Reklama

Reklama

Ju-on Za Fuiinaru

  • Japonsko 呪怨 ザ・ファイナル (více)

Obsahy(1)

Priame pokračovanie hororu Ju-On: Beginning of the End (2014), v ktorom sa sestra zmiznutej učiteľky rozhodne pátrať po stopách, ktoré po záhadnom zmiznutí zostali. Dostáva sa tak do domu, v ktorom sa odohral incident, pri ktorom prišla o život matka malého Tošia. Zisťuje, že všetky udalosti má na svedomí kliatba Ju-On. Rozhodne sa preto s touto kliatbou navždy skoncovať a pomôcť nájsť pokoj dušiam Tošia a Kayako. (Marceloo)

(více)

Recenze (17)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Priame pokračovanie hororu Ju-On: Beginning of the End, v ktorom sa sestra zmiznutej učitelky rozhodne pátrať po stopách, ktoré po záhadnom zmiznutí zostali. Dostáva sa tak do domu, v ktorom sa odohral incident, pri ktorom prišla o život matka malého Tošia a zisťuje, že všetky udalosti má na svedomí kliatba Ju-On. Rozhodne sa preto s touto kliatbou navždy skoncovať a pomôcť nájsť pokoj dušiam Tošia a Kayako. - Po pomerne znesitelnom Ju-On: Beginning of the End, ktorý disponoval aspoň niekolkými kvalitnými scénami, prichádza o rok neskôr o dosť slabší Ju-On: The Final Curse od rovnakých tvorcov. Ten pokračuje v príbehu z minulého prequelu a ukazuje niekolko nových postáv, ktoré však nie sú velmi zaujímavé. Ako som už v komentári k predošlej časti spomínal, dom, v ktorom sa velká časť deja odohráva, pôsobí velmi dobre. Pôsobí v ňom tajuplná negatívna energia a tvorcovia v týchto častiach úplne vynechávajú hudbu, čo vytvára dosť dobrú atmosféru. Tošio a Kayako tu majú niekolko lepších scén, ale dej v podstate nie je vôbec zaujímavý. Koniec bol otvorený, takže som zvedavý, či sa dočkáme ďalšieho pokračovania alebo nie. Z technickej stránky je na tom velmi dobre kamera, ktorá je už tradične u hororov z Ázie velmi kvalitná. Musím pochváliť aj dostatočnú prehladnosť postáv v tejto časti, pretože zrejme všetci poznajú ten pocit, keď sa pozerajú na ázijský horor a všetky postavy vyzerajú rovnako. + herec a herečka z Ju-On: Beginning of the End ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Po sedmi filmech (americkou trilogii nepočítaje) už tvůrci můžou s opravdu klidným svědomím prohlásit, že látka Ju-onu je kompletně vyčerpaná. Z dojné krávy nezbylo víc než chuchvalec tmavých chlupů rozlezlých po oprýskaných zdech. Posedmé tentýž způsob vyprávění, posedmé tytéž lekačky a totožné klíčové scény. Z někdejších mrazivých scén a hrůzyplných momentů se staly nudné trademarky charakterizující zbytek série, slepené povětšinou nesmyslnou vatou. Nehledě na skutečnost, že Ochiai prostě nedokáže vytvořit žádnou atmosféru (ať už jde o samostatné filmy, remaky či pokračování), načasovat funkční lekačku, konvencemi kletby nakládá, jak se mu to zrovna hodí, a neumí pracovat ani s diváckým očekáváním. Vždyť to, co se snaží dobrou půlku filmu neobratně, a hlavně naprosto zbytečně, před divákem utajit, je každému okamžitě jasné. Snad tedy nešlo jen o plané sliby a Ochiaiův (dvoj)film bude opravdu tím posledním zářezem do série. Mimo slibné crossovery, nechte už, prosím, Kayako s Toshiem v klidu spát. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Další pokračování nekonečné hororové telenovely od které sem vůbec nic nečekal a o to víc sem mile překvapenej, jak ten malý Tokio perfektně straší.Tahle série nemá moc dobrou pověst a jediný opravdu dobrý díl je americký remake...ten první samozřejmě a potom desítka převážně nelogických, nudných či režijně bídných dílů.Jenže se snesitelným předchozím dílem s podtitulem Beginning of the End chytl Shinobi druhý dech a Final Curse je opravdu atmosferický, nadupaný a opravdu děsivý.Ta uhejkaná chrčící mrcha i po tolika dílech umí pekelně postrašit.Moc se mi