Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Miroslav Horníček spolu s pozvaným hostem, (mj. Jan Werich, Lubomír Lipský, Jiří Sovák, Jan Pivec), vytvořili pořad plný inteligentního humoru. V letech 1968 - 69 bylo v televizi odvysíláno celkem 12 dílů. Nástup normalizace však tomuto cyklu nepřál a dalšího pokračování oblíbených Hovorů H se diváci dočkali až v roce 1990. (mibara)

(více)

Recenze (44)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zcela po zásluze dnes již legendární pořad velkého herce a především životního filozofa a velikána inteligentního humoru, Mistra Miroslava Horníčka. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

O tom, jak upadá postupem času v naší civilizaci kultura slova a rétorická vybavenost člověka svědčí nejlépe tento úžasný zábavný! pořad. Dokonalá ukázka toho, jak vypadala mentální úroveň mediálně kulturní elity konce šedesátých let. A pak si pro srovnání zkuste pustit nějakou dnešní zábavnou talk-show - jen ubohé verbální opakování téhož, snaha bavit za každou cenu, mělkost, v lepším případě (Uvolněte se, prosím) improvizační pohotovost moderátora, ale kde máte onu Horníčkovskou kultivovanost slova, hraní si s jazykem a jeho významy, nonšalantnost hostů a ten třaslavý dojem setkání s Osobností? Hovory H hovoří o úpadku dnešní mediální kultury (odklonu od hodnoty k barevnosti a efektnosti) a existenci někdejších zlatých časů (ale to se možná stačí podívat i jen na nějaký film z tehdejší novovlné doby, televizní inscenaci či záznam nějakého divadelního představení)... ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem skvělé ! Tak takhle se tenkrát prosím dělala zábava.. A takhle by zábava měla alespoň vypadat vážení.. A dělala by se i dál, nebýt a nepřijít normalizace. Horníčkovo křeslo pro hosta, vystřídalo několik slavných osobností, převážně ze světa filmu, ale nejvíce mi utkvěl v mé paměti, skvělý Jan Pivec, plný elánu a energie v té době už snad už národní umělec.? To byl skutečně vzpomínkový koncert, ale i Jiří Sovák, vypravující své zážitky z vojny kde byl společně právě s Horníčkem , také neměl chybu. Opravdu velmi vydařený a hlavně inteligentně humorný pořad, s křeslem pro hosta s pohotovým a velice vtipným Horníčkem. Svého času, to byl obrovsky populární televizní projekt. Akorát by mě zajímalo kolik částí tenkrát bylo celkem odvysíláno, a s kým vším..? ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

O rozporuplné žalostnosti naší současnosti říká tento proslavený klasický pořad Voskovcova werichovského pokračovatele mnoho. Zdá-li se některým z mladších komentátorů, že slova o nedostižnosti úrovně šedesátých let jsou nostalgizující výpovědí bez hlubšího podkladu, dostává se jim zde více než náležitého poučení. Co jméno, to pojem i zážitek, a to i tam, kde jinak jde o osobnost spíše průměrnou a zaměnitelnou. Osobité pokračování někdejších forbín Osvobozených nalezlo v tomto případě své adekvátní pokračování. Pokračování šťastné, svébytné a stejně nadčasové jako dílo jeho slavných prvorepublikových předchůdců. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Výjimka potvrzující pravidlo, že i prostá talk show může mít úroveň. Přičemž na druhou stranu člověk nemusí být ani zarytým Horňasem, aby si to užil. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Humor první třídy, k jehož sledování a dokonalému vychutnání je třeba mít uvnitř lebky mozek. Hovory H mě nikdy neomrzí, protože každý díl, který jsem viděl, je něčím skvělý a v něčem neopakovatelný. To musely být časy. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Posezení těch, kteří ještě uměli česky. Posezení moudrého člověka s chytrými lidmi, s jedinci, kteří znali (a někteří ještě znají) jak dělat třaskavou srandu bez vulgarit, dobytčáren a infantilností. S lidmi, se kterými bych se též toužil alespoň na chvilku posadit, jedno kam. Tiše bych hačal, valil sklivce na Pivce, nasával humor a slinil si do klína. Večer bych pak, až mi maminka zhasne lampičku u postýlky s nebesy a pohladí mou asymetrickou hlavu, snil svůj odvěký (a marný) sen o tom, že jednou budu taky vtipný, tak jako oni. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Horníčkův kultivovaný a především inteligentní humor vpadl na televizní obrazovky doslova znenadání a přestože neměl dlouhého trvání, patří dodnes k nedostižným vrcholům televizní zábavy. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Intelektuálský humor, to bylo panečku něco. Žádná agresivita ani trapnost, jakou jsme zvyklí vídat z obrazovek dnes. Horníčka můžu kdykoli znovu. ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Horníček byl mistr vypravěč. Jako jeden z mála ze sebe uměl udělat velmi decentně úplného idiota. Následní baviči, kteří jen tupě dělali idioty z ostatních, již neměli ani chloupek kouzla té původní československé bavičské scény. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

To se hodnotit nedá, to se musí vidět !!!!! Trio HORNÍČEK, SVITÁČEK, ROHÁČ bylo trio od Boha, ničím a nikým nenahraditelní. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelný Miroslav Horníček a jeho pořad plný skvělých hostů a nezapomenutelných hlášek. Zvláště pak Lasica se Satinským. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem sice jen jeden díl během retro-dne v r.2003 na ČT 2, ale i tak mě pořad dokázal zaujmout inteligentními rozhovory a humorem pod taktovkou Miroslava Horníčka. Škoda, že takoví lidé jako on už nejsou mezi námi. ()

Reklama

Reklama