Reklama

Reklama

Když se náš čas na Zemi chýlí ke konci, je skupina výzkumníků pověřena nejdůležitějším posláním v lidských dějinách: cestou za hranice naší galaxie, při které má za úkol najít mezi hvězdami pro lidstvo nový domov. (Warner Bros. CZ)

Recenze (3 386)

dagondrive 

všechny recenze uživatele

Interstellr je velmi dobrý film, hodně zajímavé pojetí, ale film by mohl být kratší. Viděl jsem v kině, hodnotím 70 %. Film jsem viděl po druhé a hodnocení zvyšuji na 90 %. ()

Dampfer 

všechny recenze uživatele

Interstellar ode mne nemá pět hvězdiček za úžasnou vesmírnou podívanou, i když skvělou, dle mě v gravitaci lepší. Ani Zimmer tentokrát nepřichází s revolucí, splňuje sice svůj "vždy epický výkon", ale opět to není faktor posílající snímek do pětihvězdičkové elity. Hraní si s relativitou, přimáčknutí k sedačce dějovými zvraty? Na, ani to ne. Mně si Interstellar získal něčím jiným, a to tím nejmenším/ největším. Lidskostí. Scénou tlustšího klučíka, vysvětlující tetě že trochu kašle... otce, který v jednom okamžiku prožije všechny momenty, ty krásné, i ty otřesné, které má za sebou jeho již dospělý syn... mužem, pohlcený tak vůlí přežít, že nevidí a neslyší... a ženou schopnou obětovat vše, jen aby přiživila naději na beznadějné. Všechny ty černé díry, jiná galaxie a mezi dimenzionální a časové cestování jsou prostě zastíněny láskou. Tou, kterou cítí lidi k sobě navzájem a umí stejně zachraňující jako destruktivní. I tou syrovou, až podlou k lásku k vlastní existence. Nolane, mě jsi nezklamal. ()

wOOzIe 

všechny recenze uživatele

Opět něco neuvěřitelného. Tento film mě dovedl k zajímavé myšlence, a to: Je Nolan vůbec člověk? Je možné, aby někdo dokázal natočit něco tak úchvatného, emočního, filosofického a zábavného? Byl sem vtažen do děje takovým způsobem, že po opuštění kina sem ještě hodiny cestoval jinou dimenzí. Tak strašně působivý film!!! Neskutečné vizuálně, zvukově, emočně, příběhově, myšlenkově a do toho je namíchaná pečlivě přiměřená špetka humoru.... No abych shrnul co z toho vyplývá: Nolan je mimozemšťan, a jeho další film je (jak jinak) Lambáda! Moje hodnocení je 7*(fuck the system). Ps: Všemi deseti doporučuji Imax - opravdu to stojí za to! ()

Miagy 

všechny recenze uživatele

Nechcem kaziť priemer, pre mnohých tak skvelého filmu - ale každopádne, kto má rád scifi, tak si príde na svoje. Film ma zaujal, kvôli svojej úžasnej atmosfére, cestovaním v čase, priestore ale tým to aj haslo. Film miestami tak nudný, natiahnutý, bez väčšej akcie, bez nejakého kúska napätia a vtipu som dávno nevidel a - úprimne- miestami som chcel odísť z kina. Ale čo sa mi najviac nepáčilo, je to očakávanie ľudí a celkovo správanie : " to je Nolan, to bude film roku"... 3*dávam len za to, že ma baví vesmír a za hudbu, ktorá bola pre mňa väčším prínosom. ()

brigante 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi úplně nesedlo. Teda ne že by to nebyl dechberoucí audiovizuální zážitek, v tomhle směru Nolan opět překonává sám sebe. Jen s tím scénářem to je krapet horší. Škoda zkrátka, že se až moc nechal omámit touhou natočit novou Vesmírnou Odyseu. Méně je někdy více. ()

AndrewT 

všechny recenze uživatele

Christopher Nolan a Hans Zimmer spolu opět dokázali utvořit, co jiného než skvělou audiovizuální atmosféru. McConaughey pro mě zde herecky opravdu zazářil viz scénka, kdy se dívá na nahrávky poslané z domova. Vizuálně a hudebně tomu nelze moc co vytknout. Pět hvězd dávám za zhmotnění času, který se mi jako nápad opravdu zamlouval. ()

Skatemurai 

všechny recenze uživatele

Neztotožnění s postavami po celé délce filmu. Negradující děj. Příliš rychlé skoky v příběhu (přípomínalo Promethea) či příliš nudné tempo. Podivná kombinace hudby a dialogu, ticha a děje. Dojem "hraného divadla". Odkrytí šablonovitosti McConaugheho. Čekal sem víc, dostal sem míň. ()

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

Go F*** yourself Planetarium, Interstellar for the win...... Mrouskal jsem si od začátku do konce. Opravdu velkolepá podívaná. Počínaje triky, střihem, zvukem, konče skvělými hereckými výkony. Smekám před Nolanovými, opět. ()

irdzi 

všechny recenze uživatele

Slaboduchost zabalená do blockbusterovýho, epickýho kabátu. Z kina jsem odcházel jako po dvojitý lobotomii.Ač považuji Nolanovu verzi Batmana, Folloving i Inception za dobrý filmy, tak tady jsem absolutně nepochopil, proč by měl někdo Interstellar považovat za cool snímek. Příběh je (i přes stopáž na mezích únosnosti) vyprávěn velice útržkově. Samo o sobě by to nevadilo, ale v momentě, kdy se skutečně velká část záběrů věnuje brečícím postavám(synek dokončil školu...) a zvástům o lidstvu a jejímu velkému poslání ("lidi sice vznikli na Zemi,ale nezaslouží si na ní skončit"atd) se člověk musí chtě nechtě zamyslet, jestli něco není špatně. A ono špatně je v tomto případě skoro všechno. Od scénky kdy se táta farmář jede projet s dcerou a jen tak mimochodem nahackuje letícího drona jsem začal doufat, že alespoň "space" scénky nějak vyrovnají špatnej začátek...a ne, nestalo se. Loňská Gravitace byla vizuálně o několik tříd výš a především Sandra tolik nemluvila. Pamatujete si scénu z posledního Batmana kdy Bane řekne "i am true evil" nebo scénku na konci, kdy jde o záchranu nebohých dětí? Ano, u komiksu jsem ochoten pochopit tyhle žvásty, protože jsou tam super záporáci a přeci jenom...je to komiks. Tady v podstatě jiný dialogy neexistují (krom vtipnýho robota, kterej tam pravděpodobně slouží jako odlehčovač těch epických hlášek všech ostatních). Nerad bych do toho zabředal, ale zjednodušeně se mi na tom filmu nelíbilo vůbec nic...dlouhá, táhlá, epická, dramatická, pseudointelektuální a především slaboduchá nuda. ()

BFG2000 

všechny recenze uživatele

Je to film. Nelogičnosti bez problémů házím za hlavu. Skutečnost je taková, že mě dostal jak dlouho nic. Fandit hrdinům s rukami v pěst, to se mi nestává často. A Zimmer? Toho v hlavě slyším pořád. Dnes (2021) jsem dokončil snad pátou projekci. A zkrátka musím dodat, že jde o absolutní masterpiece! Takhle má vypadat moderní sci-fi. Ty myšlenky, které to nadhazuje a jak krásně film donutí člověka přemýšlet a uvažovat nad viděným, to je zkrátka naprosto nevídané. Film minimálně desetiletí a rozhodně jeden z největších a nejsilnějších filmů vůbec! ()

boo-boo 

všechny recenze uživatele

Nerozumiem celému tomu hejtu, ktorý sa na Interstellar zosypal. Je pravda, že príbehovo ku koncu zabŕda do (pre niekoho neúnosne) patetických vôd - ale to až po vyše dvoch hodinách putovania vesmírom s dychberúcimi scenériami, famóznym soundtrackom a rozumným dejom. Na dôvažok mi nedá nespomenúť, že väčšina často citovaných "logických dier" dierami nie je a ja takto mohutnému a napriek obrovskému merítku intímnemu filmu jeden časový paradox a jeden oslí mostík odpustím. Aj preto, že vo mne už dlho žiaden film nezrel ešte pár dní po zhliadnutí. ()

Pahicz 

všechny recenze uživatele

Jediná otázka je odkud se tam vzala ta černá díra u Saturnu, když je vše založené na paradoxu a "ONI" jsou vlastně my lidé. Samozřejmě je tento film o mnoha různých úvahách a neprozkoumaných možnostech, které doporučuji shlédnout nejlépe v kině, je to parádní zážitek. Ovšem musím vás zklamat pokud čekáte nějaký akční výlet do vesmíru, je to vše spíš o přemyšlení s akčními prvky. A ne délka 169 minut podle mě není přehnaně dlouhá. Za mě 92% ()

seiffs 

všechny recenze uživatele

Vizualni stranka super. Zbytecne dlouhe. Hudba chvilemi vynikajici, chvilemi odyseovsky vlezla. Na konci dospejete k WTF momentu. Rekl bych, ze bratri Nolanove uz se asi prilis zahledeli do sveho uspechu a chybi jim sebereflexe, nebo jedou na poradnych drogach. ()

Oudee33 

všechny recenze uživatele

Protože Nolan překvapuje a baví masi, protože žánr sci-fi mi je blízký, protože jsem tu zvědavost nedokázal uhlídat... Proto jsem to musel vidět. Za mě nesourodá story, která překypuje nápady a lidský příběh i faktor má zde silné zastoupení. Matthew nejlepší, doslova vládne. Ovšem dostavila se má klasická poloha pro kterou jsem konečně našel jméno, tzv. "frustrace z Nolanových filmů" :) Neboli nepochopení několika sekvencí... Tahle typičnost srazí hodnocení klíďo na 60%, protože celkový dojem, to je to co dělá zážitek tím pravým. ...s odstupem času... Vše zapadlo :D Skvělý film! ()

Dantte.. 

všechny recenze uživatele

Tohle si může dovolit natočit snad jen Nolan. Film není dokonalý, má své chyby, ale stejně jako byla a je Kubrickova Vesmírná Odysea kritizovaná, bude i Nolanův film pod palbou podobných argumentů a kritiky. Teprve čas ukáže, jak pro ačkovou produkci je tohle významné dílo. Film si hraje s lidskými emocemi a stejným způsobem zaměstná i lidský mozek. Problém filmu asi je, že není pro každého a člověk by do kina měl jít s jistými vědomostmi - např. co je to časoprostor, časový paradox, gravitace a její projevy, v jakém vesmíru se nacházíme a měl by znát rozdíl mezi černou a červí dírou, atd., dále by měl připustit určité teorie, které jsou ve filmu a v prostředí sci-fi prostě dané a neměnné. Pak teprve tenhle film smysl dává, pokud tohle připustíte a necháte se tím vést. Technickou a hereckou stránku filmu nemá cenu ani zmiňovat, protože jak už je u Nolana zvykem, je jednoduše dokonalá. Matthew znovu dokazuje, že se právem může řadit mezi hereckou elitu současnosti. Pokud bych měl doporučit jediný film, na který se tento rok máte podívat, tak by to byl bezesporu Interstellar, už jen proto, jaké reakce vyvolává mezi lidmi a na fórech filmových i nefilmových. Každý si z toho filmu něco odnese - nějakou tu emoci či myšlenku, ať už pozitivní či negativní. Když jsem odcházel z kina, tak jsem si znovu připoměl tu ošidnou otázku, proč tohle všechno jako jediný tvor na zemi a široko daleko dokážeme pochopit a proč máme tohle uvědomění. ()

Blutarg 

všechny recenze uživatele

Je to zajímavé, nové, neotřelé, ale třeba Počátek mě uchvátil více, protože téma "živých snů" je mi mnohem bližší, než lety do vesmíru a červí díry... Ale rozhodně stojí za shlédnutí (v kině). ()

syphoon 

všechny recenze uživatele

Zaplať Pán bůh, za Nolena, zaplať Pán bůh za IMAX, nejlépe investované 2 stovky a strávené 3 hodiny u plátna letošního roku - pozdě, ale přece. Skvělá filmový zážitek, který řádím k těm nejvyšším (Avatar, Počátek). Ještěže jsem se do toho kina dokopal! :) 90% ()

fantomas19 

všechny recenze uživatele

* budúcnosť, hlad, farmy, piesočné búrky * NASA, vesmír, vedci, nový život * vzťahy, dcéra - otec, láska, odlúčenie * záchrana druhu, obeta* efekty, čierna diera, relativita priestoru, času * ()

Mahowny 

všechny recenze uživatele

Vizuální sci-fi lahůdka s mým oblíbencem Matthewem a od Nolana a ještě s hudbou od Zimmera! No tak na to sem se fakt těšil. Začátek byla bomba, vůbec mi nevadila delší stopáž a film jsem si užíval. Ke konci do sebe ale přestala ta komplikovaná příběhová konstrukce zapadat a konec filmu mě zážitek trochu zkazil. Kdyby to ustřihli o 30 minut dřív, možná by to bylo lepší. Budu si to muset pustit znova, ještě se mi nestalo, abych takhle všeobecně oceňovaný film nedocenil. :( ()

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Nolan nevyloučil možnost natočení Star Wars

Nolan nevyloučil možnost natočení Star Wars

19.07.2023

Režisér Christopher Nolan si za ty roky v Hollywoodu vypěstoval pověst tvůrce, který má pevnou vizi, přesně ví, čeho a jak dosáhnout, a málokdy se co se kvality týče splete. Navíc se mu několik let… (více)

Oppenheimer a třetí Strážci budou dlouzí

Oppenheimer a třetí Strážci budou dlouzí

25.03.2023

Trend bobtnajících filmových stopáží pokračuje i letos a po 169minutovém Johnu Wickovi 4 se diváci pomalu ale jistě můžou začít připravovat i na další vydatné kousky. Čerstvě totiž byly odhaleny… (více)

Reklama

Reklama