Reklama

Reklama

Král dobyvatel

všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Príbeh lásky, zrady a pomsty. Fernando De Gama, mladý vojak z Portugalska, stroskotá na svojej ceste za pomstou. Ocitne sa na brehu kráľovstva Siam, kde je vzatý do otroctva. Na trhu otrokov, kde má byť predaný novému majiteľovi, ho zachráni krásna mladá žena z Portugalska- María. Okamžite sa do nej zaľúbi a zdá sa, že ani on jej nie je ľahostajný. Keď sa Fernando zoznámi s jej otcom zistí, že ho už vlastne dávno pozná. To on je ten, koho Fernando hľadá kvôli pomste za smrť svojho otca. Medzi tým sa však rozpúta vojna medzi kráľovstvom Siamu a rebelmi zo Severu. Povolaní sú všetci muži, vrátane prisťahovalcov z Portugalska, a tak sa do vojny zapojí aj Fernando. Aj vďaka nemu sa kráľovstvu podarí zvíťaziť a pri atentáte na kráľa mu Fernando zachráni život. Za odmenu ho kráľ menuje svojim osobným strážcom. Kráľ hľadá zradcov a Fernando stojí pred ťažkým rozhodnutím. Pomôcť kráľovi a pomstiť smrť otca alebo dať prednosť láske... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

Phobia

všechny recenze uživatele

Nebudu hodnotit, protože jsem průběžně při přepínání TV při reklamních blocích viděla dohromady všehovšudy 6-7 minut a pokaždé mi spodní čelist spadla úžasem až někam k pupíku. Nejsem si jistá, zda šlo o parodii nebo o telehovnovelu, jestli diletanství a trapnost byly humorným záměrem nebo ta sračkovitost byla míněna vážně. Bylo pod mou hrdost snažit se to zjišťovat, nehledě na fakt, že jsem úderem 23:10 odpadla jak narkoleptik po rohypnolu - až ve 4:00 mě probudil vysoký zvuk a obrazovka na mě zářila barevnými pruhy... ČEZ ze mě musí mít vážně radost :-(. "Král dobyvatel" se mi jeví jako jasný odpad (možná hvězdička za výpravu a kostýmy), ale musela bych mu obětovat více ze svého času, abych se cítila oprávněná hodnotit. A to se nikdy nestane, jedině několikaminutový kyslíkový deficit s následným hromadným úhynem mozkových buněk by mohl způsobit dobrovolný návrat k tomuto thajskému produktu. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Český název: Král Dobyvatel DVD/// Obsazení 4/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 10/10/// +nádherná výprava, hudba, prostředí, krvavé –chybí emoce, některé pasáže, dialogy, bez herecké hvězdy/// První slovo které vás u tohoto filmu napadne je „mišmaš“ Ono opravdu s velice lehkou nadsázkou mohu uřmout, že se jedná o mix Posledního samuraje a filmu Nový svět. Děj se odehrává v polovině 16. století, kdesi v Malajsii, myslím konkrétně v Siamu, kde spolu soupeří jednotlivá království o moc a území a do toho se jim připletou Portugalci. Mezi všechny zúčastněné se přimíchají i Japončíci, no prostě síla. Diváci však sleduji osud vojáka jménem Fernando De Gama, který ztroskotá v této oblasti. Skutečně úvodní seznámení s hrdinou je v jistých ohledech působivé. Trošku mi ti připomnělo Mission Imposible 3, nebo nějakou Bondovku, no jednoduše, realismus stranou. Čeká nás i několik bojů s velkým počtem lidí a tady úplně chválit nemohu, už tu byla prostě mnohdy lepší choreografie bojů (tentokrát je to moc rychlé). No ale jedno filmu přičíst mohu, je slušně ale neurážlivě krvavý. V rámci možností pěkný jatka. Hrdina je jinak celkem sympatickej, rovněž tak někteří herci jsou pěkní. Ovšem nejznámější tváří je tady „všude obsazovaný“ John Rhys-Davies a to upřímně, není mnoho. Ze všeho nejvíce mě však iritovali dialogy. V českém podání (původní jazyk není o moc lepší) je to otřesné. Ani ne tak samotný dabing jako veškeré dialogy. Ze všeho nejvíce připomínají Španělskou telenovelu a pozor, tady jsem se opravdu až smál. Prostě strašné. Ale to nic nezmění na tom, že po obrazové stránce se jedná o velice krásné filmové dílo, které překoná jen máloco, opravdu nádhera./// Celkem 67%/// ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Slabý príbeh, nuda ako počas prestávky na konských dostihoch. Miestami to pripomínalo televíznu inscenáciu. Veľmi sterilné a zbytočné. Keby sa aspoň bolo na čom zasmiať, ale skôr sa mi chcelo plakať nad premárneným časom. Hviezdičku dávam za odvahu natočiť takýto film a nebáť sa vyjsť medzi ľudí. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že jsem tento film celý neviděl. Ale ona mnou skouknutá část byla solidně ovedeným dobrodružným filmem se zajímavou zápletkou. A navíc Thajskou kinematografii prakticky neznám, tak ty *** solidním rozhřešením dilematu hodnotit/nehodnotit. ()

