Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film se odehrává v Římě v 80. letech. Parta kamarádů se má připravovat na zkoušku dospělosti, místo studia se ale zaplete do neuvěřitelné souhry nešťastných náhod. Za všechno může Luca, který - vyzbrojen nezvyklou odvahou - zasype profesora italského jazyka a literatury Martinelliho celou řadou urážek a obvinění. Hned nato zjistí, že Martinelli bude členem zkušební komise. Aby toho nebylo málo, Luca se zamiluje do Claudie, která je zasnoubená s chlapcem, jenž má o 20 kg více svalů než on. A to ještě netuší to nejpodstatnější: Claudie je dcerou nenáviděného profesora Martinelliho. Vše vrcholí noc před maturitou… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

U filmů, jejichž děj se odehrává v "osmdesátkách", mám obrovskou výhodu v tom, že poznávám každou skladbu ze soundtracku, což se mi u snímků ze současnosti příliš často nestává. Kromě toho má film na komedii ze studentského prostředí nezvykle dobrou atmosféru, kvalitní humor, fajn obsazení (na Claudii se mi velice dobře dívalo a poker face profesora Martinelliho mě fakt dostával) a absolutní nedostatek amerického patosu. Takové filmy mě dokážou hodit do pohody. Závěrem musím oficiální cestou poděkovat bubun za její komentář, bez něhož bych se k této záležitosti vůbec nedostal. A to by byla fakt škoda. Moje. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Neskutečně milý a příjemně vtipný film s nostalgickými hudebními haluz hity 80. let, které jen umocňují pohodovou atmosféru snímku. Herci jsou vesměs sympatičtí (Eros Galbiati, tedy Riccardo, rozhodně není k zahození - a Cristiana Capotondi, představitelka Claudie, obličejem docela připomíná Evu Green) - největší sympaťák je však suverénně pan profesor s vizáží současného Petera Gabriela - toho si člověk prostě musí zamilovat! Když to vezmu kolem a kolem, takhle nějak si představuji téměř ideální, nenáročnou, avšak zároveň inteligentní komedii pro mládež (a koneckonců nejen pro ni) - stokrát lepší než American Pie a podobné bezduché hovadiny. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Massi, můj nejlepší kámoš. Drží rekord v počtu mrtvých prarodičů. 35 starých ubohých lidí se muselo obětovat, aby ho v hodině nezkoušeli.“ Vysmát se nenáviděnému profesorovi ještě před maturitou není úplně to nejtaktičtější, co můžete udělat, tím spíš, pokud ho nečekaně dostanete jako přísedícího. A do toho ještě ta láska (jakože podlehnout Cristianě Capotondi je tak snadné)…Nečekal jsem nic jiného než maximálně nenáročnou „teen“ komedii. A nakonec se z toho vyklubala překvapivě pohodová a vtipná odreagovačka, u které jsem se upřímně bavil. Své samozřejmě dělá i nabouchaný dobový soundtrack, kombinace anglicky a italsky zpívaných „pecek“ té doby funguje na jedničku (ostatně, jet si v porsche 200 kilometrů za hodinu a zpívat si u toho The Final Countdown…to prostě má své kouzlo). A poměrně netuctový závěr překvapil a vlastně i potěšil. Slušné 4*. Pokud točit „teen“ komedie, tak přesně takhle. „Díval jsem se na těch 10 vteřin Claudie celou noc. Alice říká, že jsem psychopat…myslím, že má pravdu.“ ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Noc před zkouškami je sympatický, příjemný, svěží a vtipný film, který ničím neurazí a na rozdíl od jiných nejmenovaných teenage-filmů je inteligentní. Zkrátka ideální oddechovka. Zdánlivě jednoduchá zápletka - student krátce před maturitou vynadá svému profesoru italštiny těmi nejštiplavějšími výrazy, maje za to, že už to nemůže mít žádné následky, jelikož ten ho už zkoušet nebude, což se však záhy ukáže jako fatální omyl - nicméně na tuto zápletku se nabalují další a další události, typické pro teenagerský věk, které diváka překvapují vtipnou a nečekanou pointou. Opravdu slušná komedie s reminiscencemi na osmdesátá léta, okořeněná dobovými hitovkami a na pohled příjemnými herečkami.....:-) ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Velké pochutnání. Vkusný humor se šňůrou pohedených situačních zvratů, vtipných dialogů a dobrých hereckých výkonů. Dýchá to atmosférou konce osmdesátých let, studentským elánem a nevázaností života otevřeného všem nadějím. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se to tváří skoro tuctově, ale na konci se z toho vyklube moc příjemná, letní, pohodová a hlavně těžce nostalgická komedie, která potěší a zahřeje na duši. Moc pěkná ukázka toho, že když je Vám kolem osmnácti let, tak máte na starost, nebo spíše v hlavě úplně jiné věci, než se učit na maturitu. Řeší se hlavně láska, nevěra, nečekané otcovství a pár jointů navíc, to vážně není nikdy na škodu. Super konec, scéna s klečením na náměstí a hlavně hudební složka a poslední song ve mně nechávají ještě malou naději, že nakonec půjdu do plných. Rozmyslím se pořádně a uvidím, zatím je to tak padesát na padesát. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Milý návrat do osemdesiatok, ale toho talianskeho typu, u nás boli ešte v kurze mrkváky a bony do tuzexu. Veľmi úspešný film na talianskom trhu, pritom veľmi nenápadný a do našich končín snáď ani nedorazil. Problémy lásky a dospievania podané vtipným spôsobom a bez zbytočných humorných vložiek moderného typu, pri ktorých by sa kedysi človek aj zapýril. Film aj o tom, že hoci sa doba, oblečenie aj hudba mení, emócie však svojou podstatou ostávajú stále tie isté. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+4* tahle lehká romantická komedie se mi trefila do vkusu, i když na žánr studentských a pubertálních komedií ulítlý rozhodně nejsem. Ono je to asi nejspíš tím, že tato si jede v úplně jiném duchu než jsme v posledních letech zvyklý. Tady je to hodně o retro atmosféře, o chytře napsaném scénáři a slušných hereckých výkonech, které skvěle padnou do svých rolí. Rozhodně teda nepočítejte s něčím na úrovni amerických Prciček či jiných uslintaných komedií točených pro dnešní týnejdžry, i když myslím že by si to mohli užít i mladí. Má to hlavu a patu a rozhodně na závěr se nedočkáte typického klišé. Rozhodně doporučuji a zaslouží si větší pozornost než současnou necelou stovku. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě, že tento film vidělo tak málo lidí... Asi trochu zapadlý film, který je ale skutečně fajn a příjemný na odreagování, ať už pro teenagery, jak tady někteří píší, nebo pro dospělé. Viděla jsem ho v období, kdy jsem zkoukla několik pokračování American Pie, a byl to po těch hloupejch nevtipnejch nechuťárnách pro mě balzám na duši. Tím ale nechci říct, že by Noc před zkouškama byla kvalitní jen ve srovnání s těma hrůzama, naopak. Pokud se chcete (inteligentně) odreagovat a pobavit, a k tomu jako bonus si zavzpomínat na 80.léta, jejich hudbu a módu, rozhodně doporučuju. ()

