Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lucie Vondráčková jako Anička v pohádkovém příběhu Maurice Caréme poznává tajemství říše květin. (oficiální text distributora)

Recenze (63)

Nautila

všechny recenze uživatele

Tak z tohoto si pamatuji jen pár záblesků: Smrtihlavy na bráně a pak ty podivné mravence, či co to bylo. Každopádně tyhle obrázky na mě v dětsví hodně zapůsobily a ještě donedávna jsem myslela, že jsou z nějaké hororové Alenky v říši divů. Když jsem ale zjistila, o co skutečně šlo, nestačila jsem žasnout, jaká blbost to byla. ()

RadushM odpad!

všechny recenze uživatele

Při vzpomínce na tuhle horor-pohádku mě běhá mráz po zádech. Nic krom toho, jak potřeštěná Vondráčková, kterou jsem v tý době znala pouze z klipu Marmeláda, jezdí na plastovém tácku mezi neskutečně obrovskýma kytkama a mezi tím neustále útočící giga-hmyz... Krom toho, že to bylo hnusný, tak to bylo ještě nudný. ()

Reklama

RockChick 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, jak tu většina o tomto filmu (nebo chcete-li večerníčku) mluví jako o depce, protože i já mám na to úplně stejné vzpomínky :D Jmenuje se to tak honosně, "Království květin", a přitom jsou z toho děcka zralé akorát tak do Bohnic... Takže z tohohle hlediska docela inovace ve filmové tvorbě pro děti. A zajímalo by mě, jaký účinek by to na mě mělo dneska... I když nevím, jestli najdu tu odvahu! :-X ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět je zabit stupidními dialogy a hloupými primitivními zvraty. Lucie Vondráčková nepůsobí ve své roli vůbec přirozeně a ještě zhoršuje dopad dialogů pronášených ze svých úst. Film místy působí úžasně, ale vydrží v této poloze nejdéle půl minuty než přijde nějaká totální odpadová scéna nebo hláška. Trikové scény jsou místy velmi nekvalitní, zejména v místech kdy je Anička ve jednom záběru s pohybujícím se animovaným světem. Celkové vyznění filmu nezachrání ani solidní výtvarné zpracování a velmi dobrá hudba. A nějak pořád nechápu, proč Anička nepoužila slimákovu říkanku "Choroš pomož, dřevo odlož" na to, aby ta houba co zarostla vchod zmizela...*** Ve zkratce: Netrhat kytičky... a pozor na modrého slimáka. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Oficiálně nejhorší večerníček mýho dětství ever. Pamatuju si dobře tu schízu a děs, dokonce i triky na úrovni tlupy kromaňonců. Vrcholem pak byl naprosto strašnej slimák, co sužoval hlavní hrdinku ve svým domě. S odstupem by se tomu snad dalo dát i trošičku víc hvězdiček, ale pouštět to dětem je značně nezodpovědná a krutá činnost. Á propos: Choroš pomož, dřevo oblož! ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • V roce 1994 byla pohádka Království květin oceněna na mezinárodním festivalu edukativních filmů pro děti v Japonsku. (Agatha)

Reklama

Reklama