Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elle Woodsová má všechno. Je prezidentkou dívčího spolku, Miss červen ve školním kalendáři a především přírodní blondýnou. Chodí s nejhezčím klukem ze školy, Warnerem Huntingtonem III., a netouží po ničem jiném než se stát paní Huntingtonovou III. Jenže pro Warnera je až "příliš blond" na to, aby ji požádal o ruku. Když ji náhle opustí a zamíří studovat práva na Harvard, Elle vezme další události do svých pečlivě upravených rukou. Přihlásí se na univerzitu také! Právnická fakulta je však na hony vzdálená pohodlí jejího bazénu a nákupního centra a Elle podstupuje nejtěžší boj svého života - za lásku, čest, spravedlnost a respekt pro všechny blondýnky! Reese Witherspoonová, Luke Wilson, Selma Blairová a Victor Garber v hlavních rolích komedie se srdcem a vlasy ze zlata, která vás dostane! (Cinemax)

(více)

Recenze (404)

ajuska 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vůbec špatné. Lehká zábava, která má narozdíl od příšerné dvojky alespoň nějaký děj. Dojem z tohohle filmu určitě hodně vylepšuje Reese Witherspoon v hlavní roli, nelze si ji přes některé nesporně špatné vlastnosti její postavy neoblíbit. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Pravá blondýnka (2001) aneb Pravá hovězina. Naštěstí všechny blondýnky nejsou jako Reese (stvořené v maskérně). Tohle je tak mizernej film, až jsem se chtě nechtě jednou pousmál...jinak jsem měl ve tváři zkřivený výraz, jakobych cucal právě utržený citrón, oči se zavíraly, jakobych si loknul vínečka (já se měl radši ožrat místo toho filmu), jednou rukou jsem se pořád mlátil do čela a druhou do kolena, takže se pokusím film zažalovat za ublížení na těle...v Americe je přece možné vše ne? ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Neskutečně otravný film, kdy jsem měl sto chutí Reese Witherspoon praštit do hlavy, aby už konečně mlčela. A pak se divíme, že se o blondýnách říká jak jsou blbé. Tenhle film nalomil moji tezi o inteligeci blond něžného pohlaví dokonale. 20% ani nevím za co. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Hloupá blondýnka se snaží dostat na Harvard, aby získala zpět svého expřítele? No, zdá se to jako hloupost, ale opravdu to MÁ nápad. A skutečně - vznikla z toho zábavná oddechová komedie, na kterou se vždy ráda znovu podívám. ~(4,2)~ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ťažko nájsť prvoplánovejšie feministický film, ako Pravú blondínku. Napriek tomu, že sa snaží odburávať predsudky voči blondýnkam (ale aj to je diskutabilné), pôsobia jeho postavy čiernobielo a plocho (a hlavná postava je ešte ružová). Celkom príjemná oddychovka na nedelné popoludnie, ja som pri tom kedysi robil nejaké zadanie do školy, takže stratou času pre mňa tento film nebol. ()

meave 

všechny recenze uživatele

Príjemná komédia o blondínke. Vlastne je to sliepka /v ženskej definícii/ so selektívnym myslením, ktoré ale dokáže nejakým zázrakom využiť a nakoniec sa aj presadiť. Možno nie celkom inteligenciou, ale cieľavedomosť a empatia jej nechýbajú a akademické prostredie sa na nej nezvykle odrazí. A nakoniec si poviete, že tá príšerná baba nie je až taká príšerná a že dobré srdiečko je niekedy viac – omnoho viac. Nebolo to ani zďaleka také zlé, ako som sa obávala. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Navzdory všem předsudkům, které jsem na adresu filmu slyšel nebo četl, Reese mě jako roztomilá naivka Elle dokonale dostala. Hlavně díky ní funguje "blondýnka" jako neuvěřitelně pohodová a lehce stravitelná komedie plná nadsázky, ironie, zábavy, dokonale pointovaných momentů a kartáčové palby do sevřených šiků nepřátelsky naladěné intelektuální elity diváctva. ()

zahadna 

všechny recenze uživatele

Celkom prekvapivo vtipná komédia, na paškál si berie predsudok o jednoduchosti a jednoúčelovosti blondínok.Film získal cenu amerických teenagerov ako Najlepší film leta 2001. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Kolika lidem se v Čechách, na Moravě, a ve Sezsku zalíbilo, že "blondýna je blbá". A tak vtipy na blondýny. Že ale většina z nich je falešnou blondýnou, o tom svědčí i tenhle film! Když má někdo odbarvené vlasy, a není přírodní blondýnou, tak potom nemá právo mluvit za blondýny! Mimochodem, ani Reese Witherspoon, oblíbená panenka, která může zaujmout jen nenáročného mladého muže, není opravdovou blondýnou! K obsahu filmu? Ten netřeba komentovat, ten má nulovou hodnotu, ale když to někoho, kdo začíná svět poznávat zaujme, tak ať má slova nebere vážně. Každý odněkud začíná! I já začínal! Tak jen na vysvětlenou. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Tri veci som sa z tejto ľahučkej oddychovky dozvedela. Že Reese už 23 rokov stále rovnako hrá a vyzerá. Že štúdium práva je pre ľudí, ktorí sú nudní, škaredí a seriózni. A posledná .. že byť blondínkou je v skutočnosti veľmi silná zbraň. Legally 3*. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Dost fajn filmek Reese se do své role dost hodí a ve filmu zazní dost vtipných hlášek. Ke konci ale už to není bohužel tak vtipné. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hlavní plus filmu je Reese Witherspoon, která v soubě skrývá to nejhorší co si člověk o blondýnách může myslet a její "blonďatost" jí opravdu uvěříte. Jinak je to strašná pytlovina. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná komedie, která sice nenadchne, ale potěší. Reese Witherspoonová je krásná ženská a blondýnu hraje věrohodně. Takže 50% :) ()

Související novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Spice Girls dostanou animák

Spice Girls dostanou animák

16.06.2019

Po zpěvácích Freddiem Mercurym a Eltonu Johnovi došla řada konečně taky na zpěvačky. Studio Paramount Animation teď chystá film o populární dívčí skupině z devadesátých let Spice Girls. Bude se ovšem… (více)

YouTube spustil přehrávání filmů s reklamou

YouTube spustil přehrávání filmů s reklamou

20.11.2018

Služba YouTube Premium začala umožňovat uživatelům zdarma přehrání nejrůznějších filmů s podporou reklam. Pilotní program zahrnuje zhruba stovku filmů, mezi nimiž jsou například Terminátor, Rocky,… (více)

Pravá blondýnka znovu v akci

Pravá blondýnka znovu v akci

05.06.2018

Od prvního filmu z roku 2001 uběhlo již 17 let, jak se tak ale zdá, Pravá blondýnka je připravena na návrat. Herečka Reese Witherspoon (Walk the Line, Divočina) se oficiálně vrátí do své nejslavnější… (více)

Reklama

Reklama