Reklama

Reklama

Podivínský policista Max Payne (Mark Wahlberg) se snaží v touze po pomstě vypátrat člověka, který je zodpovědný za brutální vraždu jeho rodiny. Tajemství se však ještě prohlubuje a Max se musí utkat s nepřáteli, kteří nepocházejí z tohoto světa… a čelit takové zradě, jež ho zavede až na samotnou hranu příčetnosti. (Magic Box)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (1 129)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkná atmosféra, noir kořeny z toho jdou poznat a práce s vizuálem (filtry a sníh) není určitě odbytá. Ale postrádá to dobrý scénář, a trošku charismatičtějšího hlavního hrdinu, Wahlberg sice nebyl nejhorší volbou, ale oproti hernímu Paynovi postrádá to charisma a at se snaží sebevíc, opravdový badass není ani náhodou. Dále pak mohl film určitě lépe pracovat s ve hře hojnými monology (myšlenkovými pochody), které by dodaly té temné atmosféře prohnilého Noir Yorku opravdové grády, takhle to zůstalo na půl cestě. Zase na druhou stranu musím ocenit, že je cítit snaha se aspon nějak podobat první hře, příběh ji volně adaptuje a lze zde najít kupu odkazů a jmen - ale jména jsou tak opravdu všechno, chování, charakteristiky a důležitost postav úplně někde jinde. Co se týče slavného bullet-time - nevyužitý tak, jak měl být, scéna v Ragnaroku parádní, ale to je tak asi vše. No a finále zklamalo, když se tam objevila ta ženská, čekal jsem ho více gamelike.. Takže ve finále průměr a jeden z těch filmů, který v trailerech slibuje něco mnohem víc, než opravdu je (zásluhou Mansona??) ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Film dost dobře neví, pro koho je určen, z čehož pramění největší zápory: nezasvěcenému divákovi je postava Maxe Paynea a aura kolem něj budovaná ukradená, když vše vypadá tak béčkově a toporní herci předříkávají nechtěně vtipné dialogy, zasvěcený hráč předlohy zase touží po přímočarém tahu na branku a prvotřídně provedených akčních scénách v atmosferickém podání, ale nedočká se pořádně ani jednoho. Překlad hry, která se výrazně inspirovala komiksy a filmy, do filmu se nezdařil a dynamičnost byla nahrazena statičností a totálním vyprázdněním všeho, co na hře bylo dobré. Člověk by musel mít hodně velký fetiš, aby ho celou dobu bavilo sledovat, nakolik jsou tvůrci důslední v napodobování jednotlivých lokací a detailů v nich. Max Payne sere vločky, slabé 2. ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Zoufalost, jejíž tvůrci vsadili na vypiplané repliky herních lokací a slušivě stylizovaný vizuál a scénář odbyli nesoudržnou patlaninou osazenou hromadou herních postav, jimž však není věnován žádný prostor. Nejhůř ovšem nesu totální selhání Johna Moora, jehož schonost pracovat s moderními kamerovými fintami a stvořit slušné akční scény zde jen lehce probleskuje v hrstce kratičkých scén, ukrytycýh v jedné velké režijní mizérii, jakou by si bez většího úsilí střihnul i Filip Renč. 30% P.S: Největší zklamání je jednoznačně finále - zatímco u toho herního jsem cítil ultimátní pocit satisfakce, tady jsem si málem nevšimnul, že detektiv Payne vytouženou pomstu nalezl... ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Wahlbergovi se letos moc herecky nedaří. Během filmu jsem si několikrát přál, aby ten pseudodrsňák zavřel klapačku a aspoň začal střílet v libových zpomalených záběrech. Jenže těch je, co by se za nehet vešlo, takže marná snaha pane Moore, kvůli pár efektním scénám, pěkným filtrům a obnaženým křivkám Olgy Kurylenko vám ten rozbředlý a nevýrazný film moc diváků baštit nebude. 4-5/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V Novém Yorku sněží. Je všeobecně známo, že sněhová vločka je pevné skupenství vody vznikající v zemské atmosféře a pokud se voda dostane ke střelnému prachu, ten má pak tendenci zvlhnout. A když zvlhne, tak se nestřílí. Jenže tenhle Max Payne zašel tak daleko, že se v něm ani nekouluje, ani nestavějí sněhuláci.. Koncentrovaná šeď bez známek života, které nelze upřít jakousi snahu o stylovost, ale co je to platné, když s blížícím se koncem se dostává divákovi ze strany režiséra jen Moore and Moore Payne.. A to, že je M.Wahlberg neherec, co měl zůstat u vystavování břišních destiček nad horním lemem slipů od Kleinovic Calvina, mi už nikdo nevyvrátí.. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (30)

  • V herní předloze je Jim Bravura postarší běloch, ve filmu jej hraje mladší černoch (Chris "Ludacris" Bridges), čemuž se fanoušci hry divili už při zveřejnění obsazení. (Caelos)
  • Film si za první víkend vydělal 18 milionů dolarů. Přesto, že to stačilo na první místo v onom víkendu, šlo podle producentů velké zklamání. Celkové severoamerické tržby dosáhly 40,6 milionu. (duklak2)

Související novinky

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (více)

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

25.03.2009

Už před několika týdny se objevila zpráva, že Mark Wahlberg si zahraje v „mstitelském“ thrilleru The Prisoners o otci unesené 6-leté holčičky, který vezme spravedlnost do vlastních rukou. Znělo to… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

14.09.2008

...a k tomu Colin Farrell v Sherlocku Holmesovi či filmový Duke Nukem... Ano, jsou tu „Fámy, drby, klepy 2“ ;-). Veterán Michael Caine si naplno užívá mediální pozornosti, spojené s úspěchem Temného… (více)

Reklama

Reklama