Reklama

Reklama

Vinou tragické nehody v dětství se život půvabné Laury proměnil v jeden dlouhý sen. Nebo spíše v noční můru. A ne náhodou se jí přezdívá „spící kráska“. Laura totiž trpí parasomnií, vzácnou spánkovou poruchou, kvůli níž v podstatě téměř neustále spí a probouzí se jen občas a na velmi krátkou dobu. I přesto se ale do její spanilé tváře zamiluje student umění Danny, kterému dívčina krása doslova učaruje. Bohužel ale není sám, kdo si dělá na dívku zálusk. A jeho sok je možná až příliš těžký soupeř. Leží ve vedlejším nemocničním pokoji, jmenuje se Byron Volpe a je to psychopatický masový vrah s nadlidskými hypnotizérskými schopnostmi. A je víc než pravděpodobné, že právě jeho přispěním je Laura stále ve stavu, v jakém je. Dannymu je jasné, že musí něco udělat, cokoli, čím se dívka dostane z moci šílence, kterému se zalíbilo v jejích snech. Ale jak to provést? A je Danny připraven čelit Volpeově nenávistné odvetě? Odpovědi přicházejí s romantickým hororovým thrillerem režiséra a scenáristy Williama Maloneho. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Úplný průměr, neboli 2 a půl hvězdy. Námět není špatný, bohužel jeho provedení ničím nevyniká. S přibývajícím časem sympaticky přibývá i mrtvol, ač se ze začátku může zdát, že Parasomnia bude spíš romantikou s jen lehčí příchutí hororu. Nakonec je tedy hororem, ale podobně nevýrazným, jako předcházející Maloneho Fear.com a House on Haunted Hill. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Děj Parasomnie by šel stručně popsat jako snahu kluka o záchranu holky ze spárů šíleného zabijáka. Jenže ten zabiják je většinu stopáže zavřený v blázinci a holka většinu stopáže prospí. Přesto oba poměrně brutálním způsobem povraždí hafo lidí. Pojetím to není nepodobné Cele, i když to nedosahuje její vizuální vytříbenosti. Jenže Cela zas neměla perfektního Jeffreyho Combse a to se sakra počítá. Hodnotím jako průměr, ale někomu by Parasomnia určitě mohla sednout ještě lépe. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

