Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lucie Vondráčková jako Anička v pohádkovém příběhu Maurice Caréme poznává tajemství říše květin. (oficiální text distributora)

Recenze (63)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zvláštní "kytičková" a taky docela zneklidňující dojem budící verze Alenky V Říši Divů. Kombinuje živé herce s animací, a "choroš pomož" cituje už několikátá "generace" českých dětí. Přesto, moc se mi to nelíbilo už jako odrostlejšímu dítěti, a nenacházím chuť se k tomu vrátit. 50% ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ve Večerníčkové rozsekané podobě sice trošku zdlouhavé, v celku ale mimořádně zajímavá temnější parafráze na Alenku, s velmi zajímavou kombinací živých herců a loutek. Líbilo se mi to a jakmile přijdu na způsob, jak to mít doma, tak to domamít budu... ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Oficiálně nejhorší večerníček mýho dětství ever. Pamatuju si dobře tu schízu a děs, dokonce i triky na úrovni tlupy kromaňonců. Vrcholem pak byl naprosto strašnej slimák, co sužoval hlavní hrdinku ve svým domě. S odstupem by se tomu snad dalo dát i trošičku víc hvězdiček, ale pouštět to dětem je značně nezodpovědná a krutá činnost. Á propos: Choroš pomož, dřevo oblož! ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Z dětství jsem si pamatoval útržky a až nyní jsem přišel na to, co to je. Hodnotím z nostalgie, je to taková milá blbůstka pro děti. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Tuhle pohádku jsem viděl naposledy v době bronzové :-] a můj zažitek byl nepopsatelnej. Po studiových pohádkách vždycky dostanu kopřivku, ale tahle mě tak pohladila po mém dětském srdci, že nemůžu jít s hodnocením dolů. Ano, je to vykrádačka Alenky, ale na to sere pes. Choroš pomož! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Animace 7/10/// +Lucie Vondráčková, trošku klasika a trošku nostalgie, na svoji dobu zdařilá animace -strašná depka a je to asi vůbec nejdepresivnější zážitek z dětství/// Už jsem tuhle pohádku jednou kdysi viděl a hned jak jsem ji zahlédl, tak jsem si na ni vzpomněl. Už si ale nejsem jist, jestli jsem to tehdy dokoukal do konce, ale asi ano. Už v té době jsem znal Lucku Vondráčkovou a koukal na to hlavně kvůli ní. I dnes mi přišla roztomilá a celkově mi příjde, že se zajímavě poprala s animací a s chováním k prostředí, které tehdy bylo přinejlepším studiové, ale asi si mnohdy musela vypomáhat fantasií. Ale to jen hádám, opravdu netuším jak to tehdy tvůrci dali dohromady. Každopádně je to kus mého dětství, které už ale potřetí vidět nemusím./// Celkem 64%/// ()

dr.horrible

všechny recenze uživatele

Povedal som si, že z nostalgie hodnotiť nebudem a už som to aj tak párkrát porušil, tak v tomto prípade radšej hodnotenie vynechám. Znovu to pozerať tiež nebudem, pretože si nechcem kaziť svoje detské dojmy, ale v tej dobe som mal šesť a strašne som žral Lucku, a v rámci našej produkcie ma viac ako toto bavila už iba Arabela.!Môj obľúbený večerníček. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Sice je to zcela zjevná vykrádačka Alenky v říši divů, ale není to tak špatné... A nepletu-li se, běželo to i jako večerníček. ()

raroh 

všechny recenze uživatele

Docela těžký surrealismus, který ovšem sráží výkon hlavní představitelky a pokusy o lacinou trikovitost v hraných sekvencích. Animované sekvence a "alenkovský" námět velmi dobré. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Na mě to mělo kdysi opačné účinky než na většinu ostatních, vůbec mě to neděsilo apod., ale doslova mě tento květinový svět fascinoval. Má fantazie pracovala na plné obrátky a já si nepřál nic jiného než tam být s Aničkou. Když to nedávno vysílali v televizi, tak jsem se na to musel asi po 10 letech znovu podívat. Ale bohužel to kouzlo z dětství bylo pochopitelně téměř pryč. Námět je opravdu dobrý a podobnou pohádku mezi českými jen těžko najdeme. Samozřejmě mi dneska vadí, že hlavní hrdinka je do filmu vsazena před pozadí a těch krásných kulis se ani nedotkla, ale jako děcku se mi to zdálo skutečné. Pro dnešní děti to je asi retro, ale snad se najdou i ti kteří to ocení i dnes... Já byl z toho tenkrát úplně mimo, přišlo mi to jako živé a úplně jiné než ostatní pohádky. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Malá Lucka s velkou růžovou mašlí v květinkové pohádce. Tahle věcička mě jako mládě minula, neviděla jsem ji. A domnívám se, že jako prtěti by se mi asi nelíbila. Dnes už je pro mě lehce stravitelná, umím si v tom najít jisté kouzlo, ku příkladu pojmenování Šedozelená, Něžný černý, Modrý slimák, Housenkový expres. A pak už taky nepřehlédnu výchovný apel. Tři tucty blatouchů = soud. ()

garmon 

všechny recenze uživatele

...mezi komentáři zde, které vesměs shrnují i mé pocity (nad "Luckou" jsem zlomil hůl už v době Marmelády, ale do pekla českého showbizz šla podle mě až za své řádění v pozdním Jakubiskovi. Nicméně - jedna věc tu nezazněla - tahle pohádka měla ÚŽASNOU hudbu od nedoceněného Jiřího Kolafy, který je jinak podepsán pod spoustou ambientu v českých animácích (O sazinkovi, Víla Amálka atd. atd.). Co se pamatuju, hudba ke Království květin měla velmi špatně nasnímaný zvuk, ale byla akustická a byla to regulérní současná komořina - flétna, cello, už nevím. Doporučuji! ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem se na tohle rád díval. Modrý slimák je teda pěkná svině. "Choroš pomož, dřevo oblož!" (243.) ()

Reklama

Reklama