ddf76 

všechny recenze uživatele

Hodne povedena italska komedie o studentech a jednom profesorovi. Asi nejlepsi film na Dnech evropskyho filmu :))). ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem ten stejný film? Italské Prci prci prcičky nejsou vtipné, oddechové, letní, prostě nic. 100 minut trvající italská křeč, kde si budu pamatovat jen vtip v rádiu. Soundtrack to má dobrý, ještě aby ne, ta doba přinesla kvanta hitů, ale to je opravdu to jediné, co se dá tady trochu pochválit. ()

fantomas19 

všechny recenze uživatele

Noc pred maturitou - Taliansku komédiu z roku 2006 režíroval Fausto Brizzi. Neuváženým činom v posledný deň v škole pred maturitami sa Luca Molinari (Nicolas Vaporidis) dostáva do víru zvláštnych udalostí, ktoré ho čakajú celé dva týždne počas závarečného štúdia na maturity. Vynadať neobľúbenému profesorovi Antoniovi Martinellimu (Giorgio Faletti) nebol asi dobrý nápad, ale najlepší priatelia Massi (Andrea De Rosa), Alice (Sarah Maestri) a Riccardo (Eros Galbiati) nenechajú Luca bez podpory a spolu vymyslia kopec "zaručených" metód, ako maturity zvládnuť. Naviac, na párty sa Luca bláznivo zamiluje do tajomnej Claudie (Cristiana Capotondi). Mladí nadšenci života v hektickom dvojtýždni stíhajú okrem štúdia riešiť aj rodinné problémy, milostné vzťahy, rozchody, doučovania, párty, oddych, ale aj tehotenstvo a plány do budúcnosti. A preto niet divu, že vyvrcholenie všetkých komplikácií - noc pred maturitou - ostane navždy nezabudnuteľnou... ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Italská mládež 80. let, oddávající se radovánkám i řešící trable, spojené s láskou a s blížící se maturitou. Příjemný, pohodový a vtipný snímek, při němž se sice divák zrovna nedusí smíchem, ale těch 100 minut si může velice dobře užít. V hlavní roli Lukyho bych si ale já osobně dokázal představit výrazově kreativnějšího herce. 65%. ()

sahier 

všechny recenze uživatele

Opäť som mala 17 násť !!! Perfektné kostými a hudobný výber do bodky podčiarkuje atmosféru 80tych rokov 20 storočia, vrátane životných situácii , vtipné a zároveň s dávkou nostalgie na dobu , ktorú som zažila aj ja ! ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Moc o těchto studentských komedií nečekám, ale tady jsem dostal příjemnou milou zábavnou italskou podívanou. Hlavně cením, že tvůrci se dokázali udržet v mantinelech vkusnosti a přesto dokázali diváka velmi slušně pobavit. ()

charles3 

všechny recenze uživatele

Televizní překvapení měsíce. Možná nejlepší teenagerovská komedie, co jsem kdy viděl. Sice dost podle amerických šablon, ale v kontextu evropských filmů originální a svěží. Tak akorát zapletený děj s pár nečekanými zvraty, sympatickými herci (představitel profesora Mršiny je takřka přesný italský klon Roberta De Nira), slovním i situačním humorem (málokdy se u komedií směju nahlas, ale tady to párkrát jinak nešlo) a skvělým dobovým soundtrackem. Přesně takovéto filmy jsem chtěl vidět v dobách, kdy jsem byl ve věku jejich hrdinů, což v 80.letech pochopitelně nebylo možné. Pátá hvězda je za to, že jsem sám v těch letech (kdy se děj odehrává) maturoval, a můj brácha dokonce přesně v tom stejném roce :-) Jediné, co mi ve filmu chybělo, bylo dořešení toho problému s poškozeným Ferrari :-( ()

Lencuccia 

všechny recenze uživatele

Tak já jsem to viděla v originále v IT v televizi a v kontextu současné italské tvorby komedií mi to přijde spíše jako slabší průměr. Něco mezi dvěma a třemi hvězdičkami, zaokrouhluji na dvě. ()

Reklama

Reklama