(17) Čakal som to ďaleko horšie, no žiadny filmársky zážitok sa nekoná. Snové etapy hlavnej postavy pomerne dosť negatívne ovplyvňovali vnímanie samotného snímku (No badget). No celkový nádych nebol tak zlý, i keď na hororové prvky (v priebehu) nijak extra bohatý. Posledná 20 minútovka bola pomerne nápaditá s dobrými kulisami, no potenciál sa dal zrejme využiť ďaleko viac. Škoda, lebo toto nie je vyslovené špatný námet. Medzi 2-tri. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Romantikům: Temné stíny háv svůj rozprostřely, dívka spanilá sní dál svůj sen. O zářících očích jinocha šlechetného, jenž uhranut byl krásou nevinnou, kterou lstivostí do tenat zapomnění, vlákal obávaný vládce myšlenek. Drsňákům: Voblbnutej jeliman Danny by rád vojel číču Lauru, páč mu příde jako celkem dostupný zboží, když je furt v limbu. Jenže už po ní slintá nadrženej úchyl-knihožrout Byron Volpe (moudra černé magie v pošahárně nenajde), protože skrz Lauru chystá těm, co dost nehoněj vědomosti hnusně krvavou pomstu. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Snaha o psychothriller, který se ale nevyvedl podle představ tvůrců. Chybuje se tu ve všem, jako třeba špatně zvolení herci, jejich myšlenkové pochody a děj samotný. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Danny si našel holku. To je dobrá zpráva, ovšem jeho nový objev většinu života prospí a nereaguje na svět. Ještě horší je, že se jí během spánku do hlavy nastěhoval psychopat, toho času zavřený v blázinci, který Lauru používá jako sekáček na maso. Princeznu je třeba osvobodit. Takže za mořem krve a horou mrtvol čeká na Dannyho souboj se zlým černokněžníkem. Jak pak tohle asi skončí? ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Škoda toho hrozne ošuntelého televízneho dojmu, peňazí asi nebolo veľa, však? Inak scenár nebol zlý a dokonca hororovo ma aj celkom pár scén potešilo. Záver mi potom trochu pripomenul snímok The Evil Within (2017), ktorý bol ale po formálnej stránke omnoho lepšie spracovaný. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se těšil na něco jiného než jsem v poslední době zvyklý. Navíc Malone není žádnej amatér a herecké obsazení vypadalo poměrně dobře. No ale po dokoukání mi nezbylo nic. Nebylo to špatné ani jsem se nijak extra nenudil ale bylo to takové o ničem, plno scén bylo poměrně nicneříkající herečka hrající tu spící pannu:-) byla šíleně špatná Combs nevýrazný....A plno dalších negativ, ale zase na druhou stranu je tu pár výborných scén a je to takové docela jiné tak aspoň ten průměr. Ale až se mě za týden někdo zeptá jak se mi líbila Parasomnie tak neodpovím protože si na film vůbec nevzpomenu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/parasomnie.html Film trochu námětem připomíná Celu s Jennifer Lopez. V nemocnici je holka, které se přezdívá Šípková Růženka. Prospí většinu svého života, probudí se málokdy. Pak se zde však objeví princ na bílém koni - mladík, který dokáže dívku vzbudit a nakonec ji dokonce unese. Jenže na dívku si dělal zálusk i chlápek z vedlejší cely - několikanásobný vrah a - považte! - hypnotizér. Nedbaje na poučku z Básníků, která praví, že zhypnotizovaný člověk neudělá, co se příčí jeho povaze, nutí lidi se sebevraždit, případně krutě vraždit. A tenhle hypnotizér nějak, nevíme jak, dokáže vstupovat do snů Šípkové Růženky, a to i na dálku. Když to teď sepisuju, uvědomuji si, že ten film byl víc nelogický, než by se zdálo. Zpočátku totiž upoutá pozornost zajímavým vizuálem i nevšední zápletkou. Jenže střídá nálady jak současné letní počasí, podobně se naprosto mění hudební styly soundtracku (z klasiky do šedesátek a zpět). Vzhledem k bláznivému zakončení jsem přemýšlel, jestli film nebyl myšlen jako hororová parodie, ale na to zde od začátku chybí podstatné indicie. Hodně vadí i ony nelogičnosti - proč mají nebezpečného vrahouna v nemocnici? Jak to, že mladík si může po nemocnici jen tak sem tam chodit? Proč vrahouna chodí krmit naprosto nezkušená a vyjukaná sestřička? Celou dobu Šípková Růženka spala, ale teď se probouzí a usíná jak na běžícím pásu, občas dokonce podle potřeby. Vizuál snů je poprvé zajímavý. Jenže on je potom stejný i napodruhé, naposedmé... Řady zrcadel a domeček na kopci zarostlý kořenem stromu. Podivné postavy. Pořád dokolečka, bez vývoje, bez "upgradu". ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Byl jsem docela zvědavý na tento kousek a to nejen proto, že se v něm objevil Jeffrey Combs. Filmy točící se okolo hypnózy se mi celkem líbí, ale tady jsem se povětšinu filmu dost nudil a to myslím doslova. Popravdě jsem si jej musel dopustit až na čtvrtý pokus. Herečka Cherilyn Wilson je sice pohledná děva a to její „umývání“ jsem Purcellovi záviděl, jenže některé dialogy byl tak otravné a scény uspávající, až jsem sebou málem praštil ze židle na zem, jako hlavní hrdinka. Naštěstí ke konci nastalo výrazné zlepšení, které v kombinaci s hudbou od Prokofieva - Dance of the Knights výrazně dopomohlo k mému finálnímu průměrnému hodnocení. Přitom kdyby režisér a scénárista v jedné osobě trochu více zamakal právě na samotném scénáři a vlastně i na vizuálních efektech, mohl z toho být i solidní kousek. To by se ovšem nesměl tolik vyžívat v romantických částech.50% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Sličná děva v kalhotkách a mužské košili párající nožem policistu? I pro tohle si člověk zamiluje horrory. Tak tenhle film mi postupem času přijde velmi zvláštní. Ne že by byl nějak extra dobrý nebo vyloženě špatný, minimálně mi přijde zajímavý. Najde se v něm totiž několik zajímavých okamžiků a to jak po dějové (přechod od původní romantiky k docela slušnému krváku - posledních pár minut je docela jízda), tak i po vizuální (zrcadlové bludiště, potažmo snové scény jako celek - tady se ta digitální animace opravdu docela povedla -, Volpovo mechanické panoptikum nebo sebevražda jeho ženy) stránce. Ty se však prolínají s trochu tradičními a ne moc zajímavými scénami. Přišlo mi, jako by Williama Malona napadly ty dobré scény a jasná představa, jak by vypadaly a on se pak k nim jen snažil domyslet ten zbytek, aby to dávalo jako film trochu smysl. Celý film by si určitě zasloužil trošku větší rozpočet, vyzrálejší herecké výkony (Combs je bezchybný) a větší kvalitativní vyváženost. Určitě mi ale pár věcí v paměti uvázne na hodně dlouho (šroubováky). Jsem rád, že jsem to viděl, nijak toho nelituji a doufám, že to je jen předzvěst dalších povedenějších a vyzrálejších Maloneových filmů. Za zmínku také určitě stojí velmi povedená hudba. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Určitě zajímavá věc, která bohužel trpí nedostatkem slušných herců a nízkým rozpočtem, který autorům nedovolil pojmout snový svět pompézněji. i tak ale není nouze o celkem slušnou atmosféru a několi výborných hororových momentů A na své si přijdou i fandové stříkající krve. Vytknul bych romantickou linii, ale i ta se dala nakonec přehlédnout. Příjemné překvapení. 60% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Byron Volpe ( Patrick Kilpatrick ) hypnotizér a masový vrah je v nemocnici vystavován jako opička v zoo. Každý se může podívat, jo a když už tam budete tak si jen tak mimochodem můžete " ukradnout " nějakého pacienta. Je to zcela normální..... tik, tak, tik, tak, tik, tak.... Po půl hodině filmu, jsem v tom měl tak trochu zmatek.Laura Baxter ( Cherilyn Wilson ) se zničeho nic začne budit, kdykoliv Dany Sloan ( Dylan Purcell ) " poručí " a usne v těch nejméně očekávaných situacích. Obraz je zmatený, hudba šílená, ale hlavně že teče spousta krve. Snová vize režiséra Wiliama Maloneho se mě docela líbila a dám čtyři hvězdy za ten zvláštní chaos ve filmu. Ve filmu zazní píseň Twilling of the goods - Soumrak Bohů, kterou znám z repertoáru skupiny Bathory http://www.youtube.com/watch?v=S_w72-AsoGQ , zde zahráno na housle a violončelo. CITÁT : To je nádherný den...... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Horor, ktorému možno diagnostikovať titulnú chorobu. Chce to byť Nočnou Morou, akousi parafrázou na všemožné slasheri s maskovaným, či nemaskovaným mäsiarom a ešte ku tomu kriminálkou s psychologickým podtónom. Ani jedno tu nefunguje. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

