Dario PianaScénář:
Brendan HoodKamera:
Stefano MorcaldoHudba:
Ilja David CmíralHrají:
Mike Vogel, Jaime Murray, Christina Cole, Michael Dixon, Jonathan Magnanti, Lasco Atkins, Paul Warren, Charlie Anson, Michael FeastObsahy(1)
Ian Stone je mladý muž, ktorý má problém. Nevie totiž, kým je. Každý deň sa prebúdza do novej skutočnosti, v priebehu ktorej ho vždy niekto zavraždí dosť brutálnym spôsobom. Jeho jedinou nádejou sú spomienky na vlastnú minulosť. (Mordenroth)
Psychopatická mozkožroutka, kterou pan ministr kouzel zapomněl přivázat na řetěz k Azkabanu, pronásleduje půvabného hokejistu s chytrýma očkama Jirky Krytináře. Chudák kluk z toho teroru začne na pokraji psychických sil blbnout a s pocitem vyhoření pokukovat po kdejaké šilhavé blonďaté opičce. Zápletka je to opravdu roztomilá a prvních dvacet minut se na takové dividýlko nechá i koukat, ale dokážu si představit mnohem krutější kratochvíle než jsou osudy těch, které v každé kultuře nazývali jinak, jako inspiraci. Třeba strávit večer ve vaně plné pěny vůně šeříku a se zaručeně pravým šumivým vínem Čtverák ve společnosti úplně nahaté Věry Bílé, která by mě po třetí sklence nepotěšila smyslnou výzvou: Líbej mě na ňadra, koloušku. Jenže tohle téma zpracovat na celuloid, tak by mě Landa obvinil, že jsem otporný rasysta. ()
Zhruba první polovina je atmosferická, mysteriózní, dynamická, docela originální - prostě nářez. Pak ale přijde zvrat. Na tom samotným by nebylo nic špatnýho, je celkem překvapivej. Ale je jednak mizerně podanej a jednak jde od té chvíle veškerá atmosféra a vůbec náboj filmu do kytek. Z napínavého hororu se rázem stává amatérská nadpřirozená variace na Matrix, a to včetně latexovejch agentů. Vrší se klišé na klišé a vše nakonec vrcholí soubojem se žárlivým strašidlem. Prostě nuda bez nápadu. Tři hvězdičky jen s odřenejma ušima za ten start. 5/10 ()
Horor s originálním námětem? Konečně! Stupňované tempo, s parádní atmosférou a trikama u kterých by mohlo několik áčkových titulů bezproblémů hledat inspiraci. Ke konci se bohužel silně nadprůměrný zážitek začíná vytrácet, ale celkově Lekce umírání stojí za pozornost na jedno shlédnutí. 75% ()
Strašlivě nevyrovnaný film - horská dráha zajímavých okamžiků a hlubokých propadů. Vcelku originální scénář má bohužel velké nedostatky a díry, herectví je veskrze spíše seriálové, ale slušné, výborné masky dost kontrastují s ošklivě zmrvenými kostýmy (u těch latexových panáčků jsem se opravdu zasmál) a CGI efekty a lá Krajní meze. Příště líp promyslet a zchrastit větší rozpočet, pánové. ()
TV/// Obsazení 3/10 Děj 3/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +triky, tísnivá atmosféra, pointa, -špatně zpracovaný dobrý námět, scénář, děj/// Tohle je příšerná noční můra a je to taky příšerná nuda, která postrádá logiku a nebýt "Twilight" závěru a závereční pointy, byl by to úplně zbytečný film. Takhle je to jen nudná blbost./// Celkem 43%/// ()
Photo © After Dark Films