Reklama

Reklama

Chobotnice z II. patra

(seriál)
  • Západní Německo Die Tintenfische aus dem zweiten Stock
Rodinný / Komedie
Československo / Západní Německo / Švýcarsko / Rakousko / Francie / Portugalsko, 1986, 3 h 52 min (Minutáž: 56–59 min)

Kamera:

Emil Sirotek

Hrají:

Pavel Zedníček, Dagmar Havlová, Milan Šimáček, Žaneta Fuchsová, Jaroslav Moučka, Jiří Kodet, Nina Divíšková, Vlastimila Vlková, Vlastimil Bedrna (více)
(další profese)

Epizody(4)

Čtyřdílný příběh autoři Ota Hofman a Jindřich Polák rozehráli v kouzelném prostředí pražské Kampy, kde o zázraky není nouze. Patří k televizním pořadům, k nimž rádi usedají děti i dospělí diváci.

V úvodní části se seznámíte s rodinou Holanových, maminkou, sboristkou Národního divadla, tatínkem, řidičem kamionu, a jejich dětmi Evou a Honzou. Uvidíme, jak dopadla jejich vysněná dovolená, co způsobilo, že výzkumná vědecká výprava přišla o slibný výsledek svého bádání a především, jak se zrodily dvě sympatické chobotničky – Zelená a Modrý. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (58)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Štvordielny detský televízny sci-fi seriál "Chobotnice z druhého poschodia" je o súrodencoch Honzíkovi a Eve, ktorí najdú počas dovolenky pri mori dva zhluky plazmatickej životaschopnej inteligentnej hmoty. Vymodelujú z jej dve chobotnice a odvezú si ich domov do Prahy. Tam s nimi zažijú mnoho veselých príhod, ale zároveň sa dostanú aj do nebezpečenstva, pretože sú im na stope agenti zahraničnej energetickej spoločnosti, ktorá má o túto matériu záujem. *** ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Svěží dílko, které po chvíli trochu omrzí, ale neunudí. kebom:ono to taky bylo točené pro Německo, víš?:-))) ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Ach, moje milované chobotničky. Srdeční záležitost z dětství, neodmyslitelně spjatá s každými Vánoci. Úžasné namluvení chobotniček, báječný humor, důvěrně známé lokace staré Prahy, hvězdné obsazení a především a v první řadě - nádherná hudba Angela Michajlova. Tohle je nestárnoucí podívaná, kterou budu navždycky bezmezně zbožňovat a která nikdy neomrzí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sledovanie ďalšieho kultu z nášho (môjho) dávneho detstva na jednej strane prináša notnú dávku nostalgie, na tej druhej ju zase mierne rozbíja, keďže sa dospelý človek chtiac nechtiac zaoberá aj motiváciami či vývojom postáv a ich vzťahov a trochu premýšľa aj nad logikou. Manželská kríza nie je dostatočne zmotivovaná, deti sa ani za štyri časti nemali kedy poriadne zblížiť s chobotničkami, i keď nám ich zobrazujú ako nerozlučných kamarátov a poriadne ani neviem, kto o ich existencii nakoniec vedel. Séria je ale celkom uspokojivo ukončená, postavy sú sympatické a má to slušnú atmosféru. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ani seriál, ani oba sestříhané filmy mne nikdy moc nebavily. Nejhezčí na tom jsou záběry z pražské Kampy a občas Macháček z vědeckého týmu a "zlý" Kanyza, ale to je tak všechno. Jinak je to vlastně rodinná vztahovka, kde mi lezli na nervy jak ti sourozenci, tak maminka v podání Veškrnové, a dokonce ani Trávníček to moc nezachránil. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

V podobě 4 dílu se plastelina znovu ukazuje mě to prostě nebere a fakt jsem zkoušel jako dospěly se podívat a nic. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem to neviděl celé v kuse. Vždycky mi nějaký ten díl utekl. Zábava je to příjemná. Klavír do Čertovky! (864.) ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Po letech mě překvapilo, že Chobotnice jsou poměrně depresivní záležitost. Jistě, jsou tady dětsky vděčné scény s roztomilými chobotničkami (podle mě by kultovní Bohdalka dokázala hlasem oživit i děravou botu bezdomovce). Ale film je svědectvím o těžkém údělu dětí, co musí jet na dovolenou s rozhádanými rodiči a pak sledovat pomalu se blížíci rozvod. Pamětníci se pobaví při scénkách, kde žárlivá Veškrnová (výborná, mimochodem) vyhodí Zedníčkovi z auta panenku, který okamžitě brzdí a vrhá se po ní se slovy: "Bylo v ní sto dolarů, pro Krista!" Dnešní generace nepochopí. Za zmínku stojí mikrokosmos sousedských vztahů, kde přijíždějící rodinka musí předstírat, že dovolená byla perfektní, aby se jim drbny neposmívaly - skvělá studie českého společenského úkazu. Takže, jako dítě bych dal určitě 5 hvězdiček a jako dospělý dávám to samé, protože mě Chobotnice po letech pořád bavily i z druhého úhlu. Polák a Hoffman jsou prostě talentovaní drtiči dětských srdcí :) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -5* Jako husákovo dítě jsem formelákům neunikl a naopak jsem se těšil na každou novou reprízu. Začalo to Lucií a pak přišly na řadu chobotničky. Tento fantaskní svět, který byl kombinací dětské a vědecké fantazie na mě působil kouzelně a formoval mě. Navíc to všechno působilo utopisticky i tím, v jakých reáliích se film odehrával. Přece jen německý životní styl byl na hony vzdálený tomu českému a při to tam hráli čeští herci ;-). Vlastně všechno co jsem napsal o Lucii, postrachu ulice bych mohl zkopírovat sem, což nechci. Má to hodně společného a hodně se toho opakuje, ale mě se to líbilo snad stejně. Chobotničky jsou možná akčnější díky komandu, co je hledá. Opět vznikl seriál a nebo dvoudílný fílm. A opět nostalgicky tomu nechám plný počet hvězd, a snad nebudu působit moc infantilně ;-). Nakonec přidám k pěti hvězdičkám mínusko kvůli nižší originalitě. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Dnes již klasický televizní dětský seriál, který má stále své kouzlo. Sice nemám až tak rád výlet do Portugalska (prostě výlety českých filmařů a že jich bylo a je mnoho, nepotřebuji v české produkci), to ale vynahrazují dobrodružství "chobotniček" u nás a nejvíce u skvělého dědečka. ()

Reklama

Reklama