Reklama

Reklama

Prehistorický park

(seriál)
  • Velká Británie Prehistoric Park (více)

Obsahy(1)

Odborník na přírodní historii Nigel Marven cestuje zpátky v čase a přijímá výzvu zachránit zvířecí druhy před vyhynutím. Díky nejmodernějším digitálním efektům a animatronickým trikům tak mezi obyvateli jeho definitivního útočiště pro starověká divoká zvířata nechybí mládě Tyranosaura Rexe, šavlozubá kočkovitá šelma z Jižní Ameriky, brouci staří 300 milionů let a obří prehistoričtí krokodýli, kteří se živili dinosaury! Prehistorický park je skvěle natočeným dokumentárním seriálem, který kombinuje fantastický příběh se zajímavými vědeckými fakty a spoustou zábavné akce. Nechte se unést touto jedinečnou dokumentární fikcí. (TV Prima)

(více)

Recenze (58)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Příšerné a těžko uvěřit, že na stejném poli vzniklo výborné Putování s dinosaury. Opravdu nechápu, proč je tu potřeba "cestování časem" a pokus o nějaký příběh, když z toho vznikají tak úsměvné momenty, jako rozplívání se vědce nad právě objevenou stopou dinosaura (kterou ale samozřejmě vyrobil někdo ze štábu) nebo souboj traktoru s Triceratopsem. Dokument? Ani náhodou! ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Chybí mi doby, kdy jsem s mamkou jednou za týden šel do trafiky a tam jsem si dle libosti vybral DVDýčko za 49 korun. Kdo tohle v dětství neviděl, jako by nebyl. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Milovníci Putování s dinosaury jistě nebudou v soudech tak přísní. Samozřejmě - Prehistorický park kvalit tohoto skvělého dokumentu BBC nedosahuje. Některé animace byť skvěle zasazené do reálného a atraktivního prostředí vypadají hodně animovaně. Ale toho si všimnete jen v pár případech celé série. Pokud se odprostíme od myšlenky, že brána času je nereálná a chování (držení) dinosaurů v ZOO po vzoru Jurského parku také, máme tu skvělý rodinný dokument. Pro rodiče, jejichž předškoláky a školáčky zajímají dinosauři je těchto šest dílů ideálních. Putování s dinosaury je zpracováno s vědeckou přísností a ač je skvěle zpracováno, děti u toho nevydrží. Tady má příběh hlavně díky sympaťákovi Nigelovi Marvenovi hrdinu, který podniká dobrodružné výpravy do minulosti napříč pravěkem... Nigel tak zachrání nejen T-rexe, ale i třeba mamuta, setká se pravěkými lovci, obřími stonožkami atd... Ujíždění land Roverem před běžícím dinosaurem.. to hned tak v dokumentech nevidí. Jsou zde i humorné postavy přímo v parku - ošetřovatel Bob atd... A při tom se samozřejmě děti dozví zajímavosti o dinosaurech, době ledové, oteplování atd... Já osobně byl velmi spokojen. * * * * ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Hybrid dokumentu a dobrodružného filmu okorenený Nigelovym cestovaním časovým portálom a jeho snaha spraviť si takú novodobú prehistorickú ZOO. Dávam 3, ale len za snahu takouto dobrodružnou formou priblížiť život prehistorických zvierat aj laickému publiku. Nelogičnosti a nepresnosti nechám stranou, pretože tento výtvor fakt beriem skôr na pobavenie, ako na vzdelávanie. ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Ždímáme a ždímáme. Prakticky vše co fungovalo v předchozích dokumentech, tady vyznívá jako mlácení prázdné slámy. Marven se neuvěřitelně pitvoří, každá výprava do minulosti mu trvá strašně dlouho a je neskutečně očividně natahovaná. Prakticky jsem se pořád nudil, protože každá výprava vypadá tak, že Marven 10 minut bloudí, 20 minut jde po stopách, 2 minuty trvá konfrontace s dinosaurem + 10 minut upevňování časového portálu. Opravdu těžká nuda. Ale co je nejhorší, je fakt, že designově dinosauři nenavazují na předchozí dokumenty, ale hlavně jsou neskutečně špatně animovaní. Jak mám věřit, že se jedná o skutečnost, když na plátně vidim barevnou šmouhu? Hrůza. První Putování mělo lepší efekty! ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Dokument/film který neví co chce z těchto dvou artiklů vlastně být. Akčně laděný dobrodružný film? Nebo dokument laděný s fikcí? Po dokoukání jsem byl lehce v rozpacích, docela těžko se mi hodnotí, po dokončení filmu jsem moc nelitoval, ale zase jsem neskákal radostí. Navíc film má na BBC docela slabé efekty a tak nám nezbývá nic jiného než jen koukat na dokument který nám už nepřinese nic nového. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Hodně průměrný fiktivní dokument. Na putování s dinosaury to nemá ani v krizi, Nigel Marven mi přijde divný a správce parku Bob ještě divnější. Kladná je ovšem, jako vždy, animace, výprava a celkem zajímavá je i myšlenka... ()

corona 

všechny recenze uživatele

Nna úvod chcem napísať, že mám veľmi rada dokumenty a proti animovaným dinosaurom vôbec nič nemám, ale tu mi hrozne vadí ten blbec, ktorý vyzerá ako Jaro Buček a v čase cestuje tak blízko k zrážke s meteoritom pokiaľ mu to jeho odvaha dovolí, praveké monštrá vážiace niekoľko ton drží vo svojom parku zavreté v drevenných 1 -1,5 m vysokých drevenných ohradách, ktoré by preskočilo aj malé teliatko, tento hybrid nie je ani sci fi ani fantasy ani hraný dokument, celý dej sa točí okolo ega Nigela Marvina, ktorý je tak super že aj jaskynnému medveďovi ušiel /v skutočnosti by nemal šancu ujsť ani tomu nášmu hnedému, ktorý beží rýchlejšie ako kôň/, nič by mi nevadilo, len keby sa všetci pri tej komédii netvárili tak vážne. A tú jednu * dávam za to, že sa vždy veľmi dobre pobavím a nasmejem. ()

