Reklama

Reklama

Režisér Stuart Gordon se díky své prvotině Re-Animator proslavil především jako tvůrce čistokrevných hororů. Neznamená to ale, že by se stejně elegantně nedokázal pohybovat i ve vodách thrilleru, kořeněného navíc řádnou špetkou velmi drsného černého humoru. Důkazem toho je pak snímek Střet, který natočil v roce 2007. Svůdná Mena Suvariová, kterou si celý svět dodnes pamatuje především díky Americké kráse, v něm ztělesňuje sympatickou dívku Brandi, přes den tvrdě a svědomitě pracující v domově důchodců a přes noc rejdící po večírcích. A právě jí se po jednom prohýřeném večeru stane dost velká nepříjemnost. Stačí chvilka nepozornosti a už pod koly jejího auta leží přejetý bezdomovec Tom s tváří Stephena Rey. Brandi zpočátku samozřejmě reaguje, jak má, a chce zraněného dopravit do nemocnice, jenže velmi záhy jí začne v hlavě tlouct kováříček pochybností. Podobný incident by jí přeci jen mohl dost pošramotit budoucnost. Ani v práci by to jistě neslyšeli rádi. A proto nakonec společně se svým přítelem zvolí alternativní řešení. Odvezou Toma domů, kde ho chtějí nechat vykrvácet. A posléze odklidit. Z bruselského festivalu fantastického filmu si tento film odvezl cenu Stříbrného havrana. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

waxtrax

waxtrax (hodnocení, recenze)

Perfektní ! Evropsky střižený thriller s dávkou humoru. Nevím kdo a proč to označuje za horor.

iamek

iamek (hodnocení, recenze)

Film je temer podle skutecne udalosti. Akorat bezdomovec v real zivote umrel.

henryx

henryx (hodnocení, recenze)

hm jak tak pozeram hodnotenia LIVINGDEAD tak mi vychadza ze vacsniou co je prenho hovadina je celkom slusny film :)

na příspěvěk reagoval waxtrax

kchaja

kchaja (hodnocení, recenze)

Teda abych se přiznal, tak jsem si hororového prvku nevšiml. Celý film je velmi realistický, akorát té krve je trochu víc... Opravdu se ani nebylo kde bát, spíš jsem byl víc napnutý ;)

strougy

strougy (hodnocení, recenze)

Tak na imdb v současnosti po 395 hlasech hodnocení 8,2, což by třeba i mohlo znamenat, že to bude kvalitní horor. Že by po výborné epizodě z Master of Horrors se Gordon vracel zpátky mezi hororovou špičku?

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama