Reklama

Reklama

Prehistorický park

(seriál)
  • Velká Británie Prehistoric Park (více)

Obsahy(1)

Odborník na přírodní historii Nigel Marven cestuje zpátky v čase a přijímá výzvu zachránit zvířecí druhy před vyhynutím. Díky nejmodernějším digitálním efektům a animatronickým trikům tak mezi obyvateli jeho definitivního útočiště pro starověká divoká zvířata nechybí mládě Tyranosaura Rexe, šavlozubá kočkovitá šelma z Jižní Ameriky, brouci staří 300 milionů let a obří prehistoričtí krokodýli, kteří se živili dinosaury! Prehistorický park je skvěle natočeným dokumentárním seriálem, který kombinuje fantastický příběh se zajímavými vědeckými fakty a spoustou zábavné akce. Nechte se unést touto jedinečnou dokumentární fikcí. (TV Prima)

(více)

Recenze (58)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Příšerné a těžko uvěřit, že na stejném poli vzniklo výborné Putování s dinosaury. Opravdu nechápu, proč je tu potřeba "cestování časem" a pokus o nějaký příběh, když z toho vznikají tak úsměvné momenty, jako rozplívání se vědce nad právě objevenou stopou dinosaura (kterou ale samozřejmě vyrobil někdo ze štábu) nebo souboj traktoru s Triceratopsem. Dokument? Ani náhodou! ()

TaNya_ 

všechny recenze uživatele

Mám dinosaury ráda, ale toto bylo už opravdu moc. Dovážení pravěkých zvířat přes časovou bránu ? Sestřih pro mamutici ? Ne, film mě doopravdy nijak moc nenadchl, ale viděla jsem už i mnohem horší. Jediné u čeho jsem se bavila byl absurdní souboj čtyřkolky - nebo co to bylo - s odchyceným Triceratopsem. ()

Reklama

Smajlík93 

všechny recenze uživatele

Díky Nigelu Marvenu a 6 dílném seriálu Prehistorický park (Prehistoric Park) se podíváme do minulosti mezi dávno vymřelé zvířata naší planety. V prvním díle se Nigel vydává do doby kdy vládli na Zemi dinosauři a jednoho s nich má za úkol dopravit do 21. století. Ale jak to bývá, vždy se něco pokazí… Seriál je z produkce BBC a od tvůrců Putování s dinosaury, to zaručuje kvalitu seriálu- byl oceněn cenami Bafta a Emmy. ()

spiritus 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad, super zpracování, dobrá atmosféra, to vše je tento dokumentární seriál...Celé to je zpracováno velmi věrohodně a seriózně, na základě vědeckých poznatků. Myšlenka zachraňovat zvířata před vyhynutím je dobrá už jenom proto, že máte možnost vidět skutečné důvody jejich vyhynutí, jako jsou změny klimatu, vulkán, dopad asteroidu apod. Dokonce zde zavítáte do dávných prvohor, čímž se doposud žádný snímek nezabýval. Takže karbonové močály plné hmyzu vás neminou. Stejně tak máte možnost vidět "konec" pravěku, resp. vyhynutí šavlozubých tygrů a mamutů. Celé to perfektně dokresluje park, kam se zachráněná zvířata přemisťujou. Je to vlastně normální ZOO, jenom s jinými obyvateli. Zvířata zde dělají různé "lumpárny", snaží se utéct, bojují mezi sebou, různě ztěžují práci ošetřovatelům apod. Je to zkrátka velmi věrohodné a reálné. Doporučuji každému, kdo má rád pravěkou a dinosauří tématiku.... ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý seriál, v ktorom sa Nigel Marven pomocou časovej brány presúva do histórie a snaží sa odtiaľ priviesť do súčasnosti niektoré známe i menej známe prehistorické zvery. Pre dospelého diváka Prehistorický park zrejme taká zábava nebude, no pamätám si že ako dieťaťu sa mi tento pseudo-dokument nesmierne páčil. Zaujímavý bol najmä kvôli spracovaniu- nešlo o typicky náučné dielo ale skôr o dobrodružný seriál s prvkami dokumentu. Efekty sú na podobný typ dokumentu postačujúce, o vyhynutých zvieratách sa čo to dozvieme a celkovo ide o také neškodné vzdelávanie hravou formou, pri ktorom sa netreba nad všetkým zobrazeným a ukázaným zamýšľať do veľkej hĺbky keďže historická presnosť faktov a súvislostí nie je u Prehistorického parku tým hlavným cieľom. Slabšie 4* a 70%. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Na DVD vyšel spolu se seriálem 30minutový film o filmu Prehistoric Park: Making the Impossible. (Pod)
  • Nigel Maven v roce 2021 uvedl: „Bez přemýšlení bych hned teď začal dělat na novém seriálu o dinosaurech, jen potřebujeme vysílatele (snadněji se o tom mluví, než dělá). Nový seriál by už neměl název Prehistorický park, ale měl by jiný název.“ (Vitox)
  • Distributor seriálu, Fremantle Media, plánoval druhou sérii. Stanice ITV o ni nakonec neprojevila zájem kvůli nízké sledovanosti na velkorozpočtový projekt. Pořad začal se sledovaností 3,3 milionu diváků, což činilo podíl 21 %, ale překonal ho pořad o tanci na BBC1. (Vitox)

Reklama

Reklama