Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na odlehlé farmě v Botswaně žije se svými rodiči jejich dospívající dcera Nonnie. Ta se chce připojit k radikálnímu ochránci přírody Mopanimu a pomáhat mu v pronásledování pytláků a pašeráků slonoviny. Na návštěvu přijíždí americký přítel John Winslow s poněkud namyšleným šestnáctiletým synem Harrym, kterému připadá Afrika nudná. Dívka se uprostřed noci tajně vyplíží ze svého pokoje, aby se pokusila připojit k Mopanimu. Zvědavý Harry ji však sleduje a společně s ní narazí v buši na dívčina křováckého přítele Xhabba, který byl zraněn levhartem. Zatímco ho ošetřují a zůstanou s ním přes noc v nedaleké jeskyni, farma Parkerových je přepadena pytláky a pašeráky slonoviny. Nonnie uslyší výstřely. Když se připlíží k rodinné farmě, najde své rodiče i Harryho otce zastřelené. Pytláci jejich dům vyrabují a podpálí. Nonnie se podaří utéct zpátky do jeskyně. Pytláci jsou jim v patách? (Nova Cinema)

(více)

Recenze (15)

tron 

všechny recenze uživatele

"To bolo pre mačky." Prekvapivo solídna dobrodružsná dráma s vtedy 17-ročnou Reese Witherspoon v hlavnej úlohe a od Dána Mikaela Salomona, skúseného strihača (Cameronova PRIEPASŤ) a občasného režiséra (POVODEŇ/1998). Príbeh rozpráva o dvoch deťoch, ktoré sa stratia v divočine, kde im pomáha domorodý chlapec. ()

JayZak 

všechny recenze uživatele

Dvě a půl hvězdičky za pěknou Reese Witherspoon a za povedené záběry, jinak film trpí klišovitým příběhem(velký zlý obchodník se slonovinou, křovák domlouvající se se slony), což by nutně nemusel být zápor, kdyby to mělo lepší formu a ne tak strohý děj. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Kdo chce vidět sympatická 17ti letá Reese Witherspoon ještě bez plastických úprav. Jinak je to takový rodinný film z africké džungle, který spíše nudí než baví. Křovák trochu vypadá jako Xixao ale není to Xixao ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Teen romantika v poušti Calahari. Reese, pes a křovák jsou prima, nemít potíže s Harrym. Pytláci nestojí za řeč, zato úvodní sloní masakr jsem přežila jen díky předchozímu ujištění, že scény ubližování zvířatům jsou jen fingované. Když už jsem zmínila toho pejsánka, jeden Harabaleťák jednou pronesl něco chytrého, totiž, že kde je snaha, tam je obvykle i cesta. Víc by mě to ale asi bavilo, kdyby snahu najít cestu vyvíjeli atraktivní dospělí. Třeba Daniel Craig s dospělou Reese. Oba jsou blonďatí, takže potřebné mimikry v poušti i barevný kontrast s Xhabbou by zůstal zachován. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Trochu více logiky a méně křováckého kouzlení a film se mohl vymanit z obvyklého bezpečného pásma rodinné výchovy myšáka Mickeyho. 50% ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Tento dobrodružný snímek není úplně špatný, ale je "překlišovatělý". A to opravdu hodně. Největším kladem je určitě nádherná hudba James Hornera (typická Hornerovka), svým stylem by mi ale spíše pasovala do nějakého historického filmu. Reese už v v sedmnácti předvádí ten svůj odzbrojující úsměv. Jo a také mě vždycky dostává, jak ve filmech, kde hlavní postavy absolvují nějakou dlouhou tůru bez umytí jsou sice zaprášené a špinavé, nicméně vlasy mají vždy pěkně nadýchané, nikdy ne mastné. ()

casef 

všechny recenze uživatele

Kdyby v tom nehrála Reese Witherspoon, tak bych o film určitě nazavadil. Je vidět, že už na začátku kariéry dokázala rozzářit každý záběr. Film není ničím jiným, než obyčejným rodinným filmem, kdy po skončení zase zapomenete, o čem to bylo, ale díky Reese to za to jedno zhlédnutí stojí. ()

sidcom 

všechny recenze uživatele

Zajímavé že deti "Sami v poušti" vůbec nejsou samy. Mají sebou křováka (bez kterého by v té zmiňované poušti nepřežili ani 5 minut) a který za ně všechno oddře a občas trousí moudra typu "dozadu dívat se nesmíš, vpředu budoucnost leží" a ještě psa. Jo a Reese Witherspoon bych opravdu nepoznal :). ()

Kikaa_B 

všechny recenze uživatele

Jedna hvezdicka za mladou Reese, kterou jsem vubec nepoznala a druhou hvezdicku, za krasne zabery prirody. Jinak dej a cely film hodne uvaleny. Ale jako rodinna podivana, proc ne... ()

Reklama

Reklama