Reklama

Reklama

Rodina Freelingových má nový dům i nový život, ale jejich pohoda netrvá příliš dlouho, duchové si je opět najdou... Diane, Steve, Carol Anne a Robbie už měli tu čest potkat zlé duchy, kteří jim zničili dům. Rodina nyní žije u matky Diane, která okamžitě poznala, že Carol Anne má zvláštní dar. Babička se pokouší od svojí dcery zjistit, co se tehdy ve starém domě vlastně stalo, ale Diane o tom nechce příliš mluvit. Toho večera babička umírá, a Carol Anne to dopředu věděla. Carol Anne se v nákupním centru setká s mužem, který ji velmi děsí. V tu dobu se opět začnou v jejich domě odehrávat zvláštní věci, které je děsí... Na pomoc přijede indiánský krotitel duchů Taylor. Steve Taylorovi nejprve nevěří, ale jeho postoj se postupně změní. U jejich dveří se také objeví Kane, což je právě ten muž, který vyděsil Carol Anne v nákupním centru. Kane se chce dostat do domu a do Steveovy přízně, ale on mu odolá. Podle Taylora to byla první vyhraná bitva, ze Stevea je teď bojovník. Taylora jim řekne, že síla jejich rodiny je v lásce, a proto jim radí, aby se nehádali, ale aby se milovali. Taylor také tvrdí, že Kaneovi jde o Carol Anne, ona je nejohroženější. Pak vezme Stevea do pouště, kde s ním provede rituál, aby mohl bojovat se zlem. Podle Taylora se rodina má vrátit na místo, kde stál jejich první dům, a tam musí s duchem bojovat... (TV Prima)

(více)

Recenze (99)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kdy už se lidi poučí, že není dobré dělat stavební parcely z míst odpočinku mrtvých...navíc když to ti mrtví ani zaživa neměli v hlavách moc v pořádku...zkrátka a dobře, je to znovu totéž, jen trochu děsivější a míň rodinně harmonické. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Je nezmysel utekať. Tak či tak vás nájdu. Je lepšie zostať.“ Poctivé pokračovanie pre mňa kultovej prvej časti vracia do hry rovnakú rodinu, síce sa presťahuje, ale duchovia si ju nájdu aj tam. Síce sa stratil „moment prekvapenia“ (už len znudene čakáme, kedy sa strašenie začne odznova a aké nechutné masky a triky na nás tvorcovia, tentoraz už bez Spielberga ako producenta, znova vytiahnu), ale pomáha mu príjemne strašidelná atmosféra a dobré herecké obsadenie, plné pôsobivých „ksichtov“, ako sú maličká Zelda Rubinsteinová, obrovský Indián Will Sampson (PRELET NAD KUKUČÍM HNIEZDO, BIELY BIZÓN, KOSATKA ZABIJAK) a temný/desivý „Reverend Kane“ (Julian Beck nevyzerá ako človek, ale skôr ako latexová obluda H.R. Gigera). Každopádne „lietajúce finále v časopriestore“ je trápne a blonďavý anjelik Heather O'Rourkeová už nie je taký rozkošný, ako po prvý raz. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Titul "Poltergeist 2" (Poltergeist II.: The Other Side) je najlepší film z celej tejto americkej duchárskej, poltergeistovskej trilógie. Oproti prvej (kultovej) časti má toto druhé pokračovanie svižnejší spád a navyše do príbehu vstupujú dve výrazné postavy. Utrápenej rodine Freelingovcov, ktorú si znova našli nepokojní duchovia, prichádza na pomoc tajomný indián Taylor, ale tiež sa zjavuje na scéne aj desivý prízrak šialeného reverenda Kanea. Scéna kedy prichádza démonický Kane ku domu, kde žije malá Carol-Anne so svojimi rodičmi, a následný dialóg s jej otcom Stevenom je nezabudnuteľná, famózna, dychberúca. Vždy mi z toho behajú zimomriavky po chrbte. **** ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Dobré pokračování této trilogie. Ani přestěhování nezabránilo před jinou dimenzí. Efekty stojí za pochvalu. ( Hodnocení: 6/10 ) ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Asi nejpodařenější díl z celé původní trilogie. Je teda pravda, že po tom co tomu někteří moji kámoši dělali obrovskou reklamu jsem čekal, že to bude ještě krapet lepší, ale ok v rámci možností z toho vycucli maximum i když je to trochu kopie jedničky. Čtvrtá hvězda jde nakonec za toho hnusnýho dědka.70% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl nic moc. Zbytečně jsou přidána všelijaká roztodivná monstra a je to na úkor atmosféry. I postavy se často chovají docela zvláštně. Přemýšlím jestli má cenu koukat na závěrečný díl. Snad najdu v sobě dostatek odvahy. Ve filmu je jasná narážka na Sampsonův pobyt v psychiatrické léčebně. Zkuste hádat o jaký film se jednalo:) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

