Reklama

Reklama

Prehistorický park

(seriál)
  • Velká Británie Prehistoric Park (více)

Obsahy(1)

Odborník na přírodní historii Nigel Marven cestuje zpátky v čase a přijímá výzvu zachránit zvířecí druhy před vyhynutím. Díky nejmodernějším digitálním efektům a animatronickým trikům tak mezi obyvateli jeho definitivního útočiště pro starověká divoká zvířata nechybí mládě Tyranosaura Rexe, šavlozubá kočkovitá šelma z Jižní Ameriky, brouci staří 300 milionů let a obří prehistoričtí krokodýli, kteří se živili dinosaury! Prehistorický park je skvěle natočeným dokumentárním seriálem, který kombinuje fantastický příběh se zajímavými vědeckými fakty a spoustou zábavné akce. Nechte se unést touto jedinečnou dokumentární fikcí. (TV Prima)

(více)

Recenze (58)

Zetwenka 

všechny recenze uživatele

Prehistorický park je seriál, který přesně vystihl to, co jsem si přála, aby bylo někdy natočeno :). Výtečný nápad jak se pomocí jednoduchého principu dostat do minulosti a přivést tak prehistorické a jedinečné tvory do současnosti a zachránit je před vyhynutím. Pozorovat je a pokusit se jim vybudovat nový domov podle jejich potřeb. Prožívat s nimi strasti i radosti - pečovat o ně, poznávat jejich vrtochy, nálady a neduhy.(stříhání mamutí srsti na léto, zklidňování triceratopse, ohlídání nové rodinky, udržet titánosaury v ohrádce:-) odchytávání oviraptorů, útěk na poslední chvíli s t-rexíky, vybudování hmyzího ráje). Leckdy ošetřovatelský tým nestíhá ale snaží seč může aby se tvorečkové cítili jako doma. Moc hezky se mi na to kouká a tu zoo bych někdy navštívila :-) Humorná cesta za poznáním a nápad vzít tradiční informace trochu jinak. Jako bonus k tomu sympatický průvodce, který nás provádí tímto podivuhodným světem. Viděno: 6 epizod ze 6 ()

Smajlík93 

všechny recenze uživatele

Díky Nigelu Marvenu a 6 dílném seriálu Prehistorický park (Prehistoric Park) se podíváme do minulosti mezi dávno vymřelé zvířata naší planety. V prvním díle se Nigel vydává do doby kdy vládli na Zemi dinosauři a jednoho s nich má za úkol dopravit do 21. století. Ale jak to bývá, vždy se něco pokazí… Seriál je z produkce BBC a od tvůrců Putování s dinosaury, to zaručuje kvalitu seriálu- byl oceněn cenami Bafta a Emmy. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jsem z těch kluků, kteří se v průběhu dětství prakticky sami odkojili právě na dinosaurech. Dlouhá léta mě nic nefascinovalo víc než všechny možné druhy pradávných veleještěrů. A o to víc jsem byl šťastný, když jsem mohl vidět jakýkoli formát, ve kterém se zvířectvo dob dávno minulých dostalo k životu. ()

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Celkom zábavný, často zaujímavý "hraný" dokument. Je ale príliš naivný, občas smiešny, hrúza nezmyslov, dianie zaujme akurát tak 10-ročné deti. Hlavne neustále používanie dreva je sranda-obrovský krokodíl (asi 30 m dlhý, už si nepamätám), chytený do pasce, kde sa zužuje "ohrada" z drevených kolov, zviazaných povrazom, 20 centimetrov v piesku...Alebo T-Rexy, ktorí sú za plotom z dreva? Taktiež opakujúce sa tie isté zábery...Celkovo poviem, že je to pekný pokus o dokument, ale nefunguje, hlavne je príliš amatérsky. ()

spiritus 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad, super zpracování, dobrá atmosféra, to vše je tento dokumentární seriál...Celé to je zpracováno velmi věrohodně a seriózně, na základě vědeckých poznatků. Myšlenka zachraňovat zvířata před vyhynutím je dobrá už jenom proto, že máte možnost vidět skutečné důvody jejich vyhynutí, jako jsou změny klimatu, vulkán, dopad asteroidu apod. Dokonce zde zavítáte do dávných prvohor, čímž se doposud žádný snímek nezabýval. Takže karbonové močály plné hmyzu vás neminou. Stejně tak máte možnost vidět "konec" pravěku, resp. vyhynutí šavlozubých tygrů a mamutů. Celé to perfektně dokresluje park, kam se zachráněná zvířata přemisťujou. Je to vlastně normální ZOO, jenom s jinými obyvateli. Zvířata zde dělají různé "lumpárny", snaží se utéct, bojují mezi sebou, různě ztěžují práci ošetřovatelům apod. Je to zkrátka velmi věrohodné a reálné. Doporučuji každému, kdo má rád pravěkou a dinosauří tématiku.... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Jednotlivé epizody se natáčely na těchto lokalitách: 1. Národní park Conguillío v Chile, 2. řeka Yukon v Národním parku a rezervaci Kluane a Provincionální park Tatshenshini-Alsek v Kanadě, 3. Rotorua (Redwood, Ohakuri, lesy Tikitere, vodopády Kakahi a jezero Rotokawau) na Novém Zélandu, 4. Národní park Chapada dos Veadeiros v Brazílii, 5. Státní park Jonathan Dickinson v jižní Floridě (zde užito i CGI), 6. moře a jezera na Fraserově ostrově v Austrálii. Samotný Prehistorický park pak v Jihoafrické republice (Crocworld Conservation Centre, Didima Camp and Cathedral Peak, Natal Lion Park, Hluhluwe – iMfolozi Park. (Marasuchus17)
  • Na DVD vyšel spolu se seriálem 30minutový film o filmu Prehistoric Park: Making the Impossible. (Pod)
  • Distributor seriálu, Fremantle Media, plánoval druhou sérii. Stanice ITV o ni nakonec neprojevila zájem kvůli nízké sledovanosti na velkorozpočtový projekt. Pořad začal se sledovaností 3,3 milionu diváků, což činilo podíl 21 %, ale překonal ho pořad o tanci na BBC1. (Vitox)

Reklama

Reklama