Reklama

Reklama

Podivínský policista Max Payne (Mark Wahlberg) se snaží v touze po pomstě vypátrat člověka, který je zodpovědný za brutální vraždu jeho rodiny. Tajemství se však ještě prohlubuje a Max se musí utkat s nepřáteli, kteří nepocházejí z tohoto světa… a čelit takové zradě, jež ho zavede až na samotnou hranu příčetnosti. (Magic Box)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 129)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Filmový Max Payne nepobral moc charizmatu svého představitele ani chytrosti, čímž se děj zredukoval na nudnou a předvídatelnou detektivku s pár bolestně (ne)logickými přehmaty. Vizuál by ušel (ačkoliv takové Sin City je stonásobně víc cool), zůstává však naprosto nevyužit v čele s bezradnou akcí, která se pohybuje od příliš krátké přes obyčejnou až po absolutní střihový a trikový chaos. 5/10 ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Vezmeme to pěkně popořadě..film "vychází" (!!!) z počítačové hry.. počítačové hry, která měla označení 18+... počítačové hry, která pochází od hrdých Seveřanů (=> má fakt koule)... počítačové hry, jejíž celá hratelnost byla založena na filmech Johna Woo (kde Chow Yun Fat střílí obouruč a vystřílí toho vždycky hodně) a Matrixu (bullet time all the time) a příběh je hodně noir. Tak.. kdyby se tohle natočilo v Evropě, tak je to minimálně pořádná akční podívaná obohacená o spoustu krve....jenže(!!!), to by to nesměli dostat do pracek zhovadilé pussyny z Amériky. První věc, film je pro 13leté děti.... pro děti, které tenhle film stejně nepochopí, bo jsem s tím měl problémy i já (a to jsem první díl dohrál nejméně 13x). Nejde o to, že by to bylo nějak extrémně překombinované... jde o to, že scénář psalo úplné hovado. Jinými slovy, takhle nelogický "psychologicko-horrorovo-detektivní-thriller" nemohl napsat nikdo, kdo hru alespoň jednou hrál a už vůbec ne nikdo, kdo je naprosto psychicky v pohodě. Akce je tu co by se za nehet vešlo...ještě k tomu je velmi špatně natočená...bullet time se koná jenom jednou a je taky celkem šejdrově natočený....Max tu ani jednou nevystřelí dvěma berretama naráz (ANI JEDNOU!!!!) a ještě je celkem zarážející absence krve (objeví se v celém filmu pouze 5x...z čehož 3x pár kapek na ksichtě, jednou jako malinkatý průstřel a pak na Maxově kabátu). Jediný, kdo z tohoto obrovského srance vychází se vztyčenou hlavou je Marky Mark, který tu jako jediný něco hraje (a taky ho sralo, že nemohl fuckovat..za což má palec nahoru) a nepřehrává o sto šest jako ostatní herečtí kolegové. Moore se může hrdě postavit vedle pana Bolla a dát si jednoho panáka SAVA. A zkusí někdo házet sračky na Hitmana...oproti tomuto hovnu je to mistrovské dílo na 50 oscarů! ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak takhle dopadlo převedení mé vůbec nejmilovanější PC hry na stříbrné plátno…Problém Maxe Payne je v tom, že to prostě není Max Payne, a to téměř v žádném ohledu. Pokud jsem si třeba u filmového Eragona stěžoval na to, jak ho tvůrci podělali, tak ten měl s původní předlohou alespoň něco málo společného, zato Mooreův počin jakoby originál téměř úplně ignoroval. Vypadalo to, že se řídil heslem „Podobnost čistě náhodná“. A to nejen v otázce příběhu, ale i postav (ať už šlo o samotný charakter či vzhled; nejvíc se asi podařilo přestřelit u Jima Bravury) a dalších detailů (třeba jediný pořádný bullet time už víc ani zkazit nešel, vždyť ten záporák střílel vážně několik metrů úplně mimo a k tomu ještě do strany). A trapný dovětek po závěrečných titulcích je zlým snem; oni opravdu plánují pokračování? Modlím se, aby se téhle látky chopili jiní tvůrci a začali pěkně od nuly, a to už ve výběru hlavních představitelů; dokázal bych si na jejich místě představit herce jako jsou třeba Clive Owen a hlavně Julianne Moore, pokud se teda musí Mona Sax nutně narvat už do prvního dílu (již při hře jsem si říkával, že její postava jako by této herečce z oka vypadla). Jistě, kdybych Maxe Paynea nehrál a díval se tím pádem na