V podstate je to psychologická hra, ktorá je väčšinu svojho času nudná..ale ku koncu ako keby sa konečne niečo začne diať..čo je fajn...dá sa to pozrieť...ale nečakajte určite nič svetoborné... ()

stration 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco ve stylu Cela, obrazově vytříbený, nápaditý, oddechový horůrek. Obrazově vytříbený nebyl, nápaditý vůbec a oddechový také ne, pořád jsem se totiž musel hrozně soustředit a sledovat, zda mi fakt něco neuniklo, nebo je to jen zoufale nudné a blbé. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Často se stává že do jedné dívky dělá více mužů. Pokud je jeden z nich masák obecný a jako bonus hypnotizér tak může druhý ctitel buď urychleně vyklidit pole a nebo se o svou lásku rvát až do roztrhání těla. Danny si vybere možnost bé a tak se o dívku, půvabnou Lauru, která věčně spí a když je zrovna vzhůru tak masakruje okolí, nepřestane snažit a dělá co může, aby získal její lásku a zbavil jí toho masáka co jí leze do hlavy. Možná to zní šíleně, ale je to vydařený snímek a já se bavil. Napínavé, trochu krvavé a ten psychouš s úchylným pohledem bude nervově slabší jedince zaručeně děsit. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tenhle Will je hodně nemocnej režisér.Už toho má na kontě dost,a co si pamatuju,tak já viděl Netvora a Dům na Staunted Hill,ale jak je vidět,nic se nenaučil.I tohle je sračkoidní výstřik jakoby nějakého chovance ústavu,jinak to neni možný.A já blbec s timhle mařim svůj drahocenej čas.10%. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Tohle by mohl být nadprůměrný film, nebýt pár věcí: začátek je docela nudný a dívat se na to, jak nějaká holka pořád někde usíná a padá na zem mě velmi záhy přestalo bavit. Za další - snové sekvence působily děsně lacině a některé dialogy mě dostávaly do kolen (v negativním smyslu slova). Až do druhé půlky jsem si myslela, že moje hodnocení nebude lepší než 1*... Pak přišla druhá půlka a moje mínění se razantně změnilo. V momentě, kdy hlavní záporák uteče z blázince, dostává děj zajímavější spád a začíná být akčnější. Závěrečná psychedelická čtvrthodina se mi pak zdála takřka vynikající. Je tedy opravdu škoda, že první půlka filmu je tak nedotažená, protože jako celek to mohlo působit mnohem lépe. ()

Reklama

Reklama