veledílo a film ho v tomhle ohledu věrně následuje. Stejně ale dost zamrzí, že jsou zde občas logické chyby... Jinak mě to ale příjemně překvapilo, stylové béčko, které je lepší než Punisher z roku 2004, punisherovitější. 70% hlavně když to porovnám s podprůměrnými Fantastic Four nebo třeba tragicky blbym Ghost Riderem. PS: Nejdebilnější komentář: Lesumir po lobotomii. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Kdyby hlavní záporáci neměli charisma rozjetýho papíru od sekaný, kdyby scénář nebyl totálně mimo světovou myslitelnost, kdyby film nerežírovala ženská nebo kdyby Al Gore nepodoroval válku v Perském zálivu, šlo by určitě o skvělý film. Jenže Punisher je opravdu špatnej. V překladu to znamená: nuda srovnatelná se škrábáním brambor. Překvapivě největší vejprask si zaslouží zmiňovaní záporáci, kteří jsou spíše k smíchu, než aby ve vás vzbudili respekt a nebo nedej bože chuť jim rozbít hubu. Jsou vám ukradení a to je problém. Navíc bratr Jigsawa je nepředstavitelné zlo. Opravdu nejsem zvědavej na záběry, kdy tenhle zabedněnec pobíhá okolu neónovýho krucifixu s posilovačem prstů v ruce. Prohodit skrze ribstole a polít benzínem, to jest idylická představa skonu tohoto blbečka. Alespoň, že Punisher je chlapák. Svým postojem a hlavně konáním, je z něj jediná světlá tečka v tomhle filmu. Navíc Ray Stevenson dokáže diváka uhranout i když je na něj záběr z profilu.... Půl hvězdičky přidávám za song od Slipknotů, jinak bída a utrpení! ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

