Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zvědavý teenager Mercer (Lou Taylor Pucci) se po smrti své matky rozhodne cestováním poznat Ameriku. V Oregonu ukradne auto a vydá se na cestu, aby nalezl svého staršího a dávno ztraceného bratra. Po cestě zažije nejen několik nečekaných událostí, ale také přes telefon naváže vztah s původní majitelkou auta, tajemnou a odpouštějící dívkou (Zooey Deschanelová). Vzájemné telefonické rozhovory slouží jako průvodce při Mercerových cestách po postmoderních dálnicích bývalého Divokého západu, při nichž mladík poznává sám sebe i své místo na světě. Snově stylizovaná kamera a originální hudba umocňují směs citových prožitků. Režisér Martin Hynes směřuje diváka na cesty, kterými se stále vyplatí vydat.
[Zdroj: Febiofest 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (56)

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Emocionální road movie, které paradoxně prospívá její nízkorozpočtovost, snové sekvence, pohledy z poza skla automobilu, východy slunce a podobné hrátky z atmosférou vás vtahují do děje, navíc Go-Getter má dokonalý hudební doprovod, Pucci hraje skvěle a Zooey je opět neuvěřitelně roztomilá, celkově na mě působil příběh takovým jemným dojmem, pocit zklamání je postupně nahrazován pocitem štěstí a naděje.. usmívám se a chci dát pět hvězdiček! ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Další z netradičních road-movie. Pomalu už zapomínám co je vůbec tradiční road-movie. Nezávislost z tohoto filmu přímo čiší (kamera, střih, hudba, ...). Výběr herců zřejmě proběhl přes telefon, protože těžko seženete zajímavější kombinaci hlasů než Zooey a Pucciho. Hudba M. Warda do filmu zapadala a patří asi k tomu nejlepšímu co tento snímek nabízí. A samozřejmě věčné čekání na objevení se Zooey. Díky filmu navíc i nadále spolupracovala s M. Wardem v projektu She & Him. Přestože mě příběh tolik nezasáhl, hodnocení zvedá Jena Malone, Zooey Deschanel a příjemná hudba - pokud tedy nejste milovníkem výše uvedeného, nic moc vám tento film nenabídne. ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Dobrá, uznávám, že plné hodnocení si Go-Getter možná nezaslouží... ale dostal jsem dobrý rozmar. Tenhle filmek jsem opravdu dlouho scháněl, o to větší bylo mé zklamání z pomalejšího, nudnějšího začátku a o to příjemnější pak zbytek filmu. Třebaže to tak zezačátku nevypadá, je Go-Getter vtipný, milý a komplexní film, který nese spoustu pozitiv americké nezávislé filmařiny - za všechny je třeba zmínit písničkový soundtrack a casting. Charismatických postav se tu dá najít celá řada, ovšem celý film spolehlivě sedí na výkonech Loua Pucciho a Zooey Deschanel. Ohromně příjemný, odlehčený zážitek, který milerád doporučím. 90% ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Příjemná coming-of-age road movie dramedie. Pokud máte rádi hlas Zooey Deschanel a nevinný kukuč Lou Taylora Pucciho, bude se vám to velmi líbit, pokud máte rádi zajímavý, příjemně laděný soundtrack, bude se vám to velmi líbit, já dávám tři silné hvězdy, protože jsem tento film párkrát zhlédnul a pokaždé to byla příjemná podívaná. Občas je potřeba jít osudu naproti, i kdyby to znamenalo neznámé dívce ukrást auto a vydat se vstříc bratrovi napříč dálnicemi bývalého Divokého západu. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Martin Hynes .. Může někdo někoho vůbec poznat? __ Příběh snů. Vydáš se hledat bratra, ukradneš auto, procestuješ polovinu Spojených států po Mexiko a ještě získáš dívku snů... Další z řady amerických nezávislých snímků, který se snaží nakopnout lehce humornou směsicí příhod v hávu dramatu. Jenže skutečně pobaví nebo rozehřeje jen několik částí z celé road movie a to zejména "extáze v Renu" nebo "návštěva v domě Sergio Leone." Forma odpovídá nákladům, levná ruční kamera předkládá tu podivný tu poutavý záběr a vše uvozuje celkem pohodová hudební složka, které spolu tvoří pro někoho jistě neodolatelnou atmosféru snímku. I tak největším zážitkem zůstávají scény, kde jsou přítomny sličné herečky, ať už rozpustilá Jena Malone nebo tajemným hlasem z telefonu znící Zooey Deschanel, která později rozzáří svým uhrančivým pohledem i několik záběrů (a ano, kvůli obsazení kterékoliv z nich jsem se na tento film předně podíval:-)). 70%. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu si zahrál i otec režiséra Martina Hynese. Hraje starého muže v kovbojském klobouku ve scéně u myčky aut na začátku filmu. (Fugas.cz)
  • 4 měsíce před točením filmu se režisér Hynes a kameraman Shah sešli a vyjeli na cestu po všech lokacích, kde se mělo točit, vyjma Mexika. Během cesty natáčeli a zkoušeli nejlepší filtry, čočky a spotřebu filmového mateirálu. Filmu spotřebovali 2 400 m a ujeli přitom přibližně 3 200 km. (Doski)
  • Střední škola na začátku filmu je bývalá škola režiséra Martina Hynese. (Fugas.cz)

Reklama

Reklama