Reklama

Reklama

Mjortvyje dočeri

  • Rusko Myortvye docheri (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Duchařský horor z Ruska situovaný do šedivé Moskvy. Tři duchové sester, které zabila jejich psychotická matka, si náhodně vybírají živé subjekty, které po tři dny sledují a pokud osoby nějakým způsobem překročí mravní normu, zabíjí je pomocí telekineze. (Okara)

Recenze (9)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý a atmosferický horor odohrávajúci sa v pochmúrnom a špinavom prostredí moskovského sídliska. Je o duchoch troch dcér, zavraždených svojou pomätenou matkou, ktoré si vyberajú svoje budúce obete a sledujú ich tri dni. Pokiaľ niekto spácha niečo zlé, zabijú ho pomocou telekinézy. Stopáž je trochu prehnaná, napriek tomu však film nenudí a záver je dostatočne krvavý s celkom peknými vizuálnymi efektami. Na ruské pomery určite nadpriemerný horor, ktorý sa koncentruje predovšetkým na prostredie, farby a zvuky. 70%. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Nezvyčajnou formou nakrútený duchárský horor. Už len obsah k filmu je celkom slušným lákadlom. A Ravšana Kurkova je taká ruská Alicia Vikander. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Slušný atmosférický horor, silně inspirovaný dnes již v některých případech legendárními asijskými horory... Příběh o třech zavražděných sestrách, které se vrací jako duchové, aby trestaly ty, jež spáchají i ten nejmenší zlý skutek je pojat poměrně originálně... Atmosféra je více než slušná, hudba také, ale co mně osobně vadilo byla roztřesená kamera, která měla diváka vystrašit a nahradit CGI efekty, na které tvůrci neměli očividně rozpočet a opravdu hodně přepálená stopáž... Zvláště v druhé polovině filmu se děj začíná vysloveně vléct a divák tak pomalu ztrácí zájem se dozvědět, jak to celé vůbec dopadne... Zkrátit film o půl hodinu, šel bych klidně s hodnocením výš... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ta rozklepaná kamera je strašná a mělo to být o něco kratší, protože třeba ponor do nitra strachu té snědší anorektičky z realitky vlastně byl nakonec zbytečný a poněkud nepříjemně mne tahle nekonzistentnost překvapila. Ale jinak skvěle natočený horor bez větších nákladů a triků, který ale přesto upoutá pozornost, člověk se začne bát, ani neví čeho, a už to prostě jede. Výborné jsou ty detaily, do toho zvolená hudba, a člověk (jak postavy, tak divák) se začne bát i padajícího listu. A že má proč. Ten příběh navíc není blbý, tři sestry zabíjejí jen ty, kteří mají na svědomí nějaké zlo a po tři dny nekonají dobro. Skvělá je scéna, jak si jeden z party tiskne Desatero a zeď si věší kříže a ze špaget dělá kříže, začne poslouchat pravoslavnou televizi... Nejlepší je poslední půl hodina - jak smrtmi, tak závěrečným "maminkovským" sprďákem - ten se bude líbit asi honajz2, protože taky děti moc nemusí. Jinak je skvělé, že nevidíme vlastně nic explicitně a nechává se prostor fantazii diváka (jasně, je to z nedostatku peněz, ale funguje to, z nouze ctnost), ale přesto pořád přesně víme, co se komu stalo a jak. A navíc tomu nechybí humor. "Tři dny nesmíš dělat zlé věci, nikoho neokrást, nezabít, neposlouchat ruský pop..." --- EDIT: Málem bych zapomněl, ale drobným plus u tohoto filmu pro mne je, že jedna z hrdinek pije čaj z hrnku Time Team, jaký mám doma i já, neb Time Team je má srdcovka. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ohohó... Zdá se, že z Asie je k nám nejblíže přes Rusko a jako by si toho Rusové byli vědomi. Kéž by takhle funkčně a s notnou dávkou vlastního přístupu a originálních kudrlin ke kopírkám asijských duchařin přistupovali všichni. Rozjezd v autě je naprosto parádní scéna, při níž jsem měl staženou prdel jako málokdy. Jasně, mrtvé sestry jsou nakonec jen pouhou "kopírkou" asijských duchařin (ten vtípek s odkazem na Kruh je ale dost povedený), ale přístup k tomu je tak krásně sofistikovaný a svébytný, že to prostě potěší. Zcela dle hesla - nejvíc se bojím toho, co nevidím skříženým s tou nejhlavnější premisou - nejvíc se člověk vyděsí sám, není třeba před něj bubáky strkat, jen mu nakukat, že tam jsou. A v tomhle ohledu to funguje skvěle. Hodně dobrá kamera, zvuková a hudební stránka, trefný střih a ostrý kontrast barev vytváří dokonalou nervní atmosféru který eruptuje ve skvěle zvoleném závěru. Je obrovská škoda, opravdu obrovská, že filmu, hlavně ve druhé půli filmu, hází klacky pod nohy zbytečně dlouhá stopáž. 3,5* ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh, který i zavání originalitou, navíc ruské prostředí snímku nesmírně svědčí a je využito pro prohloubení depresivní až děsivé atmosféry. Na mě je ale snímek přece jen moc utahaný, než aby udržel mou pozornost celou dobu, co jsem se na něj díval. Pojetí a relativní originalita se ale počítají. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Mali sme tu japonsku vlnu hororov (a este mame) mali sme tu korejsku vlnu hororov (a este mame) a mozno casom bue aj ruska vlna hororov. aspon takto vyzera podla reklamy na dead daughters. novy shaymalan, novy spielberg, novy hitchock, proste, v rusku takyto horor este nemali, tak nesetria suprelativmi. relativne slusny rozpocet (1 mil. dolarov) ale prilis maly na to, aby nenutil rezisera experimentovat. triast kamerou, hladat lacnejsie riesenia strachu ako CGI. povedzme, ze sa mu dari. napriek tomu, akosi sa rusom nie a nie podarit spravit poriadny film poslednu dobu. ()

TylerD. 

všechny recenze uživatele

Po 40 minutách jsem to stopl. Stašně utahaný a nudný, při představě, že to bude trvat další hodinu a čtvrt jsem to raději skončil hned. Plus za originální atmosféru a prostředí, hudbu. ()

Reklama

Reklama