Válečný / Drama
David Nutter, Jeremy PodeswaScénář:
Michelle Ashford, Robert SchenkkanKamera:
Stephen F. WindonHudba:
Blake Neely, Geoff Zanelli, Hans ZimmerHrají:
Joseph Mazzello, Jon Seda, Rami Malek, Martin McCann, Annie Parisse, Ian Bliss, Ben Esler, Lelia Goldoni, Les Hill, Liam McIntyre, Joseph R. Sicari, Leeanna Walsman, Sebastian BertoliProducenti:
Cherylanne MartinStřih:
Alan CodyScénografie:
Anthony Pratt, Alicia MaccaroneKostýmy:
Penny RoseObsah
Basilone cítí stále větší znechucení z úlohy, kterou musí hrát v kampani na válečné dluhopisy, a přesvědčí námořní pěchotu, aby mu umožnila cvičit vojáky, připravující se na boj. Přesune se do tábora Pendleton a prožije vášnivou romanci s Lenou Riggiovou, která také slouží v námořní pěchotě. Oba si uvědomují, že žijí ve vypůjčeném čase, neboť Basilone se zanedlouho zúčastní vylodění na ostrově Iwo Jima.(HBO Europe)
- přehled
Iwo Jima (E08) Photo © 2010 Home Box Office, Inc.
žádní fanoušci
cyphercz
Váhal jsem mezi 3 a 4 hvězdama, hlavní problém má u mě tato epizoda ve velkém nepoměru "obyč život Johna Basilona" vs samotné vylodění na Iwo Jime, které má snad jen posledních 10 minut epizody a to je sakra málo, i když je to jasně kvůli brzké smrti našeho hlavního protagonisty. Nakonec dávám 4*, protože bylo zajímavé sledovat pohnutky a myšlenkové pochody tohoto mariňáka, který i přes všechen ten luxus a relativní pohodu co si vysloužil na Guadalcanalu se sám rozhodl vrátit do bojů, kde se skutečně dle historických pramenů "nezašíval" někde v týlu, ale byl vždy na špici útoku, což ho však stálo jeho život.(24.7.2019)
Shakers
Iwo Jima je ostrov, ktorý každý dobre pozná a v prológu nám tie drsné boje predstavia. Škoda, že tento diel tu krvavú bitku ukázal iba na pár minút v závere. Nechápem, prečo sme dostali iba Basilona na základni, ktorý trénuje nováčikov a prežíva romantické večierky s kočkou s námornej pechoty. Toto si pod názvom Iwo Jima teda vôbec nepredstavujem. 85% - 4*(22.9.2020)