líbil režijní přístup, kdy bylo ponecháno to mysteriózní a atmosferické tajemno tak typické pro Japonské duchařiny, umocněné pomalými nájezdy kamery s nažloutlým filtrem a přesto režisér zvýšil tempo, od začátku je kadence lekaček i atmosféry působivá, herci přesvědčiví a příběh i přes typické kapitoly jasně srozumitelný a napínavý.Poslední Ju-on polyká se prostě náramně povedl a podle mě se jedná o nejlepší díl po americké jedničce.Doufám, že malý Tokio bude už definitivně srát do svých plen ve filmařském důchodu, protože tahle rozlučka se náramně povedla.Nejlepší hororový začátek roku.75%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Očiai mě předcházejícím dílem navnadil, ale bohužel jeho kvalitu nepotvrdil. Zmizela atmosféra, zmizelo napětí, faktor, který by minulý Ju-on něčím osvěžil se také nedostavil a tak se tu pořád dokolečka točil křičící chlapeček, který definitivně přišel o kouzlo z prvních dílů a jeho spolustrašící ženský protějšek, který sice má pořád něco do sebe, ale tady jsem si z děvčete do textilu nestříknul. Nehledě na to mi přišlo, že jsou tu jednotlivé kapitoly poházeny bez ladu a skladu, ale to mohl být jen můj subjektivní pocit. Po tomhle díle jsem toho názoru, že Ju-on patří k další látce, která by se už měla nechat na delší dobu na pokoji. 30% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Ju-on: Za fainaru“ je ukázkou toho, že i japonský horor zabředl do stojatých vod a již není schopen nutně přijít s něčím novým. Staré dobré horory jsou jen opakovány, ale prostě už to nemůže mít takový efekt, jako to mělo před lety, kdy se první „Ju-on“ dostal i k nám. „Ju-on: Za fainaru“ je v podstatě jen marketingovým filmem, který vydělává na známém jménu. Ale do série nepřináší lautr nic. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Spíše než pokračování Ju-on z roku 2014 se dá klidně říci, že je to druhá půlka filmu, který byl kvůli dlouhé stopáži rozdělený. A pro mě osobně je to ta lepší půlka. Zatímco v první 90ti minutovce strašil hlavně Toshio, který ale právě bohužel pro mě jako bubák je absolutně nefunkční, a Kayako se objevila až ke konci, tak v této 90ti minutovce už má Kayako více prostoru a já byl opět jako kus želé. Tahle postava mě prostě děsit nepřestane nikdy. Přitom začátek filmu se vezl ve stejném tempu jako úvodní 90ti minutovka, pak ale přijde pro mě cca 40 minut čiré hrůzy (scéna kdy v domě matka s dcerou "bojují" s Kayako je neskutečně mrazivá zvláště když na horor koukáte ve dvě ráno v absolutní tmě) . Po této scéně do konce filmu zbývalo cca 20 minut a já si říkal, že teď už to asi rejža netrumfne. No minimálně se tomu s poslední scénou vyrovnal. Znepokojivé zvuky, parádní kamera, hrůzná Kayako a absolutní beznaděj tomu dává vše co má horor mít. A já v životě nechci dveře se škvírkou na dopisy. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Po velmi povedeném rebootu Beginning of the End je toto pokračování značným zklamáním. Režisér Masayuki Ochiai drží film svými zkušenosti jakž takž nad vodou a krom solidní režie je potřeba vyzdvihnout i celkově povedenou vizáž filmu. The Final totiž na rozdíl od Beginning of the End už nevypadá jako levné TV dorama (pravděpodobně díky lepším filtrům a absenci přemrštěného bloomu). Problém je, že Ochiai vystřílel všechny dobré nápady v předchozím díle a na Final už zbyla jen okoukaná hororová vata, ze které nezamrazí ani když ji půjdete sebevíc naproti. Je to škoda, protože charaktery a jejich casting působí nadějně, nicméně scénář je těžce podvyužívá. Všehovšudy jde o solidní průměr. Stále o třídu lepší než Black/White Ghost, ale o třídu slabší než čtyři původní Ju-Ony od Shimiza a Ochiaův předchozí příspěvek do této, dnes už definitivně, vyčpělé série. ()

