Reklama

Reklama

V měsíčním svitu

  • USA The Man in the Moon
Trailer

Píše se rok 1950 a do vedlejšího domu se právě nastěhoval pohledný sedmnáctiletý Court Foster. Čtrnáctiletá Dani Trantová se do něj zamiluje, poprvé v životě, zatímco její starší sestra Maureen v něm nalézá svou pravou lásku.
Čtrnáctiletá Dani (Reese Witherspoonová) má společný pokoj se svou o tři roky starší sestrou Maureen (Emily Warfieldová). Během horkého léta jim jako ložnice slouží zadní dvorek domu, kde spolu probírají lásku, budoucnost a opravdový smysl života. To léto se do vedlejšího domu nastěhuje pohledný sedmnáctiletý Court Foster (Jason London). Court se brzy setkává s Dani na místním koupališti a jeden do druhého se zakoukají. Dani zažívá svou první velkou lásku. Jenže když se Court seznámí s Maureen, doslova to mezi nimi zajiskří a Maureen se do něj také okamžitě zamiluje. Starší sestra je kvůli svým citům rozpolcená - má svou lásku ke Courtovi skrývat anebo ji opětovat a zradit tak sestru? Na pozadí venkovské Luisiany v idylických padesátých letech, tito dospívající a jejich rodiny procházejí životními triumfy i zkouškami, jenž vyvrcholí tragédií, která je sblíží navzdory zlomeným srdcím. (HBO Europe)

(více)

