Reklama

Reklama

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Buřtík Richard Dean Anderson se zde vyloženě jen mihne, takže nečekejte, že by si O´Neil vystřihl zase hlavní roli. Jde jen o prodloužený díl, který je jen tak mimochodem tím úplně posledním. Akce je televizní, premisa cestování časem se změnou historie už několikrát použitá (dokonce i v seriálu), takže tahle závěrečná "oslava" seriálu je jen velmi průměrným prodlouženým dílem, který nefunguje v rámci seriálu ani nostalgie. Na Zemi útočí Goaldi, shazují bomby, miliony lidí je mrtvých a téměř nikoho to nezajímá. Dafuq? Hvězdná brána už několik sérií přesluhovala, o tom žádná, dojela do cíle jakžtakž se ctí, ale tímhle "dalším" závěrem jen vypráví něco, co může zajímat už jen opravdu ty největší zastánce SG1. V přímé konfrontaci s koncem Atlantidy je tohle poražený. Nechte legendu v klidu odpočívat... ()

Taffey 

všechny recenze uživatele

Stargate sleduji neustále. Ať SG-1 z televize nebo Atlantis z DivX. Atlantis je výrazně lepší než SG-1 ať technicky nebo dějově, Continuum je výrazně horší než seriál SG-1. Celý děj Continua by se krásně vešel do jednoho dílu seriálu. To, co odpustím seriálu, tedy jistou televiznost, protože seriál je pro televizi vyráběn, to filmu neodpustím. Celkově jsem měl dnes, po prvním zhlédnutí Continua, pocit odfláknutosti. Jak technické, tak režijní, tak co se hereckých výkonů týče. Z herců ANI JEDEN nezahrál naplno, připadali mi, že to vzali jako džob na jeden den, takovou jakousi bokovku. Když si čtu hodnocení takového Dan9K nemůžu se ubránit dojmu, že jsem viděl úplně jiný film. Pokud bych měl dát Continuu vyšší hodnocení než 3, kolik bych pak musel dát takovému dílu Tabula Rasa z Atlantis? 10? Ne. To není možné. Teď mě tak napadá, k jakému filmu bych Continuum přirovnal. K DaVincimu kódu. Tam bylo taky všechno narychlo, bez vysvětlení, hop sem, hop tam. Taky to mělo všechno logiku, ale jakmile zrychlíte některé přechody mezi logickými celky, příjdete o napětí. A přesně to je největší mínus jak DVK tam Continua. Jsem nesmírně zklamán. Než jsem se začal koukat na Atlantis, říkal jsem si, že když tam není O´Neil, tak to nebude ono. Ale ejhle, je to ono a ještě lepší. Takový Dr.McKey, to je postava, která v SG-1 nebyla. A tak bych mohl vyjmenovat dalších 5 postav, které jsou lepší než všichni v SG-1 dohromady, Radka Zelenku nevyjímaje. ()

Jacques1 

všechny recenze uživatele

Podstatně lepší než Ark of Truth, a to ve všech ohledech. Martin Wood ukázal už během seriálu, že má potenciál dobrého režiséra a na tomto filmu jej uplatnil, za což jsem rád, protože můžu s klidem říct, že Stargate Continuum je dobrý film, a to bez ohledu na mou slabost pro seriál, u kterého se člověk určitě pobaví a nebude sledovat hodinky, a ptát se: "kdy už to konečně skončí?" ()

Franta 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, který má však mnohem vyšší hodnotu pro znalce seriálu. Děj je průměrný a efekty také nezáří. Tak v čem je kouzlo tohoto filmu? Hlavně v propojenosti s celým seriálem a ve všech možných narážkách na něj. Continuum bere z Hvězdné brány to nejlepší včetně původního nerecyklovaného záporáka. Film se dá pojmout buď jako vykrádání seriálu, nebo jako spojení toho nejlepšího z něj. Continuum bych doporučil fanouškům seriálu, ale lidem co jej neznají bych radil pustit si něco jiného. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Při sledování 9-té a 10-té série, mě díly s Goa'uldy už vážně nebavily, bylo už po nich a ty výstřelky v posledních sezónách už nebyly zajímavé. Tento přídavek, je přesným opakem! Výborně vymyšlený i skvěle zpracovaný, tak, abychom se alespoň na okamžik setkali s mnohými známými tvářemi. Mělo to výborné tempo i výpravu a přílet Goa'uldů na Zem byl taky zajímavý. Dokonce bych řekl, že lepší než většina dvou-dílů v historii SG a dokonce lepší než Archa pravdy. A velkou pochvalu zaslouží tvůrci českého dabingu, kteří dali dohromady původní hlasy i výrazivo a výslovnosti, což bylo u Archy pravdy fakt strašné! Teď už jen zbytek SGA a SGU... Škoda... ()

_-0-_ 

všechny recenze uživatele

Trochu autokanibalistické (ale který seriál, neřku-li film, na seriál navazující hojně nepoužívá již uvedené náměty), málo Andersona, tak trochu infantilní, ale - potěšilo. Doufejme, že se snad dočkáme ještě nějakého dalšího filmu (byť i po letech - jako v Babylonu 5). ()

courage 

všechny recenze uživatele

suprove totalne zakoncenie serialu .. vyborny pre stargate nadstandardny dej, pekne efekty, dobre zahrane .. vsetko tak ako ma byt. sto-krat lepsie ako ark of truth .. vydarene dielko ktore si urcite este par krat pozriem.. celkom ma potesilo ukazanie nejakych starych dobrych postav ako apophis a niektori stari lordi. proste prca film :) ()

