Reklama

Reklama

Rodina Freelingových má nový dům i nový život, ale jejich pohoda netrvá příliš dlouho, duchové si je opět najdou... Diane, Steve, Carol Anne a Robbie už měli tu čest potkat zlé duchy, kteří jim zničili dům. Rodina nyní žije u matky Diane, která okamžitě poznala, že Carol Anne má zvláštní dar. Babička se pokouší od svojí dcery zjistit, co se tehdy ve starém domě vlastně stalo, ale Diane o tom nechce příliš mluvit. Toho večera babička umírá, a Carol Anne to dopředu věděla. Carol Anne se v nákupním centru setká s mužem, který ji velmi děsí. V tu dobu se opět začnou v jejich domě odehrávat zvláštní věci, které je děsí... Na pomoc přijede indiánský krotitel duchů Taylor. Steve Taylorovi nejprve nevěří, ale jeho postoj se postupně změní. U jejich dveří se také objeví Kane, což je právě ten muž, který vyděsil Carol Anne v nákupním centru. Kane se chce dostat do domu a do Steveovy přízně, ale on mu odolá. Podle Taylora to byla první vyhraná bitva, ze Stevea je teď bojovník. Taylora jim řekne, že síla jejich rodiny je v lásce, a proto jim radí, aby se nehádali, ale aby se milovali. Taylor také tvrdí, že Kaneovi jde o Carol Anne, ona je nejohroženější. Pak vezme Stevea do pouště, kde s ním provede rituál, aby mohl bojovat se zlem. Podle Taylora se rodina má vrátit na místo, kde stál jejich první dům, a tam musí s duchem bojovat... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Tedy co si pamatuji, "ten díl Poltergeista s indiánem" se mi kdysi hodně líbil, avšak teď krátce po opětovném zhlédnutí originálu mi, jako celek, až tak suprový nepřijde. Největší problém je asi v tom, že návrat nadpřirozena tu nepůsobí nijak důvěryhodně. Závěr jedničky vše parádně uzavřel. Snaha o prohloubení mytologie (postava Kanea, indián Taylor) je určitě chvályhodná a díky tomu film docela dobře funguje. The Other Side má skvělou atmosféru, úžasné horrorové scény, božskou hudbu Jerryho Goldsmithe (která je tu použita možná ještě lépe než v originále), avšak po dějové stránce to až tak uspokojivé není. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl nic moc. Zbytečně jsou přidána všelijaká roztodivná monstra a je to na úkor atmosféry. I postavy se často chovají docela zvláštně. Přemýšlím jestli má cenu koukat na závěrečný díl. Snad najdu v sobě dostatek odvahy. Ve filmu je jasná narážka na Sampsonův pobyt v psychiatrické léčebně. Zkuste hádat o jaký film se jednalo:) ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Není to sice taková síla jako první film, přesto v rámci žánru stále nadprůměrné. Napínavé, strašidelné a na svou dobu trikově solidně zpracované. Julian Beck jako Kane je až neskutečně děsivý a Willa Sampsona jako šamana mám raději než Zeldu coby Tanginu. Nechybí lekačky, monstra, několik děsivých momentů, stejně jako pár dojemných (babička vyvádějící Carol Anne ze světla) a některým scénám, zejména pak té odehrávající se na „druhé straně“, dodává neskutečně mrazivý podtext a zcela nový význam fakt, že malé (tehdy jedenáctileté) Heather v té době zbývaly pouhé dva roky života. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

První díl je samozřejmě kultovní, ale o trochu více mám raději tenhle. Obsahuje několik památných scén, na něž se nezapomíná - neposlušná zubní rovnátka, kreatura v láhvi a následné dávení, Diane stahovaná pod zem, motýlí hejno, úprk z garáže a finální scéna v podzemí. Nu a samozřejmě Julian Beck v temné roli reverenda. Jeho démonický zjev rozhodně vyděsí. Herecky je vůbec film velmi dobře obsazen. A když Carol Anne říká své babičce, že nikdy nechce vyrůst, člověka až zamrazí, když si uvědomí, jak krutý osud její představitelku potkal... viděno 5x a jistě ne naposledy. Hodnocení ponechávám. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Otřepaná hororová klišé a méně originálních hororových nápadů. To je Poltergeist II. Nese si všechny neduhy nepříliš kvalitního pokračování. Děravý scénář bez nápadu. Tupě se chovající a jednající postavy a ty samé hororové nápady viděné v jedničce, stále se dokola opakující. Ne, ani přítomnost indiána toto nezachránilo. Za závěrečnou pasáž ale přece jen ještě ty tři hvězdy udělím. Ale je to o fous. Poltergeist II. je ten příklad filmu, kdy se z hororu stává dojná kráva, ale přece ještě tam jsou vidět nějaké ty plusy, které jste obdivovali u předchozí prvotiny. 60% ()

Galerie (139)

Zajímavosti (7)

  • Potom, ako sa štáb dozvedel, že vo filme boli použité skutočné kostry, požadovali, aby bol vykonaný exorcizmus. Ten vykonal herec Will Sampson (Taylor), ktorý bol šaman aj v skutočnom živote. (8HitBoy)
  • V izbe malej Carol Anne Freelingovej (Heather O'Rourke) možno vidieť plagát snímky E.T. - Mimozemšťan (1982). Zaujímavé je, že hlavná predstaviteľka tohto filmu, Drew Barrymore, mala pôvodne hrať rolu malej Carol Anne. (8HitBoy)

Reklama

Reklama