Recenze (64)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tady šel příběh stranou, protože to co předvádí Reese....už dlouho jsem u nikoho neviděl takhle vynikající dětský herecký výkon jako tady u Resse. Možná kdysi Leonardo v Dospívání po Americku a nebo Ellen ve všem, ale u Reese jsem to fakt nečekal, tahle holka má v sobě dvojitou porci talentu a měla by se do tý porce pořádně zakousnout a ne ztrácet čas v blondýnkách a spol. Samotný děj mě moc nesed, na můj v kus tam bylo až příliš všeobecné lásky a to ještě v dost ohraným podání. Nicméně filmařsky není co vytknout a ještě jednou říkám, že Reese mě dostala, tím jak dokázala během 90 minut dospět, ten konec, no prostě něco užasnýho. Příběh si možná ty čytři nazaslouží, ale rejža, kameraman a především Reese určitě ano. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vlastně se nebudu tajit tím, že jsem film chtěl vidět jenom kvůli Reese. Jinak bych se na něj ani nepodíval. Ono by se možná ani nic nestalo, kdybych se na něj vůbec nepodíval, ale budiž. Měl jsem chuť na film a Cinemax nabízel právě tohle. To jediné, co pak stálo za to vidět byla právě Reese. Film samotnej je totiž naprosto průměrná romantická slaďárna plus do toho tahají dospívání a není na tom vůbec nic zvláštního, natož pak zajímavýho. Je ale vidět, že Reese je velká herečka a přes ty bláznivý blondýnky v sobě skrývá velký herecký talent, který se nebála ukázat už v mládí. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Vkusně a příjemně natočen snímek o prvních (letních) láskách. Film je natočen tak, že zaujme a najde pochopení jak u mladšího (dívčího) publika, které zrovna možná něco takového prožívá, nebo by chtělo prožít, tak i u dospělého obecenstva, které dost možná při tomto začne vzpomínat na ty své dávné, první lásky. Ty, které prožily, i ty nešťastné. Mladičká Reese zde exceluje. Z její postavy vyzařovalo charakterové kolísání mezi naivní, nezkušenou holčičkou a dospívající, odhodlanou mladou dívkou. Dítě, holčička, dívka, možná i žena. To vše, v jedné, dospívající osůbce. Mezi těmito obdobími se Reese pohybuje a za celý film skvěle zvládla se s přehledem pohybovat ve všech těchto rolích. Závěrečné chvíle filmu ve mne vyvolaly mrazení a slzy, deroucí se do očí. ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Právě potenciálně nanicovaté látky (drama dospívání) ukazují nejlépe, nakolik je pro film důležitý dobrý režisér: pište si... M-U-L-L-I-G-A-N. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Reese Witherspoonová mi niečím pripomína práve v tomto a len v tomto filme jednu veľmi peknú užívateľku čsfd. Nemôžem ísť preto s hodnotením nižšie. Pretože vidieť ju ako sa učí bozkávať na vlastnej ruke, ako sa rozkošne hnevá na votrelca, ktorý ju načapal kúpať sa nahú, ako sa mení z dievčatka, šantiaceho lúkami za domom len tak z radosti, na slečnu, ktorú zasiahol sladkobôľny lásky blesk a ako rozkošne dokáže metať blesky nenávisti očami na tých, ktorí jej bránia rozvinutiu citu naplno, to všetko je tak krásne intímne a pritom decentne zachytené až to chytá za srdiečko. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný malá film s fantastickou Reese Whiterspoon. Škoda, že to malo premiéru zároveň s hitovkou My Girl a tým pádom to úplne zapadlo. Má to mnoho styčných bodov (a dokonca rovnakého skladateľa), ale nie je to až tak super a vyzerá to omnoho lacnejšie. 7/10 ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Slasti a strasti dospívání - tak by se dalo krátce charakterizovat příjemné, ovšem po většinu času vcelku průměrné romantické drama. Atmosféra amerického venkova, rodinné vztahy a především komplikované lásky a nelásky dvou sester - milé, koukatelné, přesto nikterak světoborné, nehodnotila bych více než 60%. Všechno mi to bylo tak hrozně povědomé, podobných filmů bylo natočeno... až někdy v polovině jsem si při jedné scéně uvědomila, že ta povědomost je dána také tím, že jsem tenhle snímek už kdysi měla příležitost sledovat:-). Závěrečných 15-20 minut je nezapomenutelných a vytrhává film ze šedi 100x viděného, povýší jej do nadprůměru realistickou krutostí osudu a fungující dojemností (brečela jsem jak hysterická želva, to se mi nestává často:-). Reese Witherspoon jako dospělou moc nemusím, ale ve svých mladších rolích byla opravdu k sežrání: zahrála tu zaláskovanou, otravnou puberťačku skutečně přesvědčivě. 70% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Už od snímku Freeway (1996) som utvrdený o tom, že Reese Witherspoon právom patrí k tým najlepším herečkám, avšak teraz viem, že sa prejavila už skôr. Všetko tu stojí a padá na nej a musím uznať, že sa tejto náročnej postavičky zhostila na výbornú. Jej herectvo dokonca zatienilo aj inak úplne obyčajný romantický presladený príbeh, ktorý nie je ničím zvláštny, možno ak tak len svojim nekompromisným zakončením. Nuž, veľa vecí zariadi za nás aj život sám, len žiaľ nie vždy k našej spokojnosti. Lepší priemer. 65/100 ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Mladounka Reese Witherspoon (uz tenkrat hrala vyborne a zastinila vsechny ostatni) a krasny Jason London v pribehu s uspechanym a prekvapivym koncem, ktery vam uvizne, ackoli neni nijak originalni. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Žánr drama/rodinný je v tomto případě na místě.___Obdivovatelům Reese Witherspoon by určitě neměl uniknout tento snímek ze samého počátku její herecké kariéry. Jedná se totiž dokonce o její úplně první film a spolu s Cruel Intentions podle mě nejlepší. Právě Cruel Intentions (Velmi nebezpečné známosti) mi občas chvilkama přípomínal, hlavně scénou, kdy se nezkušená Dani na ruce učí líbat (přestože v této slavné erotické scéně v Cruel Intentions vůbec nehrála). Reese má stejná gesta, stejný úsměv, akorát jí ještě chybí ženské křivky. A na zdi visel Elvis.____ Hodnotím jako velmi slušný počin poměrně neznámého režiséra Roberta Mulligana (byl to naopak v kontrastu s Reese jeho poslední film), ale překvapivý konec jednu * ubral. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Podle mě je to slaďák, ale zachraňuje to lehce posmutnělá nostalgická atmosféra a Reese Wintherspoonová, která moc dobře zahrála malou ženušku. /21. 5. 11./ ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Poetická oddechovka o lásce ve všech podobách v krásném malebném prostředí, kde se snad zastavil čas. Poupě Reese byla roztomile miloučká a dojemná v prožitku lásky a bolesti. Holky měly to štěstí v neštěstí, že jim vůbec bylo dáno se opravdově zamilovat. Zní to jistě krutě, ale takhle budou celý život vzpomínat na jedno krásné nezapomenutelné léto a hojit si tak další rány, které teprve přijdou. :-) Nostalgie mě neminula, ale hudba ano. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Pěkný příběh ve skvělé době a úchvatném prostředí láska bohužel nezná hranice ale dokáže ublížit spokojenost velká. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Až viktoriánsky čistá romantika nasnímaná rukou skúseného a citlivého režiséra, optikou, ktorá už dávno nie je v móde (podobne ako prísne vypočítaná dĺžka sukní) - to všetko v príbehu jedného leta, ktoré bude bolieť veľmi dlho. Reese Witherspoon ako nikdy potom, Robert Mulligan už nikdy potom. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl fanda Reese Witherspoon, ale po tomhle filmu nejspíš budu. Na svůj tehdejší věk předvedla naprosto dospělý a vyrovnaný herecký výkon a zbytek obsazení za ní notně zaostával. Ne že by bylo špatné, Reese si to jen prostě fakt dávala. Atmosféra mě naprosto přenesla do obyčejného amerického života 50. let - kulisy, dobové oblečení i vozidla - všechno super. A k tomu líbivá Howardova hudba. Ve výsledku je to sice vcelku klasická sladkobolná romance, která však nenudí a rozhodně nepůsobí nijak kýčovitě. ()

