Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Ulice, kde se rodí hvězdičky." Důmyslná bláznivá metakomedie o světě filmařské šmíry a natáčení brakových filmů si utahuje z podmínek v zákulisí produkcí Rogera Cormana. Režijní debut střihačů upoutávek vznikl z podstatné části recyklováním záběrů ze starších filmů, které jsou zasazené do nového kontextu. (Letní filmová škola)

Recenze (3)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Me to moc nebavilo. Takova parodie na nataceni beckovych filmu, ktera vlastne asi ani moc parodii neni, a hlavne neni vtipna... Par peknejch holek, ale ty to nezachranej. Myslim, ze lepsi je, podivat se na parodovane originaly. :) 2- ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Všechny popularizační dokumenty a rozjařilé či interpretačně bohaté texty dělají brakovým snímkům vlastně medvědí službu. Diváky totiž neadekvátně navnadí na sled šokantních, zábavných, intenzivních či fušerských sekvencí. Jenže ve svém zaměření na nejšťavnatější drobečky nepřiznávají, že dané sekvence fungují spíše metatextově při podrobení díla analýze či v kontextu podobných sekvencí z jiných filmů a že zbytek jimi vyzdvihovaných filmů je snůška úmorných scének. O "Hollywood Boulevard" se velmi dobře poslouchají historky ze sákulisí v dokumentech "Holky s mačetami útočí" a "Cormanův svět", ale při zhlédnutí samotného filmu se už žádné nadšení nedostavuje. Celý projekt je typická braková šmíra, kde diváka z apatie vytrhne hrstka obnažených poprsí a pár povedených vtípků (např. celá sekvence v autokině), ale všude deklamovaná sebereflexe brakové cormanovky o natáčení braků ala cormanovky se omezuje na prvoplánové a místy trapně jalové gagy, které se k předmětu samy nabízejí a jejichž pointy lze snadno uhodnout dlouho před jejich nástupem. Nejsympatičtější tak na filmu je fakt, že vznikl recyklováním akčních záběrů z předchozích titulů New World Pictures, čímž odhaluje šumařskou povahu firmy i dobové brakové kultury. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama