Reklama

Reklama

Intimní tajemství

  • USA Teeth (více)
Trailer

VOD (1)

Príbeh o mladom dievčati, ktorého pohlavný orgán skrýva pre mužov veľmi bolestivé tajomstvo. Film, ktorý šokoval divákov Medzinárodného filmového festivalu v Sundance. Dawn je mladé americké dievča, žijúce s chorou matkou, nevlastným otcom a bratom Bradom. Je hlboko veriaca a propaguje cudnosť a sexuálnu zdržanlivosť. Kým jej brat je sexuálne aktívny čudák, ona iba teraz začína objavovať tajomstvo svojej ženskosti. Keď sa ju však jej priateľ Tobey pokúsi znásilniť, zistí, že jej telo skrýva anatomickú zvláštnosť. Postupne odhaľuje, že jej ústa nie sú jediným miestom, kde má zuby... Pretože navyše nemá šťastie na mužov, začne svoje telo používať ako zbraň a trestá sexuálnych násilníkov. Príroda zoslala na lascívnych a nečisto zmýšľajúcich chlapov spravodlivý hnev a dokázala im, že zubatá vagína nie je iba mýtom. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (297)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Horor a komedie? Na IMDb je ještě thriller, ale tohle je jen exploatovaný iniciační drama o osamocený (sexuálně) dospívající holce, říznutý thrillerem s pár vtípky a několika lehkými gore scénkami. Svým způsobem je Dawn vyloučená ze společnosti kvůli traumatu z dětství, který si nepamatuje, ale podvědomě ví, že je něco špatně. Lidi počítaj s tím, že podle názvu a obsahu půjde o nějaký zábavný brutální béčko a on je to po filmařský stránce (kamera, hudba, scénář, střih) opravdu dobře zvládnutej film, kterej je myšlenej naprosto vážně (pojetí je exploatačně nadsazený), nepůsobí směšně, herecky je Intimní tajemství překvapivě dobrý a psychologie postav je uvěřitelná. Jess Weixler zahrála Dawn bez přehánění skvěle. Hlavní vinu na neúspěchu vidím v tom, že divák očekává zmíněný zábavný brutální béčko a dostane vážnej atmosférickej film, postavenej na hutný atmosféře a hereckém výkonu hlavní postavy. Navíc, co si budem povídat, jde o dost bizarní film, útočící na samotný mužství (i když je to jen důsledek toho o co ve filmu jde), což asi dost pánů (i slečen) nemusí dobře snášet. Když to shrnu, Teeth je moc sympatickej počin, kde se snoubí béčkový, artový, exploatační a sociálně kritický filmy s kvalitní filmařskou prací a řádně hutnou atmosférou. Zajímavý komentáře: Bluntman, Superpero ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Znáte ten fór, jak chce matka uchránit svého syna před sexuální hříšností a tak mu nakecá, že tam ženy mají zuby? A on pak, když mu to nedá a konečně sbalí ženskou a dostane jí k sobě domů do postele, se jí zeptá, že slyšel, že tam ženy mají zuby, jestli by se mohl podívat. A ona nadzvedne peřinu a řekne, že klidně. On vleze pod tu peřinu, chvíli tam pobude a když vyleze ven, tak se ho ta ženská zeptá: "Tak co, mám tam zuby?" A on na to: "Ne, ale na tak blbých dásních, to se ani nedivím!" No a částečně o tomhle tenhle film je. Je to o mladý holce, která ji má zubatou. A tenhle stručný (ač výstižný) popis svádí ke dvěma závěrům - buď to bude nějaký zběsilý gore masakr a nebo neskutečná blbost. Tak trochu jsem čekal to druhé, ale chyba lávky, dámové a páni. Tohle je něco úplně jiného, docela povedeně a decentně natočenej "krvák" (i na krev a trošičku gore dojde - ono film o holce, která jí má zubatou, se zcela jistě bez nějakých ukousnutých ocásků neobejde). Pro mě asi překvapení roku. Něco takového jsem nečekal. Ač mi byla hlavní hrdinka docela nesympatická, její představitelka ji zahrála hodně dobře. Film se většinou drží dost při zdi a je to (navzdory zápletce) dost decentní, až to vypadá, že je to točený tak, aby na to mohli i osmiletí (navzdory zápletce), o to víc ale překvapí nahá prsa a skvěle vyzní krvavější scény, které vůbec nejsou samoúčelné, jak jsme občas zvyklí. A ta závěrečná scéna v autě s chlípným dědkem je jen třešnička na dortu a aspiruje na nejlepší scénu filmu. Ten film na to na první pohled vůbec nevypadá, ale je to poměrně parádní záležitost. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

