Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elle Woodsová má všechno. Je prezidentkou dívčího spolku, Miss červen ve školním kalendáři a především přírodní blondýnou. Chodí s nejhezčím klukem ze školy, Warnerem Huntingtonem III., a netouží po ničem jiném než se stát paní Huntingtonovou III. Jenže pro Warnera je až "příliš blond" na to, aby ji požádal o ruku. Když ji náhle opustí a zamíří studovat práva na Harvard, Elle vezme další události do svých pečlivě upravených rukou. Přihlásí se na univerzitu také! Právnická fakulta je však na hony vzdálená pohodlí jejího bazénu a nákupního centra a Elle podstupuje nejtěžší boj svého života - za lásku, čest, spravedlnost a respekt pro všechny blondýnky! Reese Witherspoonová, Luke Wilson, Selma Blairová a Victor Garber v hlavních rolích komedie se srdcem a vlasy ze zlata, která vás dostane! (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (404)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film je na veľmi ľahkom nadpriemere, ničím neprekvapí, ale na druhú stranu ani nepokazí očakávania. Filmu takmer chýbajú srandovné scénky a zaujímavé situácie. Dej je neoriginálny a nijako ma nezaujal. Blondínka na Harvarde, ktorá sa tu dostane náhodou a sotva prelieza, nie je jednoducho nič svetoborného. A to najhoršie je romantický podtext celého filmu. Aspoň že Reese Witherspoon je dokonale sexy a oku lahodiaca. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

U filmu jsem měl, světe div se, čtyři plný krakatice. No, tak mám pocit, že jsem to sledoval v době mých největších alkoholických radovánek. Doba, kdy odkoukat film střízlivej, byl pro mě nadlidskej úkol. Film sem si připomněl, a je to fakt děs. Na rozdíl od Holky na roztrhání je tohle pitomý, blbý, a kouká se na to hodně nepříjemně. Fakt kravinka v růžovým oblečku. 30%. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo som si myslel, že to je podľa skutočného príbehu, nuž nachytal som sa, ako vidím, je to podľa románu. Tento film mi mal robiť kulisu k filmu Annie Hall, nuž horšiu kulisu som si asi vybrať nemohol. Woodyho by možno porazilo, keby si mal pozerať svoj film s takým afektovaným parodovaním, možno by to ani nevnímal oboje, no jednoznačne mi to nemalo čo ponúknuť. Odvtedy ako ju prijali na tú školu sa dal koniec vytušiť, lebo väčšinou tieto filmy majú dva výrazné varianty, ktoré sa často striedajú. Film bol ľudovo povedané o ničom, bola to spŕška nezmyslov ako z nejakej najmodernejšej nevkusnej Disneyho rozprávky, spŕška komerčnej nevkusnej a trápnej gýčovitosti, že k dobrým komédiám sa to nedá radiť ničím. Reese je pekná, no čo z toho, takýchto filmov je aj dnes už dosť, majú klišé a sú skôr neintelektuálnym zabitím času. ()

adams89 

všechny recenze uživatele

Sebevědomá blondýnka Elle Woodsová s barbinovskou vizáží, pěstěnými nehty a dokonalým make-upem, která chce získat zpět svého milovaného přítele a neváhá i kvůli tomu jít na právnickou univerzitu, kde se z ní stane výtečná právnička. Tak vypadá zápletka svěží komedie s ještě svěžejší Reese Witherspoonovou v hlavní roli. Další stupidní komedie pro dívčí publikum, řeknete si. Zdání ale trochu klame. Já jsem se zpočátku dobře bavil, a to zejména díky skvělé Reese. Ta tu doslova září optimismem, energií a dětskou naivností, a tím jistě dostane nejdenoho diváka. Film bohužel postupně ztrácí své tempo a příval vtipů radikálně slábne. Konec také úplně nebyl podle mých představ. Jako by Elle v přehnaném finále všem pochybovačům ukázala, že i blondýnky můžou prorazit a že vtipy, které se o nich vyprávějí, nemají zase tak úplnou pravdu. Nebylo to tedy celkově nic moc extra, taková oddychovka na kterou se ještě rád někdy podívám, tak bych to na závěr zhodnotil.60% ()

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Mno...kdo by byl řek, že to jednou Reese vytáhne až na Oscara. Tenhle snímke hodnotím pozitivně nejen kvůli ní, ale kvůli nádherným scénám, které zde byly natočeny. Nejvtipnější byla scéna u soudu, kde Elle usvědčila obžalovanou díky "trvalé". Pěkný byl také vždy barevně sladěný pejsek. Také se mi líbilo odhodlání, s jakým se Elle přihlašovala na Harvard. Každý ji měl za "blbou" blondýnku, ale z barbínky Elle se stala okouzlující a neodolatelná právnička Elle Woodsová. Jen tak dál Reese a v příštích letech bude těch Oscarů více. ()

Galerie (353)

Zajímavosti (26)

  • Ve stejnojmenné knižní předloze Amandy Brown je hlavní hrdinka (ve filmu Reese Witherspoon) členkou dívčího spolku Delta Gama, který musel být ve filmu přejmenován, protože klub nesouhlasil s tím, aby se v něm jeho jméno objevilo. (ČSFD)
  • Výsledky, které měla Elle (Reese Witherspoon) při přijímacích zkouškách, má jen 0,1% uchazečů. (ČSFD)

Související novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Spice Girls dostanou animák

Spice Girls dostanou animák

16.06.2019

Po zpěvácích Freddiem Mercurym a Eltonu Johnovi došla řada konečně taky na zpěvačky. Studio Paramount Animation teď chystá film o populární dívčí skupině z devadesátých let Spice Girls. Bude se ovšem… (více)

YouTube spustil přehrávání filmů s reklamou

YouTube spustil přehrávání filmů s reklamou

20.11.2018

Služba YouTube Premium začala umožňovat uživatelům zdarma přehrání nejrůznějších filmů s podporou reklam. Pilotní program zahrnuje zhruba stovku filmů, mezi nimiž jsou například Terminátor, Rocky,… (více)

Pravá blondýnka znovu v akci

Pravá blondýnka znovu v akci

05.06.2018

Od prvního filmu z roku 2001 uběhlo již 17 let, jak se tak ale zdá, Pravá blondýnka je připravena na návrat. Herečka Reese Witherspoon (Walk the Line, Divočina) se oficiálně vrátí do své nejslavnější… (více)

Reklama

Reklama