Mes-siah 

všechny recenze uživatele

Tak toto je koniec SGC? Neverím. Zo strojom času by sa dal vymyslieť celý seriál a nie 1,5h televízneho filmu. A k tomu tu dosť postrádať akciu. Ako (ne)fanatický fanúšik som zvyknutý na väčšiu dávku. Bolo toho naozaj málo. A aj O'Neill, na ktorého som sa velmi tešil, tam bol naozaj len 5minút. Viem, že už má svoje roky, bolo to na ňom aj patrične vidieť, ale vo finále sa mohol posnažiť. Z 50% on môže za úspech serialu ako takého. Mohla byť perfektná bodka na konci. A nič!! Zase sklamanie. Tento rok nie prvé. Nejaký zakliatý rok. Ale aj tak 4*-1*(za sklamanie) je viac ako dobré. ()

soldiersn 

všechny recenze uživatele

Zmeni se dejova linie (uz bylo v serialu), nekteri herci se diky paradoxu v cestovani neznaji (uz bylo v serialu),Teal'c je zase prvnim muzem a snazi se ho uspesne dostat na stranu SG-1 (uz bylo v serialu) a tak bych mohl pokracovat porad a porad dal... Kdybych se dockal aspon efekty natriskanych vesmirnych boju, ale ne! Celkove jsem hodne zklaman. ()

Quendi 

všechny recenze uživatele

Nechám se trochu unést nostalgií a svou láskou k tomuhle seriálu. Asi bych měla dát čtyři hvězdičky, protože přeci jen megabomba to nebyla, ale když se díváte na úvod filmu, kde se míhají ty staré známé tváře, stará známá hudba a zvuky a všechno je zase tak jak má být, jednoho to zdolá. Příběh je oproti Arše pravdy mnohem lépe zpracovaný a několikrát jsem se přistihla, jak si říkám, že "tahle scéna by se parádně vyjímala v kině" a "za tohle by se nemuseli stydět ani Hvězdné války" apod. I tak mi tu ale chybělo pár věcí a změny v časové linii obecně vedou ve filmech spíš k řízenému chaosu. Co mi připadalo asi jako největší kiksy jsou vysvětlovací skoky, které neměly vůbec nic pod nohama a s kterými si autoři už mohli dát tu práci, když celý zbytek je zpracovaný dobře. Jako...my víme, že SG-1 je v troubě, protože Baal změnil časovou linii, ale SG-1 to neví. Pak je trochu vtipné, když se vyhrabou na jižní pól a Carterová jen tak z prázdna vysolí přesnou teorii toho, co se děje. I tak je Continuum krásným koncem seriálu. A člověk si říká: "bože, to je fakt konec, už žádná SG-1, žádný O´Neill ani Daniel" a je to škoda... ()

lapiduch 

všechny recenze uživatele

TO VSETKO CO BOLO VO FILME SME UZ VIDELI!!!!!!! Pre mna ako dlhorocneho fanusika stargate bol film velkym sklamaním. Nikdy v zivote by som si takto nepredstavoval celovecerny film SG, kludne ho mohli vtesnat do jednej podpriemernej casti... Ked si uvazim a porozmyslam nad castami z tohoto serialu bolo mnoho genialnejsich a tie boli natácane dlhe roky pred filmom Jedinym svetlym momentom bola pre mna Samantha Cartrova s novým úcesom.... viac jej to sekolo ako v seriale :-)) ()

Smajlík93 

všechny recenze uživatele

Hvězdná brána: Návrat (Stargate: Continuum) je bohužel k velké lítosti poslední díl=film to ho to seriálu. Musím, však pochválit ten to díl za vynikající kousek, po strance dějové a českého dabingu. ()

HarlanWade 

všechny recenze uživatele

Je to blbé, ale tohle je (narozdíl od Emmerichovy StarGate) podívaná zkrátka jen a pouze pro fanatické fandy později vzniknuvšímu seriálu. Mezi ty já ani náhodou nepatřím a i když vizuální zdařilost a ohromná nápadová invence v takřka každé scéně se popřít nedá, mě tenhle pilot nijak extra nezaujal. ()

Dslike 

všechny recenze uživatele

,,Nikdy v historii nudy nebol nikto viac znudeny nez som prave teraz ja" co tym chcel O'Neill hned na zaciatku naznacit? ale nie, bolo to celkom fajn a tato hlaska hned na zaciatku ma uplne dostala a musel som si to 5x pretocit spat pretoze to vo mne vyvolavalo nekontrolovatelne zachvaty smiechu. Celkom sa mi to teda pacilo aj ked tie efekty boli miestami naozaj hrozne a treba este poznamenat ze serial kedysi patril medzi moje oblubene ale niesom nejaky zaryty fanda ,takze moje hodnotenie je cisto objektivne. ()

Winise 

všechny recenze uživatele

Jako jeden ze Stargate filmů určitě lepší než Archa pravdy, protože u té jsem měla dojem jen jednoho skvělého dvoudílu v seriálu. Avšak Návrat je jako samostatný film. Samozřejmě, že člověk, který nezná seriál, se ztrácí, ale kontinuitou a spádem velmi dobrých skoro sto minut. ()

lord Ball 

všechny recenze uživatele

Jsem sice fanouškem hvězdné brány, ale myslím si, že se konečné vypořádání s Goauldy dalo vyřešit mnohem lepé.... ()

Reklama

Reklama