Greg 

všechny recenze uživatele

“I'm afraid nothing's ever gonna make sense again. - Maybe life's not supposed to make sense. Danielle - Doesn't that scare you? - Yes.“ Tak nevím, film to není vůbec špatný, herci hrají dobře, ale přesto mi na něm něco vadilo. S velkou pravděpodobností to bude to, že film je určen pro jinou diváckou skupinu, než pro tu, do které patřím já. Místy mi to připadalo až moc nabité emocemi (netvrdím, že je to špatně, ale na mě tam toho bylo moc) a ani ten hořkosladký konec mi moc nesedl. Ale abych jenom nekritizoval. Samozřejmě musím pochválit skvělý herecký výkon teprve čtrnáctileté Reese Witherspoon, která neuvěřitelně zachytila duševní vývoj, který její postava Danielle v průběhu filmu podstoupila. I ostatní hrají velmi obstojně, ale tak trochu zůstávají ve stínu Reese. Myslím, že tento film je hlavně pro dívky, ale vidět by ho měli všichni fanoušci Reese, protože takhle začínala jedna z hereckých megahvězd. Za zmínku pak stojí i povedený soundtrack. Přesto víc než tři hvězdičky dát nemůžu. Škoda. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Film vraci v case. Za prve atmosferu 50tych let skutečně cítite a je i točen stylem filmu 50tych let. Vratílo mě to do zacatku let devadesatych, kdy v TV zacly davat stary americky filmy a ja si je zamilovala. Usmivala jsem se pri sledovani prvni casti filmu, chtela posedavat na terase a pit studenou limonadu, se zadostiucinenim jsem pozorovala chlapecke bříško Courta (žádný pekáč buchet, jak to ma ted temer kazdy mladik v dnešních amerických filmech). Těšily mě maličkosti i hlavně ta atmosféra. Reese nesnasim, ale tohle je jeji nejlepsi role. A to jsem při sledování tohohle filmu, poctivě celých 90 minut makala ve fitku na nějakým tom šlapadle :) ()

Reklama

Reklama