Reklama

Reklama

Režisér a scénárista Frank Darabont, známý především filmovým zpracováním románů Stephena Kinga Vykoupení z věznice Shawshank a Zelená míle divákům nyní představí další zpracování povídky Mistra hororů. Výtvarník David Drayton (Thomas Jane) se společně se svým synem Billym (Nathan Gamble) a nepříjemným sousedem Nortonem (Andre Braugher) ráno po neobvykle silné bouři vydávají do nedalekého městečka nakoupit zásoby. Krátce po jejich příjezdu supermarket obklopí hustá a tajuplná mlha, která, jak se zdá, v sobě ukrývá cosi vražedného a děsivého… Ještě větší zlo se ale ukrývá v duších obyčejných lidí, kteří jsou postaveni tváří v tvář zoufalé situaci. Hrůza se pozvolna ale jistě prodírá na povrch... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 901)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Dost slušné scifko s příjemně temnou atmosférou a mlhou, co by se dala krájet, které dobře oživuje náboženská fanatička a hlavně skvostné příšerky (hlavně ty velké jsou povedené). Trochu mi vadila černobílost postav a jejich občas nesmyslné jednání. Už mám plné zuby figurek, na které se chystá nějaká příšera a oni místo aby utíkali jako o život, o který jim samozřejmě v tu chvíli jde, jen stojí a pěkně čekají. Ale jinak chválím, i herci, ač vypadali na začátku nezajímavě, hráli dost slušně. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

"Dej pár lidí do tmy, pořádně je vyděs a je po pravidlech. Uvidíš jací se z nich stanou primitivové." Předem upozorňuji, že tento komentář je možná trochu spoileroidní. Frank Darabont natočil totální filmový nářez, který stále ještě rozdýchávám. Vystihl v tom přesně všechny moje strachy, když jsem se občas zamyslel co by se stalo kdyby... Samotný geniální nápad od Kinga by nestačil na dobrý film, ale vše je řemeslně dokonalé a perfektně načasované. Ano, bál jsem se. Navíc zde není nic učesané (akorát ten spálenej chlápek by víc řval) smrti jsou nechutné a ubíjející deprese v podobě nevlídné mlhy je všudypřítomná. Smrti a příšery jsou tak hrozné, že nic špatného nebudete přát nikomu kromě Marcii Gay Harden v roli psychopatické, zakomplexované a totálně vyšinuté rádobykazatelky. Její postavu budete nenávidět. Ona je to hlavní zlo v celém filmu. Paradoxem je, že jí závěrem filmu Darabont dává aspoň trochu za pravdu ve smyslu přílišné pýchy, racionalizace všeho a odmítání se podřídit bohu " těch hodných" postav. Kdyby postavy na konci i přes tu všechnu beznaděj ještě našli trochu vůle k životu a odložili ty osudné výstřely... Jinak Thomas Jane zahrál perfektně, a konečně našel prototyp role která mu opravdu sluší. Jedinou výtku co k tomuhle filmu mám je ta hudba, rádoby osudové ethno kvílení mi tam prostě moc nepasovalo. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Skvělej film, ale co se týká hororovosti, tak to je jen průměrný, sice sem byl povětšinu doby fakt nehorázně napnutej, ale že bych se přímo bál to se mi snad ani nestalo, problém byl asi v tom, že Darabont nenechal moc dlouho váhat díváka s čim má vlastně v podobě tý mlhy čest, rovnou to vybalil, krom toho se moc nekonaj žádný děsivý scény. Být to o kousek děsivější, tak jdu jednoznačně na 5*, protože jinak se jedná od Darbonta o skvěle odvedenou práci s výborným příběhem, skvělou atmosférou a s kupodivu fakt vynikajícíma hercema, kterým sem věřil snad každý slovo, ale takhle to spolu se slabou pointou, s ještě slabšíma příšerama a nic moc trikama je tak na 80%, ovšem konec je fakt hustej a neskutečně vypjatej, i když sem to zakončení celkem lehce vytušil ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nejdřív přišla jen zasraná mlha, ale hned pak se z ní začaly nořit všechny možný hajzlové... Slizský chapadla, přerostlý létající hmyz, okřídlení příbuzní pterodaktylů, megapavouci. Lidstvo se zase jednou dostalo do pořádných sraček... Dopadlo to dobře, i když zase ne nijak skvěle. Na dvouhodinovou stopáž jsem se docela dobře bavil. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

NESKUTEČNEJ MASAKR! Největší distribuční zrada na českém filmovém divákovi posledních let. Mistrovský, psychologicky úžasně propracovaný hororový monstrfilm, který diváka soustředěně dvě hodiny "ničí". Když dají na chvíli pokoj příšery, pere to do vás náboženská fanatička, které byste už na začátku nejraději zakroutili krkem. A bude hůř, mnohem hůř. Vedle Kubrickova Osvícení asi jediná skutečně vydařená hororová adaptace Stephena Kinga. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (31)

  • Norm (Chris Owen) má vo filme oblečené tričko rádia WKIT v Bangore, čo je jedna z troch rádio staníc, ktoré vlastní Stephen King. (MCPython)
  • Ve scéně v lékárně David Drayton (Thomas Jane) sbírá komiksy pro svého syna (Nathan Gamble). Režisér Darabont navrhoval Janeovi, aby si vybral sešit "Punisher: War Journal", protože před třemi roky hrál titulní postavu. Herec to odmítl s tím, že se s producenty rozešel ve zlém. Vzal si místo toho "Hellboye", aby tím vzdal poctu svému kamarádovi, herci Ronu Perlmanovi. (Rodriguez)

Související novinky

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

21.12.2023

Nová inkarnace nejslavnějšího monstra japonské kinematografie od studia Toho Company je nečekaným (skromným) blockbusterovým hitem letošního roku. Snímek Godzilla Minus One s odhadovaným rozpočtem… (více)

Sněhurka a Darabont

Sněhurka a Darabont

27.06.2014

Na návrat Franka Darabonta k celovečerním filmům čekáme dlouhých 7 let. Režisér Vykoupení z věznice Shawshank, Zelené míle nebo Mlhy se v posledních letech usídlil v televizi, kde vzkřísil zombie… (více)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Reklama

Reklama