Ronyk7 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení pro mě. Chtělo by to ještě vše (bojové scény, příběh, obsazení atd.) dopilovat, ale výsledek je i tak koukatelný a po shlédnutí nevypínáte přehrávač se znuděným obličejem. 23.04.2007 ()

Dárius 

všechny recenze uživatele

Já nechápu to nízké hodnocení.Nechci na Čsfd vystupovat jako rebel jako kolega "Chupacabre",ale dle mého pohledu se jedná o krásný historický film.NajdeTe tady romantiku,lásku,podlost,nenávist,válečnou vřavu-dokonce i ninžové,přátelství bělocha ze starého kontinentu s domorodcem.....Vše uzavírá krásná Cindy Burbridge. ()

Colour 

všechny recenze uživatele

Úvodná naháňačka bola fajn. Zvyšok je na nič. Herci sú zlí, na niektorých miestach dokonca vyzeralo, že už parodujú i sami seba (striga, kráľovná), príbeh bol na nič, scenár bol des, efekty neboli dobré. Pri bitkách mi behal mráz po chrbte - tak spackaná robota sa tak často nevidí. Okrem toho, že bojovníci boli ľaví (keby tak bojovali naozaj, tak súper by vyhral za 5 min), efekty boli slabé a réžia tiež. V podstate to bolo len chaotické behanie z človeka na človeka. A tá zápletka... Prekombinovanejšie a prekomplikovanejšie to nemohlo byť? 1,5* ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Málem bych zapomněl, že jsem to už kdysi viděl (připomněla mně to Phobia). Takže asi tak. Něco tak strašně blbého se vídá opravdu zřídka. John Rhys - Davies se musel zbláznit, když přijal účast v tomto "projektu" a ještě svou roli odehrál. Opravdu jsem se cítil, jako bych tou sekerou do zad dostal já a ne on. Výprava ovšem úžasná, ta si těch 10,148% zaslouží. ()

altaica 

všechny recenze uživatele

PRO MUŽE:Dobrodružný film v exotických kulisách se skvostnou výpravou a dobrým nosným příběhem. Dialogy svou debilitou hraničící s filmařskou žumpařinou nejtěžšího kalibru a režie i scénář jakoby z oka vypadly nejbídnějším telenovelám předrozvojových zemí. Všechny hlavní postavy svou prkennou plochostí jsou divákovi totálně u prd*le a je celkem fuk kdo, koho s kým a proč vraždí. Bojové scény na úrovni padesátých let, krev je sice všude, ale zásadně se ukazuje až v dlouhých pohledech na bitevní pole po bitvě. Prostě Maroldova bitva u Lipan na filmovém plátně. Studené, stupidní a často klišovitě kýčovité. Jedna baba s hezkým ksichtem a toť vše. Vyhnouti se obloukem.         PRO ŽENY A *CITLIVÉ* MUŽE: Plně chápu, madame, vaše právo ujíždět na romantice, ale was ist zu viele, toho je příliš. Hudební doprovod a scéna na molu by vám sice mohly samou romantikou zpotit bobra k nesnesení, ale k ocenění podobných perel musí být mozek nutně v beta fázi, což je častokrát jen při sraní, kdy vypne hlava a pracuje anus. Pokud máte obrazovku i na hajzlu, mohu tento film jen doporučit, šance že se z něj pos*rete ať už nadšením, či vzteky je celkem slušně veliká. ()

LuNaj 

všechny recenze uživatele

Akčně laděný film zasazený do historie, nicméně je plný intrik a typických znaků známých především z telenovel. O hereckých výkonech se raději zmiňovat nebudu. I přes to všechno je film poměrně svižný a díky tomu přežijete kecy o tom, jak kdo koho miluje víceméně bez psychické újmy. ()

Honzulik 

všechny recenze uživatele

Král dobyvatel (King Maker, The) - “Voják, který bránil impérium" V roce 1547 vypluje mladý voják Fernando De Gama z Portugalska najít muže, který zavraždil jeho otce. Na cestě se jeho loď dostane do velké bouře a klesne ke dnu, ocitá se na břehu královské říše Siam, kde začíná jeho opravdové dobrodružství...Pěkná ptákovina, moc nedoporučuji a uděluji 1*. ()

Reklama

Reklama