film, který existuje jen sám o sobě, zřejmě bych to jako takový průser neviděl, ale Mooreovo dílo se na originál prostě a jasně odkazuje, a to beru jako tu nejvyšší drzost, takže dávám ještě hodně milostivé 2* za sem tam nějaký nadějný záchvěv a technickou stránku, víc ani náhodou (a to raději hodnotím až den po zhlédnutí, abych alespoň trochu vychladl). Protože ve výsledku je tenhle snímek dobrý tak akorát na to, aby jeho divák dostal neodbytnou potřebu okamžitě si zahrát hru a spravil si tak zničenou chuť. Výstižný komentář: selfesteem ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé: tohle není Max Payne, je to průměrná béčková detektivka, která dostala peníze na scény s Valkýrami co ve hře ani nejsou! Kdybych měl hodnotit podle toho jaký ten film mohl být musel bych dát odpad, ale zkusil jsem být oběktivní a ty dvě si TOHLE celkem zaslouží. Pár solidně natočených scén tu je (dali by se spočítat na prstech jedné ruky) a stylizace, která jde však úplně mimo původní noirovou atmosféru, je docela zajímavá. Wahlberg mi nejenže do role Maxe nesedl, ale celou dobu mi připadal nějak podivně tlustý (no buduiž v potitulkové scéně byl už zase normální) a hrál přinejlepším nevyrovnaně. Tenhle film je prostě jedno velké zklamání a můžu jen doufat, že se za pár let až všichni na tenhle průšvih zapomenou někdo s respektem k původní hře odhodlá k restartu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Maxe Paynea jsem hral, kdovijak me to nebralo, ale akce to byla slusna. Takze film nekritizuju proto, ze bych byl nejakej velikej fanousek hry, ale proste proto, ze tenhle film je k hovnu. Je mi jasny, ze tady nemohlo jit jen o strileni jak ve hre, takze to chtelo nakej uvod do deje a pribeh uplne nejstupidnejsi neni, navic to ozvlastneni v podobe halucinaci je fajn. Jenze tady se na akci skoro uplne zapomnelo. Hodinu se prakticky nic nedeje, ve filmu jsou dve zpomalovacky, jedna nic moc a druha jeste horsi a jedina slusna akce se kona az na zaver. Ale jeste to bych prekous, kdyby to aspon byla zabava nebo nejaka temna kriminalka, ale i kdyz se Moore snazi, sem tam tam flaka pekne cool zabery, cela vizualni sranka je paradni a vetsina deje se odehrava ve tme, proste to nema absolutne zadnou atmosferu, zadny napeti, zadnej svih. Ale jeste by se to dalo zachranit hlavni postavou, jenze to vstupuje na scenu Mark Wahlberg se svoji asi doposud nejtrapnejsi postavou. Da se to trochu omluvit tim, ze nema moc co hrat a vyzadujou se od nej dva vyrazy, jenze on nezvlada ani to. Kdyz ma bejt jakoze nasranej, tak tak vubec nevypada, charisma zadny a vypada jak nakej chlapecek. A kdyz tu mame zabery, kde je stastnej, tak se tvari jak blbecek. Ty dve hvezdicky jsou za peknou, skoro az komiksovou vizualni stranku a v porovnani se zbytkem filmu paradni zaverecnou akci, ale jinak to je fakt nechtene smesna traparna. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (30)

  • Přestože se děj má odehrávat v New Yorku, v několika záběrech jsou vidět tramvajové koleje. Tramvaje v New Yorku nejezdí. Natáčelo se totiž především v Torontu. (dukeman)
  • Do některých kin šel film pod kódovým označením "Sour Shoes". (duklak2)
  • V herní předloze je Jim Bravura postarší běloch, ve filmu jej hraje mladší černoch (Chris "Ludacris" Bridges), čemuž se fanoušci hry divili už při zveřejnění obsazení. (Caelos)

Související novinky

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (více)

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

25.03.2009

Už před několika týdny se objevila zpráva, že Mark Wahlberg si zahraje v „mstitelském“ thrilleru The Prisoners o otci unesené 6-leté holčičky, který vezme spravedlnost do vlastních rukou. Znělo to… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

14.09.2008

...a k tomu Colin Farrell v Sherlocku Holmesovi či filmový Duke Nukem... Ano, jsou tu „Fámy, drby, klepy 2“ ;-). Veterán Michael Caine si naplno užívá mediální pozornosti, spojené s úspěchem Temného… (více)

Reklama

Reklama