Reklama

Reklama

Metalocalypse

(seriál)
Animovaný / Komedie / Hudební
USA, (2006–2012), 13 h 22 min (Minutáž: 11–23 min)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(62)

Deathmetalová kapela Dethklok má hluboký vliv na své fanoušky, kteří berou její texty vážně a dělají vše, o čem zpívají. Úřady se obávají vlivu skupiny a snaží se ji zničit pochybnými prostředky. (HBO Max)

Recenze (102)

Amandeus666 

všechny recenze uživatele

Seriál, který by měl každý metalista alespoň jednou za život shlédnout. Když ne kvůli ději, tak alespoň pro fenomenální melodický death. Je pravda, že se jedná o subžánrový seriál, který nepochopí člověk, metalem nezasáhnutý, neboť satyrických či metaforických narážek je v seriálu až běda (obchody s názvy jako Gorgoroth, Finntroll atd., hlavní kapela poskládaná ze realných hračů známých kapel jako Cannibal Corpse nebo Children of Bodom), ale ten by tento seriál asi zavrhl hned po prvním díle, když zjistí, že se krví v tomto seriálu rozhodně nešetří. Skvělá je i stopáž jednoho dílu - 10 minut, takže člověk nemusí ít obavy, že strávil celý den sledováním seriálů. Seriál doporučuji všem, kteří mají rádi brutální humor, litry krve a severskou školu death metalu. ()

BluT 

všechny recenze uživatele

Po druhý a začátku třetí série zvyšuju hodnocení na 5*. Metalocalypse je neuvěřitelnej masakr a jsem happy, že něco takovýho může vzniknout. Animace je dost vtipná a propracovaná sama o sobě, všechny charaktery jsou unikátní a navíc dohromady tvořej krutej celek. Nejlepší ale je na tom samotná hudba. Dethalbum (2007) je prostě výborný. P.S. Dimmu Burger :DD ()

Reklama

Colour 

všechny recenze uživatele

Hudba je vynikajúca a (originálny) dabing geniálny, čo považujem za najväčšie a zároveň jediné plusy. Za pár dielov, ktoré som videla, som sa zasmiala veľmi málo. Väčšina vecí bola úsmevná, no to nestačí. Neustále omieľanie krvi, brutality, vraždy, smrti a ničenia neprišlo ani trochu vtipné. Akési Happy Tree Friends v metalovom prevedení. 50% ()

Mandalorian 

všechny recenze uživatele

Musel jsem dát plnou palbu. Proč ? Jedná se o seriál určenej větším i menším příznivcům metalu. Vytaženej a napnutej do extrému, ale funguje dokonale. A nejen že v seriálu vznikla imaginární kapela - Dethklok skutečně existuje, má 3 alba a její hudba je fakt brutáln, temná a skvělá stejně jako videoklipy. Skvělé narážky na metalovou kulturu, názory, kapely, prostě na všechno. A pokud nejste metalista a nelíbí se vám to ? Tak se dívejte na Biebera, lamy ! Metaaaaal !! ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho metal, brutality a nevídanou prdel. Tak jako ve Fur TV. A dostal jsem "jenom" metal a brutality. Z hlediska vtipnosti to ale bylo hodně bídné, až jsem nevěřil vlastním očím a uším. Kdokoli, s kým jsem se na téma Metalocalypse kdy bavil, mě utvrzoval o neskutečné zábavě. Té jsem si já teda nějak nevšiml. 60% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (43)

  • V 11. epizodě 2. série s názvem „Dethrace“ se Toki a Skwisgaar učí řídit v „Mr. Gojira's Driving School“, jejíž název se částečně shoduje s kapelou Gojira. (UnholyEvil)
  • V epizodě „Dethclown“ hraje Toki hru“ Dance Dance Revolution“. V epizodě „Dethkids“ je zase možné zahlédnout kytaru ke hře „Guitar Hero“, na jejímž soundtracku se objevila i skladba „Thunderhorse“. (Corpsegrinder)
  • Ve scéně, kdy Toki nakupuje během příprav na tajného Santu, nesou klokateeři tašky s nápisem "Bed Bathory and Beyond", což je odkaz na skutečnou prodejnu "Bed Bath and Beyond" a švédskou kapelu Bathory. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama