Reklama

Reklama

Rodina Freelingových má nový dům i nový život, ale jejich pohoda netrvá příliš dlouho, duchové si je opět najdou... Diane, Steve, Carol Anne a Robbie už měli tu čest potkat zlé duchy, kteří jim zničili dům. Rodina nyní žije u matky Diane, která okamžitě poznala, že Carol Anne má zvláštní dar. Babička se pokouší od svojí dcery zjistit, co se tehdy ve starém domě vlastně stalo, ale Diane o tom nechce příliš mluvit. Toho večera babička umírá, a Carol Anne to dopředu věděla. Carol Anne se v nákupním centru setká s mužem, který ji velmi děsí. V tu dobu se opět začnou v jejich domě odehrávat zvláštní věci, které je děsí... Na pomoc přijede indiánský krotitel duchů Taylor. Steve Taylorovi nejprve nevěří, ale jeho postoj se postupně změní. U jejich dveří se také objeví Kane, což je právě ten muž, který vyděsil Carol Anne v nákupním centru. Kane se chce dostat do domu a do Steveovy přízně, ale on mu odolá. Podle Taylora to byla první vyhraná bitva, ze Stevea je teď bojovník. Taylora jim řekne, že síla jejich rodiny je v lásce, a proto jim radí, aby se nehádali, ale aby se milovali. Taylor také tvrdí, že Kaneovi jde o Carol Anne, ona je nejohroženější. Pak vezme Stevea do pouště, kde s ním provede rituál, aby mohl bojovat se zlem. Podle Taylora se rodina má vrátit na místo, kde stál jejich první dům, a tam musí s duchem bojovat... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Trošku slabšie ako prvá časť, ale stále rýdza klasika žánru. Určite menší kvalitatívny pokles ako v už spomínanej Elm Street sérii pri druhej časti. Nie je to žiaden Sinister ani Insidious a už vonkoncom nie Paranormal Stupidity, ale ehm, čo viac napísať. Na Fredyho to síce nemá, ale ako trojka je to rovnocenné s prvou trojkou Hellraisera. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Otřepaná hororová klišé a méně originálních hororových nápadů. To je Poltergeist II. Nese si všechny neduhy nepříliš kvalitního pokračování. Děravý scénář bez nápadu. Tupě se chovající a jednající postavy a ty samé hororové nápady viděné v jedničce, stále se dokola opakující. Ne, ani přítomnost indiána toto nezachránilo. Za závěrečnou pasáž ale přece jen ještě ty tři hvězdy udělím. Ale je to o fous. Poltergeist II. je ten příklad filmu, kdy se z hororu stává dojná kráva, ale přece ještě tam jsou vidět nějaké ty plusy, které jste obdivovali u předchozí prvotiny. 60% ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(15%) Ani první POLTERGEIST nebyl, bůh ví jaká pecka, ale stále to byla pohodová, koukatelná záležitost na slušné 3*. Ale tohle pokračování ? To se jim teda vůbec nepovedlo. První půle snímku byla docela dost nudná, nic výrazného se tam ani tak moc neudálo. V poslední cca 3/3 se to už víc rozjelo, ale nesledovalo se mi to vůbec dobře. Bylo tu spoustu trapných scén, efektů a debilních nápadů + ta část s indiánem a zlým dědkem – to už jsem opravdu pomalu padal do kolen. Hororové prvky nulové, Goldsmithova hudba ještě tak ušla, atmosféra se vytratila. Jen ta herecká sestava mě ještě tak vcelku bavila. Kdyby to nebylo tak trapné - na až fantasy/dětské pojetí, tak by se z toho možná ještě dalo něco vykouzlit, ale asi ani to ne. Z milosti a s ohledem na obstojný první film dávám slabou 1* (ani nevím, proč ji dávám, nezaslouží si to). Hrůza. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

To teda byla strašná volovina. Že trojka je průser to si matně pamatuju, ale že už dvojka bude utrpení to jsem netušil. Jako malej šulin jsem byl možná zesranej, ale teď už to nějak nepůsobí. Pár dobrých scén se určitě najde a potěší i účast W. Sampson(a). Nejděsivější na tomhle filmu je starouš Kane. ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Tedy co si pamatuji, "ten díl Poltergeista s indiánem" se mi kdysi hodně líbil, avšak teď krátce po opětovném zhlédnutí originálu mi, jako celek, až tak suprový nepřijde. Největší problém je asi v tom, že návrat nadpřirozena tu nepůsobí nijak důvěryhodně. Závěr jedničky vše parádně uzavřel. Snaha o prohloubení mytologie (postava Kanea, indián Taylor) je určitě chvályhodná a díky tomu film docela dobře funguje. The Other Side má skvělou atmosféru, úžasné horrorové scény, božskou hudbu Jerryho Goldsmithe (která je tu použita možná ještě lépe než v originále), avšak po dějové stránce to až tak uspokojivé není. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (7)

  • Potom, ako sa štáb dozvedel, že vo filme boli použité skutočné kostry, požadovali, aby bol vykonaný exorcizmus. Ten vykonal herec Will Sampson (Taylor), ktorý bol šaman aj v skutočnom živote. (8HitBoy)
  • V izbe malej Carol Anne Freelingovej (Heather O'Rourke) možno vidieť plagát snímky E.T. - Mimozemšťan (1982). Zaujímavé je, že hlavná predstaviteľka tohto filmu, Drew Barrymore, mala pôvodne hrať rolu malej Carol Anne. (8HitBoy)

Reklama

Reklama