Kempe 

všechny recenze uživatele

Tomuhle se říká dětská srdcovka. Jako malej jsem na tom mega ujížděl. A Tyranosauři s šavlozubama byli moje lásky. Tak jsem na to po dlouhé době koukl. Už jsem si všímal chyb… ale stejně je to moje vzpomínka, kterou si chci zapamatovat. ()

kubin. 

všechny recenze uživatele

Tak pokus stvořit dokumentární Jurský park se opravdu nepovedl. Nápad s cestováním v čase mě nezaujal, Nigel Marven není příliš sympatický a celkově mě i přes nespornou snahu všech zúčastněných, aby to vypadalo opravdově, seriál nenadchl a prostě jsem tomu nevěřil. Tím pádem mě dost otravovaly herecké části dokumentu, kdy lidé sledují dinosaury, kteří tam nejsou a baví se o nich jak jsou krásní atd. Jednoduše původní Putování s dinosaury a pravěkými zvířaty byla bomba a další pokusy BBC (hlavně s Nigelem) jsou už poměrně nepovedené. Jde totiž o to, že v původním Putování nebyli lidé v té době a tím pádem to byl prostě přídopisný dokument a ne sci-fi. ()

daEmoNickY odpad!

všechny recenze uživatele

Troska dramatu Nekdo http://www.imdb.com/title/tt0760139/board/nest/84175558 nad tim premyslel lepe nez ja, z "pohledu prirodovedce" . Prelozim """"""" ... Alespon se decka neco nauci, takze se nestane aby 1) sli do Minulosti nepripraveni [ dalo by se doplnit snuskou zajimavych udaju; spise obecnych "pravd" o tom na co se pripravit ( nezname nemoci ... nemusi se to prehanet, staci zminit ), jake veci sebou brat, ... ] 2) proste chytali zvirata aniz by je chvili pozorovali [ nicmene obcas se objevilo Drama, diky spatnemu odhadu ] 3) neber si s sebou, na cestu do Minulosti, loveckou vybavu [ Pozor, kousu! ] 4) spolupracovnici jsou sice pohodari, ale jsou neschopni pecovatele [ ] 5) klidne si vem trenky a tricko. Nevadi ze jdes do dzungle plne dravych zvirat a ... 6) klidne si v Minulosti zakempuj a nech venku maso [ http://encyclopediadramatica.com/OM_NOM_NOM_NOM ] ... 'Tyracek' http://images.google.cz/images?q=tyranosaurus [ Tyranosaurus Rex "straslivy jester" ? ] si muze klidne hovet v kleci z drevenych tyci??? Zabte me !!! Tim spise, ze zname pouze zkameneliny http://cs.wikipedia.org/wiki/Fos%C3%ADlie se musime poradne pripravit """"""" [[=]] Propojeni "faktu" pribehem je fajn. Sice to tu moc nefunguje, ale misty se to povedlo ( mohli si pohrat s tim, co zvirata vycichaji, zda vidi barvy, jake maji zorne pole ... ) [[-]] Nicmene blbe dokumentove kecy [ http://teckacz.cz/index.php?clanek621 ] si neodpustili. Minuli spoustu prilezitosti vzdelavat [ zopakovat a ukazat souvislosti ] tim, ze jenom placli nova "fakta" ( "savci prekonali ptaky, kteri proto vyhynuly", "dinosauri a ptaci jsou si blizce pribuzni", http://images.google.cz/images?q=orly , Ornitomimus znamena v prekladu "jako ptak" - jmena se tu proste neprekladaji ). Priste snad najmou schopneho kameramana co zabere hlavu, prave kdyz se o ni ten strejda zminuje. Casto spolehaji na znalost zvirat, pojmu, casti tela ... [[+]] Koukam, Bible se dneska v archeologii moc nebere, jinak by vzal alespon 2 pary zvirat http://www.imdb.com/title/tt0760139/board/nest/58963793 jako Noe. ---===Au contraire===--- Asi na to nemeli moc casu, ale par animaci tam dali. Nastesti. Long live the Feedback http://cs.wikipedia.org/wiki/Zp%C4%9Btn%C3%A1_vazba . ()

ProfesorLotr 

všechny recenze uživatele

Zábavný a vizuálně statný dokumentární film. Chvílemi akční a napínavé, chvílemi poučné a zajímavé. Docela zábava. Ale zase chvílemi nuda. 65% ()

Pod 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi dobře natočené dobrodružství, nemá žádnou chybu, ale měli by v tom pokračovat (točit další díly), bylo by to super. ()

Samuel7 

všechny recenze uživatele

Animace je na svou dobu velmi špatná, ale zase se nenudíte. Každopádně s Putováním s dinosaury nebo pravěkými zvířaty se to nedá srovnávat. ()

st.jim 

všechny recenze uživatele

Imbecilnější dokument jsem v živote neviděl. Vždyť to celé nemá hlavu, ani patu. Kopa nesmyslností se střídá s nezáživném celkovém zpracování. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jsem z těch kluků, kteří se v průběhu dětství prakticky sami odkojili právě na dinosaurech. Dlouhá léta mě nic nefascinovalo víc než všechny možné druhy pradávných veleještěrů. A o to víc jsem byl šťastný, když jsem mohl vidět jakýkoli formát, ve kterém se zvířectvo dob dávno minulých dostalo k životu. ()

Reklama

Reklama