První díl je samozřejmě kultovní, ale o trochu více mám raději tenhle. Obsahuje několik památných scén, na něž se nezapomíná - neposlušná zubní rovnátka, kreatura v láhvi a následné dávení, Diane stahovaná pod zem, motýlí hejno, úprk z garáže a finální scéna v podzemí. Nu a samozřejmě Julian Beck v temné roli reverenda. Jeho démonický zjev rozhodně vyděsí. Herecky je vůbec film velmi dobře obsazen. A když Carol Anne říká své babičce, že nikdy nechce vyrůst, člověka až zamrazí, když si uvědomí, jak krutý osud její představitelku potkal... viděno 5x a jistě ne naposledy. Hodnocení ponechávám. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Postrádal jsem tu poltergeistovský věcičky na to, že je to pokračování Poltergeista. Nějaká snaha tu byla, ale já to nepovažoval za něco co dělá poltergeist. :D No nic, příběh byl docela fajn a z děduly šel trochu strach. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jediným svetlým momentom dvojky je pasáž, kedy z Craiga T. Nelsona vyjde obrovský humanoidný červ, zvyšok je smiešny (Indián!) detský horor. Ani tie efekty už nie sú také prepracované ako v jednotke. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nečakal som veľa, ale aj tak to je pre mňa nepríjemné prekvapenie. Dejová linka je akýsi zlepenec hlúpeho chovania sa postáva, nudy a infantilných rečičiek, ktoré vedie predovšetkým nesympatický, zubatý indián, ktorý nerobí nič iné, len sa tmolí okolo domu a v dome, pričom zo seba trúsi svoje "múdrosti". Trikové efekty aj s ohľadom na dobu vzniku snímku sú viac ako úbohé, niekedy až smiešne. Vraj je jednotka lepšia, ale po tomto zážitku ma prešla chuť na ďalší experiment s Poltergeistom. Radšej som si mal pustiť Ghostbusters. 25/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

To teda byla strašná volovina. Že trojka je průser to si matně pamatuju, ale že už dvojka bude utrpení to jsem netušil. Jako malej šulin jsem byl možná zesranej, ale teď už to nějak nepůsobí. Pár dobrých scén se určitě najde a potěší i účast W. Sampson(a). Nejděsivější na tomhle filmu je starouš Kane. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(15%) Ani první POLTERGEIST nebyl, bůh ví jaká pecka, ale stále to byla pohodová, koukatelná záležitost na slušné 3*. Ale tohle pokračování ? To se jim teda vůbec nepovedlo. První půle snímku byla docela dost nudná, nic výrazného se tam ani tak moc neudálo. V poslední cca 3/3 se to už víc rozjelo, ale nesledovalo se mi to vůbec dobře. Bylo tu spoustu trapných scén, efektů a debilních nápadů + ta část s indiánem a zlým dědkem – to už jsem opravdu pomalu padal do kolen. Hororové prvky nulové, Goldsmithova hudba ještě tak ušla, atmosféra se vytratila. Jen ta herecká sestava mě ještě tak vcelku bavila. Kdyby to nebylo tak trapné - na až fantasy/dětské pojetí, tak by se z toho možná ještě dalo něco vykouzlit, ale asi ani to ne. Z milosti a s ohledem na obstojný první film dávám slabou 1* (ani nevím, proč ji dávám, nezaslouží si to). Hrůza. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prvý Poltergeist povedal všetko, čo bolo povedať treba. Ale v tom zmysle, že niektoré veci sme si mohli domyslieť sami a boli ponechané vlastným diváckym interpretáciám. Druhý diel bohužiaľ všetko doslovne vysvetľuje, čo ale môže značná časť publika doceniť. Nechýba zopár skvele nakrútených scén, celkovo je to viac hororovejšie, ale aj menej atmosférické. Hlavný antagonista v ľudskej koži naháňa skutočne strach, snáď tento herec nemal vo svojej dobe problém chodiť po ulici, kde ho ľudia po filme spoznávali. Osobne si myslím, že druhý diel zostarol viac ako pôvodný Poltergeist. Ale stále je tu ten dokonalý osemdesiatkový feeling, takže pokiaľ ho milujete, nie je čo riešiť. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Není to sice taková síla jako první film, přesto v rámci žánru stále nadprůměrné. Napínavé, strašidelné a na svou dobu trikově solidně zpracované. Julian Beck jako Kane je až neskutečně děsivý a Willa Sampsona jako šamana mám raději než Zeldu coby Tanginu. Nechybí lekačky, monstra, několik děsivých momentů, stejně jako pár dojemných (babička vyvádějící Carol Anne ze světla) a některým scénám, zejména pak té odehrávající se na „druhé straně“, dodává neskutečně mrazivý podtext a zcela nový význam fakt, že malé (tehdy jedenáctileté) Heather v té době zbývaly pouhé dva roky života. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že pokračovania už nemajú toľko fanúšikov ako originálny film, nie som si celkom istý, či sú hodné toho obrovského zatracovania. Druhý film je asi môj najmenej obľúbený z originálnej série, no i tak si myslím, že má pár skvelých momentov, ktoré stoja za to. A ironicky dokonca aj pár vtipných momentov. Najmä asi keď Steve hovorí Taylorovi, že jeho auto je už nasrané a nechce, aby s ním čokoľvek robil. To ma vždy rozosmeje. Na tomto filme je ale zvláštne, že napriek tomu, že si pamätá veľa z pôvodného filmu a tretieho pokračovania, na tento sú moje spomienky veľmi hmlisté a to je vcelku škoda. Viac si asi pamätám niektoré efekty z neho, než na celkový príbeh, kde Henry Kane chcel znovu uniesť Carol Anne, aby mohla stratené duše odviesť na svetlo. Aby sme si ale rozumeli, pamätám si pointu, no nepamätám si vôbec, cez aké scénky sme sa k tomu všetkému dopracovali. Páčila sa mi scénka so zubnými rovnátkami, a myslim, že tu bol aj Steve istý čas posadnutý démonom, lebo vypil whiskey s červom, ale tam asi aj moje spomienky viac menej končia. Je to však celkom sledovateľné a miestami to vie vytvoriť atmosféru. Každopádne je toto pokračovanie viac-menej sklamanie. Nemyslím si, že je to hrozný film, ale rozhodne to nie je to, čo vytvoril originál. Na môj vkus je to trošku priemerné. Ale miestami podľa mňa film funguje. ()

Reklama

Reklama