To nejvtipnější na tomto filmu je podle mě tento obrázek :D Zuby člověka historicky nemálo ovlivňují. Když nepoužíváme kartáček a pastu, nemáme ani moc šancí zkrze žluté a zkažené smrdějící zuby dostat nějakou pěknou pusu. Když nás zfetovaná nebo nalitá kadeřnice špatně ostříhá a ještě za to chce kolem tisíce, těžko můžeme zubatý sestřih vydávat za nový moderní účes (nejmenujeme-li se ovšem David Beckham, nebo nevyznáváme-li hiphop styl). Když si nedáme pozor, zubaté ostří cirkulárky nám přistřihne křidýlka, ani nemrknem. V hodinkách se nám rozbijí ozubená kola, svůj nejoblíbenější trojzubec nám odnese žralok, když ho první ranou nesložíme a pak se do nás ještě zakousne šílená víla zubnička. Finální úprava frizúry zubem času, abysme se líbili zubaté už nic nezhorší. Zuby prostě vládnou našemu životu. A v tomto filmu ještě o jeden drobný aspekt více. Ovšem jedno ponaučení jsem si odsud odnesl. Příště s nějakou neznámou partnerkou, do ní strčím nejdřív železnou tyč, aby si ty zuby vylámala ;) Tenhle film se mi nelíbil. Je to totiž něco mezi příběhem pro dospívající, béčkovým horrorem a moralitkou na dobrou noc. A nic z toho to není pořádně. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Doslova se jedná o píč*vinu, která nemá tolik gore efektů, ale spíše comedy ráz. Začne to u nesnaživých (ne)herců a končí u totálně nudných a trapných dialozích. Prozradím, že celkově se přijde o tři penisy. Nečekaný hit na festivalu Brutal Assault v rámci akce HOROR CINEMA. Mimochodem poučení z filmu: Anální sex vás zachrání! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Musí mít gynekolog aprobaci na dentistu a naopak? Způsobují kondomy se sladkou příchutí zubní kaz? Mohl by si na daném místě Bill Clinton zkracovat doutníky? Jistě, mohou vás napadnou podobné otázky, ale tady jde přeci o dospívání a v něm nejdřív musí každý poznat vlastní tělo - aby zjistil, co by chtělo.. Tak trochu žánrový protipól Amerického Páje formou neotřelé, jemně černohumorné vody na mlýn těch, co upřednostňují anální styk a tak jako má Thor kladivo, či Catwoman bič, vlastní děvče jménem Dawn Vaginu Dentata - nový superhrdina, potírající, nebo lépe řečeno zkracující zlo a nespravedlnost, budiž zrozen! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Jess Weixler získala za svůj výkon v roce 2007 na filmovém festivalu Sundance v dramatické kategorii Zvláštní cenu poroty. Téhož roku byla nominována také na cenu pro objev roku v soutěži Gotham Awards. (Roman.Ticka)
  • Počas natáčania úvodnej scény mnoho susedov protestovalo, pretože si mysleli, že sa natáča pornografický film. (Abiosis)
  • Film je natočen nezávisle podle pověsti a dávného mýtu. Tzv „Vagina dentata“, neboli Zubatá / ozubená vagína, je příběh z několika kultur, podle něhož existují ženy, které mají uvnitř vagíny zuby, kterými mohou případnému milenci ukousnout penis. Tyto příběhy byly mnohdy varováním před nebezpečím pohlavního styku s cizí ženou a jejich smysl mohl být i v odrazení od znásilnění. (Nathaniell)

Reklama

Reklama