CharlieSs 

všechny recenze uživatele

No já tedy nevím. Mi přijde každý Ju-on o něco slabší. Teda spíše takto: Jednička a dvojka byly určitě nejlepší a ty další díly se drží na společné, o hodně slabší úrovni. U japonských hororů jsem zvyklá na fakt velké napětí, snad i strach a nepříjemné pocity. Poslední dobou ale slábnou i tyto horory, což mě moc mrzí a jen doufám, že se brzo v Japonsku objeví něco, co mě skutečně vyděsí, právě jako předchozí filmy od Takashiho. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Zbytocne to uz nejako komentovat,tato hororova japonska seria patri k tym najslabsim,ake som videl v tomto zanri,sklamanie na celej ciare,os*at...:-) ()

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Jediný lehce strašidelný je ten zvuk "paní", která na vás koulí očima. Jenže když to slyšíte už snad v 10. filmu, i tenhle nepříjemný pocit mizí. Pak vám zbyde to buď vypnout, nebo trpět, jako já, celých 90 minut. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Tak nejprve tento film jako takový. Nudná věc s občasným lekancem, pokud jste si ještě nezvykli. A celá série?   Pějme píseň dokola, dokolečekááááá dokolááááá, tralalalalalaláááá. A dokolečka dokolá se bude divák čumět na stále stejnou zápletku, stále stejné triky a stále stejné všechno. Dnešním dnem jsem zhlédnul všechny filmy Ju-on, nebo Džuon, jak chcete a musím říci, že větší kraviny jsem neviděl. Oni si ani nedali práci udělat smrt pokaždé jinou, jak je tomu v jiných filmových sériích (například Saw), a ani to gore tam nešoupli. Výsledek? Rozhovor, zmizení, rozhovor, zmizení, rozhovor a tak dále. U mne to naprosto propadlo a pokud to jednou dostalo čtyřicet, tak zdůvodnění je u toho připsáno. Už nikdy více. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tak toto už nie. Japonci mi brutálnym spôsobom dokázali znechutiť moju obľúbenú hororovú sériu, keď z nej vyžmýkali už hádam aj tú poslednú zatuchnutú šťavu, ktorú sa dalo vyžmýkať. Totálne spackané ukončenie série v japonskom podaní, ktoré sa úplne odklonilo od pôvodného odkazu a už sa to celé sploštilo na neustále bľačanie Kayako a Toshiho. Proste hrôza a nechýbalo veľa k odpadu. Jednu hviezdu z úcty k tejto sérii. 25 % ()

HanzoBureshi 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme pokračování na průměrně koukatelný film a je to krapet horší. Vlastně kdyby byla jen ta první část, tak by se nic nezměnilo. Ano, byly tady TOP chvíle viz. třeba dcera s matkou proti Kayako, jenomže tu pak byl třeba mnoho křičících Toshiů ve výtahu nebo Toshiův odraz v polívce. Proboha proč? A celkově ten styl Toshia a jeho oddělení od těla, to teda nebylo nic moc a celková změna ohledně toho, že byl Toshio dlouhou dobu před Kayako, to prostě dle mého názoru značku ničí. Takže celkově tento dvojdílný film spíše opět neuspěl. Mé hodnocení: 4/10 ()

Reklama

Reklama