Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elle Woodsová má všechno. Je prezidentkou dívčího spolku, Miss červen ve školním kalendáři a především přírodní blondýnou. Chodí s nejhezčím klukem ze školy, Warnerem Huntingtonem III., a netouží po ničem jiném než se stát paní Huntingtonovou III. Jenže pro Warnera je až "příliš blond" na to, aby ji požádal o ruku. Když ji náhle opustí a zamíří studovat práva na Harvard, Elle vezme další události do svých pečlivě upravených rukou. Přihlásí se na univerzitu také! Právnická fakulta je však na hony vzdálená pohodlí jejího bazénu a nákupního centra a Elle podstupuje nejtěžší boj svého života - za lásku, čest, spravedlnost a respekt pro všechny blondýnky! Reese Witherspoonová, Luke Wilson, Selma Blairová a Victor Garber v hlavních rolích komedie se srdcem a vlasy ze zlata, která vás dostane! (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (404)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Měsíc před premiérou Barbie jsem se po dlouhých letech vrátil zpět k její filmové "sestřenici" - Elle Woods. Pravá blondýnka je příběhově prostoučká a místy neskutečně naivní blbinka, která se však čas od času dá opakovaně zhlédnout. Reese Witherspoon si hlavní roli očividně celkem dost užívala a skvěle ji doplňovali sympatický Luke Wilson a nešikovná Jennifer Coolidge. I když jde dějově o přímočarý film, vždy mě pobaví závěrečné scény od soudu (Nikdy nepodceňuj trvalou!). ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Zapínám televizi, nabíhají úvodní titulky pod nimiž se nám představuje svět, ve kterém je hlavní hrdinka jako doma - vysvalení fotbaloví hráči pískají na spoře oděné studentky, v domě spolku delta-ný (nebo jak to bylo) se skvěle rostlá děvčata věnují manikúře, pedikúře, pleťovým maskám, posílování problematických partií, společnému sprchování a já si říkám - vypadá takhle ráj nebo peklo :))? Naprostá zhovadilost, která je ovšem svým způsobem okouzující a je na ní vidět, že ji dělali inteligentní lidé - navíc Reese Witherspoon je v roli Elle Woods vskutku odzbrojující. Když si k tomu přidám přehršel vtipných momentů, jednu nezapomenutelnou scénu u soudu a řádnou dávku sebeironie, vychází mi, že se na "Pravou blondýnku" při repríze v televizi znovu podívám. No chápete to? Já a na blondýnku... ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Kdyby vás v polovině filmu řízli do ruky, tekl by z vás karamel. Tuto charakteristiku jsem sice četla v souvislosti s jinou limonádou, ale sem pasuje dokonale. Sweet Reese dře jako kůň, aby film utáhla, protože ostatní postavy jí v lepším případě přihrávají, v horším překážejí, ale rozhodně nepomáhají. Ona sama je ale se svým osmisetwattovým úsměvem a energickou bradičkou docela roztomilá, a díky mírné sebeironii se ty necelé dvě růžovoučké hodinky dají docela v klidu přežít. ()

Slavníkovec 

všechny recenze uživatele

Byla potřeba změnit komentář. Film jsem viděl totiž poměrně nedávno již potřetí. Změnit postoj vůči tomuto filmu mne přiměla až moje mamka. Ano příběh či kostra filmu je poměrně jednodušší, ale v tom se může skrývat pro některé diváky kouzlo. Film drží nad bodem sledovatelnosti velmi sympatický herecký výkon Reese, kterou jinak moc nemusím. Zhodnocení filmu je tedy poměrně složitější, než je složitý samotný film. Elle je sice na jednu stranu prostoduchá postava, ale na druhou stranu však v ní může vidět několik věrných divaček a diváků cílevědomou ženu, ideál ženy současnosti. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Pravá blondýnka je pronikavě lepší než její kysličníkový sequel, docela vysoko ční nad mnohými současnými pokusy o komedii, poměrně rychle uteče a je ve své imbecilitě takřka roztomilá, protože se na rozdíl od své hrdinky nijak nesnaží dokázat, že je sofistikovaná. Ale i tak mě čivava nutí rozhlížet se po Čtvrtníčkovi, Reese rozhlížet se po Phoenixovi a celý film děkovat vyšší moci a genům za to, že jsem tmavovláska a tudíž o mně takový film nikdo natočit nemůže. I když bych si zasloužila ještě mnohem horší. ()

Galerie (353)

Zajímavosti (26)

  • Podle filmu vznikl muzikál, který měl 579 repríz. (ČSFD)
  • Reese Witherspoon (Elle Woods) měla ve své smlouvě uvedeno, že si může po natáčení ponechat všechny svoje kostýmy. (becki_tu)

Související novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Spice Girls dostanou animák

Spice Girls dostanou animák

16.06.2019

Po zpěvácích Freddiem Mercurym a Eltonu Johnovi došla řada konečně taky na zpěvačky. Studio Paramount Animation teď chystá film o populární dívčí skupině z devadesátých let Spice Girls. Bude se ovšem… (více)

YouTube spustil přehrávání filmů s reklamou

YouTube spustil přehrávání filmů s reklamou

20.11.2018

Služba YouTube Premium začala umožňovat uživatelům zdarma přehrání nejrůznějších filmů s podporou reklam. Pilotní program zahrnuje zhruba stovku filmů, mezi nimiž jsou například Terminátor, Rocky,… (více)

Pravá blondýnka znovu v akci

Pravá blondýnka znovu v akci

05.06.2018

Od prvního filmu z roku 2001 uběhlo již 17 let, jak se tak ale zdá, Pravá blondýnka je připravena na návrat. Herečka Reese Witherspoon (Walk the Line, Divočina) se oficiálně vrátí do své nejslavnější… (více)

Reklama

Reklama