KAT (2004) s Thomasom Janeom sa mi pacil zatial najviac. Tento bol iba o trosicku slabsi, ale posobil skor komiksovo. Nadupana akcia s brutalnou vyvrazdovackou gangstrov - (krv striekala na vsetky strany) bola natocena bezchybne. Ja viem, scenar je debilny, proste pre mnohych je to zbytocny akcny film, ale potom sa treba tomuto filmu zdaleka vyhnut a nie zbytocne nutit sa pozriet si tento film a potom ho totalne pochovat a skritizovat. Proste treba vypnut mozog a bavit sa, nic viac. Je az neuveritelne, ze takyto brutalny film natocila zena - nemecka reziserka z Mannheimu Lexi Alexander, ktora zatial natocila celkom slusnu dramu s Elijahom Hoodom HOOLIGANS (2005), ale akcne drsne filmy nataca predsa aj Kathryn Bigelow, nie?... 23.12.2010 ________ Ray Stevenson - (Frank Castle) +++ Dominic West - (Billy / Jigsaw) +++ Doug Hutchinson - (Šialený Jim) +++ Colin Salmon - (Paul Budiansky) +++ Wayne Knight - (Micro) +++ Dash Mihok - (Martin Soap) +++ Julie Benz - (Angela) +++ Hudba: Michael Wandmacher +++ ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Opět pod pitomým názvem Kat (když vhodnější by bylo Trestatel nebo Trestající) zde máme již třetí film podle populárního komiksu. Ano, třetí. Nezapomínejte, že v roce 1989 podle tohoto komiksu vlétl na plátna kin v roli trestajícího Dolph Lundgren. Mělo to celé ladění akčních filmů konce 70. a půlky 80. let, a pokud člověk má rád tento typ a žánr filmů, nemusel být ani tímto Punisherem zklamán. Poté si Franka Castla zahrál v roce 2004 Thomas Jane a protivníkem mu byl John Travolta, jenže snímek doplatil na německou produkci. Je zbytečně dlouhý, look filmů 80. let přejal chladně a bez zaujetí, některé scény připomínají spíše seagalovky, a pár komických sousedů si dělá nárok na jedno z největších WTF posledních let. Nejde o až tak špatný film, ale celé je to zkrátka takové nijaké, jako když vám někdo v rychlosti během minuty převypráví dějiny Egypta. Vloni se pak objevila další adaptace s podtitulem Válečná zóna. V hlavní roli Ray Stevenson a na režisérské sesli akčního filmu - ženská. Nic proti ženám, ale přece jen si myslím, že akční žánr není jejich krevní skupina. Začátek filmu vzdává hold začátku Lundgrenova Punishera. Ale pak se přemiklíkuje do chladných filtrů a roztřesené kamery a nervního střihu moderny. Že něco bude špatně vycítí divák ve chvíli, kdy by do role Punishera ksichtem pasoval spíš toho charismatického chlápka, ze kterého se vyvrbí hlavní záporák. A naopak, když se objeví Punisher, lze k němu cítit spíše mírný odpor. V 8. minutě filmu dojde na první akční scénu a natočená je hrozně. Sice jsou v ní chuťovky jako useknutí hlavy a tak, ale v tom matném načervenalém světě stejně nic nevidíte. I posléze jde spíše o hezká kameramanská cvičení, kam lze postavit kameru, ale z akce spíše jen tušíte, co se asi tak někde děje. Punisher tentokrát udělá dvě chyby - omylem zastřelí tajného agenta FBI, a také nechá uniknout jednoho velkého zločince, když drtič lahví nenechá puštěný dostatečně dlouho. A tak vznikne nový protivník - Jigsaw. Jigsaw (skládačka) vypadá spíše než ze Saw jako Scarface nebo Scanner Cop. A chová se tak pitomě, že by neudržel vládu nad mafiány ve čtvrti ani dvě hodiny. Těch naivit a pitomostí se tu najde víc. Např. neuvěřitelně hloupé dialogy - chlap rozsekaný sekyrou přežije do příchodu hlavního hrdiny a má obavy, že vykrvácí a hrdina mu říká, ať se snaží, že přežije... Fakt hutný dialog z pomocné školy. Ty pitomosti a hlouposti jsou i na akční béčkový film přemrštěné. Chybí jakýkoliv nadhled, pomrknutí na diváka, ať to nebere vážně, a tak ty vážné dialogy vyznívají jak deklamace našich politiků. Oproti předchozímu filmu je zde navíc menší posun, jak zemřeli Castelovi blízcí - zatímco ve filmu z roku 2004 měl jen syna a s manželkou je přejelo auto gangsterů, v tomto snímu ve flashbacích vidíme, že měl syna i dceru a došlo ke střílečce na nějakém pikniku. Zjistíme, že Punisher kdysi studoval v katolickém semináři. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Když na Punishera zhruba v první/druhé minutě vytáhne mafiánská maminka kvér a on jí bez mrknutí oka zakroutí krkem, tak mi bylo jasné, že jsem trefil na film určený přímo pro mě. A zbytek snímku mě v tomto jen utvrdil. Punisher: War Zone je nekompromisní béčko, kde se na krvi, ustřelených končetinách, srdcích vytržených z těla rozhodně nešetří. V porovnání s předešlým zpracováním s Janem a Travoltou, které se mi mimochodem také líbilo, nemá nový Punisher tolik nadhledu, i když i sem prosákly okamžiky, kdy jsem se opravdu pobavil (likvidace parkour gangu či verbování menšin s americkou vlajkou na pozadí). Tenhle Punisher je zkrátka jiný, né horší, ne lepší, prostě jiný. Ray Stevenson se do role typově hodí. To si myslím, že k popsání hereckého výkonu bohatě stačí, protože jeho part by odehrála úplně stejně i mramorová socha, ale pro potřeby filmu je to naprosto ideální. Jestli vám nevadí trocha té brutality a máte rádi béčkové přímočaré filmy se scénářem tupým a průhlednějším než sliby Jiřího Paroubka, tak budete odměněni v podobě bonusů, kterými je příjemný komixový kabátek (ano občas napodobující Dark Knighta no a co?), slušná hudba a výborná partička záporáků. Jen je škoda, že akce je darebně sestříhaná. I když je pravda, že v první polovině mi střih akčních scén přišel o dost horší než v závěru, takže buď se to zlepší a nebo jsem si na to zvykl a také je škoda, že v určitých pasážích se režisérka snaží Frankovi vtisknout lidskou tvář, ale dělá to prakticky jen obrazem a docela nedůsledně (V téhle podobě by bývalo asi bylo lepší se na to vykašlat). ()

Galerie (37)

Zajímavosti (18)

  • Úvodná scéna z večere u mafiánskeho bossa Cezareho je inšpirovaná komiksom „Punisher MAX: In the Beginning“, ktorý u nás vyšiel ako prvý v poradí pod názvom „Na začátku“. (Kadas97)
  • Režisérka Lexi Alexander byla proti použití Punisherova znaku – lebky. Naštěstí jí v tom zabránili fanoušci. (HellFire)
  • Postava Cristu Bulut sa v komiksovej sérii objavila v časti „Punisher MAX: The Slavers“ (Otrokáři). (Kadas97)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Starosti se zjizveným pistolníkem

Starosti se zjizveným pistolníkem

07.12.2008

Adaptace drsného westernového komiksu Jonah Hex, která vzniká u studia Warner Bros., si prošla dlouhou a strastiplnou cestu. A možná ještě není všem změnám konec. Shrňme si to: Prvním kandidátem na… (více)

Řím na filmových plátnech?

Řím na filmových plátnech?

04.03.2008

Pozvolna se blíží celovečerní završení seriálu Sex ve městě (věnujte pozornost pohodovým trailerům) a zdá se, že produkční společnost HBO Films už pomýšlí na další film, kterým by navázala na úspěšný… (více)

Další lovec přízraků

Další lovec přízraků

23.10.2007

Je to tak předvídatelné! Jakmile se horor 30 dní dlouhá noc stal přes víkend jedničkou v americkém komerčním řebříčku (a weby, včetně tohoto, se zaplnily spokojeným vrněním nejen žánrových fanoušků),… (více)

Reklama

Reklama