Reklama

Reklama

Metalocalypse

(seriál)
Animovaný / Komedie / Hudební
USA, (2006–2012), 13 h 22 min (Minutáž: 11–23 min)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(62)

Deathmetalová kapela Dethklok má hluboký vliv na své fanoušky, kteří berou její texty vážně a dělají vše, o čem zpívají. Úřady se obávají vlivu skupiny a snaží se ji zničit pochybnými prostředky. (HBO Max)

Recenze (102)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho metal, brutality a nevídanou prdel. Tak jako ve Fur TV. A dostal jsem "jenom" metal a brutality. Z hlediska vtipnosti to ale bylo hodně bídné, až jsem nevěřil vlastním očím a uším. Kdokoli, s kým jsem se na téma Metalocalypse kdy bavil, mě utvrzoval o neskutečné zábavě. Té jsem si já teda nějak nevšiml. 60% ()

wraith 

všechny recenze uživatele

No, nejdřív jsem čekal něco horšího, ale už po pár dílech jsem zjistil, jak zatraceně jsem se mýlil. Brutální smršť od začátku až do hořkého konce, sice nic pro slabší povahy, ale pro nás ostatní nemůžu jinak, než doporučit... a to obzvláště těm, co mají blíže ke "kovové" muzice :) Běžný divák totiž nejspíš nepobere některé narážky a odkazy, namířené skrze scénaristickou mušku na onu unikátní metalovou kulturu. To vše ještě podtrhuje perfektní dabing, na kterém se okrajově podíleli i např. Mark Hamill, Metallica, Nevermore, Arch Enemy, Cannibal Corpse nebo King Diamond. ***** Pickles: [v ruce držící humra] Hold on, now, so yer telling me that you put these little guys in boiling water and they shreik and they turn red and they die? Prodavač: Yes, sir... Pickles: ... That is the most metal thing I ever heard in my whole life. High five! ()

Reklama

BluT 

všechny recenze uživatele

Po druhý a začátku třetí série zvyšuju hodnocení na 5*. Metalocalypse je neuvěřitelnej masakr a jsem happy, že něco takovýho může vzniknout. Animace je dost vtipná a propracovaná sama o sobě, všechny charaktery jsou unikátní a navíc dohromady tvořej krutej celek. Nejlepší ale je na tom samotná hudba. Dethalbum (2007) je prostě výborný. P.S. Dimmu Burger :DD ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

NIGHT SKY BLEEDS RED, BLACK BIRDS BRING DETH. Je vzácný aby kapela vytvořená čistě jen pro krátkej animák hrála lepší muziku než všechny ty dnešní sračky dohromady. S tvrzením že musíte znát metalovou komunitu nesouhlasim, o tom seriál neni. Prostě musíte mít smysl pro humor a nebejt zaprděný čuráci. ()

Colour 

všechny recenze uživatele

Hudba je vynikajúca a (originálny) dabing geniálny, čo považujem za najväčšie a zároveň jediné plusy. Za pár dielov, ktoré som videla, som sa zasmiala veľmi málo. Väčšina vecí bola úsmevná, no to nestačí. Neustále omieľanie krvi, brutality, vraždy, smrti a ničenia neprišlo ani trochu vtipné. Akési Happy Tree Friends v metalovom prevedení. 50% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (43)

  • V 11. epizodě 2. série s názvem „Dethrace“ se Toki a Skwisgaar učí řídit v „Mr. Gojira's Driving School“, jejíž název se částečně shoduje s kapelou Gojira. (UnholyEvil)
  • V seriálu se objeví hodně míst pojmenovaných po metalových kapelách - fast food Dimmu Burger, restaurace Burzum, obchod s nářadím Gorgoroth, potravinářství Finntroll, golfové hřiště a také obchod Marduk, škola Carpathian Forest High, nemocnice St. Necrophagist Hospital, bar Mastodon. V epizodě "The Metalocalypse Has Begun" hrají Dethklok polském zálivu Gulf of Danzig, pojmenovaném po zpěvákovi Glennu Danzigovi. (liquido26)
  • Uprostřed první série začala skutečnou kapelu sponzorovat společnost EMG, a tak tvůrci začali vytvářet veškeré vybavení kapely právě s logem EMG. V prvních epizodách však stále používají kytary a snímače Gibson. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama